5 x Instagram onbegrip

Een van de leukste app’s als het gaat om Social Media is het wel Instagram, althans, mijn mening. Echter zijn er van die dingen waarvan ik denk, om het maar in oldscool smiley uit te beelden *chinrub*. Er zijn dingen die ik gewoonweg niet begrijp. Misschien komt het omdat ik uit een andere generatie kom of ben ik gewoon raar (want ook dat zal heel goed kunnen). Ik loop al langer met dit Instagram-onbegrip en vandaag dacht ik, ja… ik deel het, misschien kunnen jullie me het uitleggen of hebben jullie dezelfde onbegrip als het op deze punten aankomt? Het is SOCIAL media, die naam moet toch ergens vandaan komen? Kortom: 5 x Instagram onbegrip. Lees je mee?

5 x Instagram onbegrip

Voordat ik verder ga met mijn punten van onbegrip: Ik kom nog uit het tijdperk dat de eerste vorm van social media “Hyves” was, dit was nog een aardige tijd voor de smartphone met alle gezellige app’s. Het begon bij mij op mijn 19e, dit was mijn leeftijd van mijn eerste mobiel… ja de eerste met alleen zwarte letters en die je nu alleen nog in musea tegenkomt. Ik liep laatst op straat en werd gepasseerd door een stel 6-jarigen op skelters met allen een mobiel in de hand. Ik zit dat scenario dus vol met ongeloof te aanschouwen, stap bij mijn ouders binnen en begin dit verhaal te vertellen, “weet je wat ik nou toch zag…” maar nogmaals, ik kom uit een andere generatie en heb geen kids, daar kan ook een verschilletje in zitten. Nu weet je een beetje mijn verhaal en snap je ook beter waarom mijn vele vraagtekens in dit artikel. Het is uiteraard met een grappige knipoog, want uiteraard, er zijn ergere dingen in de wereld. Maar een beetje smeuïgheid kan best op zijn tijd.

Het volg-ontvolg spelletje

Nu heb ik niet zoveel volgers op Instagram, een luttele 580, ik volg niet snel iemand maar ik ben wel een trouwe volger en volg ook vrijwel iedereen terug. De laatste tijd ben ik daar al wat minder enthousiast in geworden. Sommige volgen mij en vaak denk ik: “Ow leuk! Klik, volg terug”, er zijn ook mensen dat ik denk, ja jij volgt mij gewoon omdat je meer volgers wilt hebben, niet omdat je interesse hebt in mij. En dan als laatste de Instagrammers die ontzettend veel volgers hebben, dan praat ik over duizenden volgers en zelf maar 100 terug volgen. Zij volgen jou en zodra je terug volgt is het nog maar een kwestie van tijd wanneer je weer een volger minder hebt. Ja lekker zo kan ik het ook, kijk mij ’s met mijn vele volgers!! Moet je die niet verdienen ofzo? Het is zelfs 1 keer zo’n leuk spelletje geweest dat er 1 mij volgde, ik volg terug. Zij ontvolgd mij en ik ontvolg haar. Zij volgt mij weer en zo ging het spelletje nog even door.

Ok, ik heb dan ook een soort rare tik dat ik met een haviksoog dit in de gaten houd. Ik heb er zelfs een app voor! Het begon al met Twitter echter daar merkte ik het toch minder bij. Niet dat ik nu nog zo’n dikke vette Twitteraar ben maar toch.

Want zij ontvolgde mij, ze zag geen toekomst in ons allebei…

Misschien vind je wat ik niet plaats leuk of staat mijn hoofd je niet aan, kan allemaal maar wat besluit je om niet meer te volgen? Ok, als ik echt iemand irritant vind omdat ze elk uur, 10 keer achter elkaar, een update plaatsten om hun product te verkopen, en dit zijn dan vaak de Amerikanen, dan zie ik door al die aansmeer-foto’s niet of ze nog wel iets persoonlijks of leuks plaatsen dus dan vind ik het een verhaal apart. Yep dan is ontvolgen in mijn ogen heel verantwoord 🙂 sommigen groeien harder dan ik qua volgers, heel erg mooi voor diegene uiteraard, kan ik alleen maar blij voor zijn! Social Media blijf ik toch een stukje gunfactor vinden. Je liked foto’s omdat je ze leuk of mooi vind of omdat je dat persoon waardeert. Ook zo’n raar puntje, veel foto’s delen, zelf nooit iets liken van anderen maar wel verwachten dat ze jouw foto’s liken…HUH? Ik steunde je toen je nog geen volgers had en nu ontvolg je mij nu je wel populair bent *snik* *saidface* ik zie een carnavalshit aankomen of een heerlijke nieuwe smartlap.

Waarom kan ik geen foto’s plukken?

Als Facebook en Instagram van dezelfde eigenaar zijn waarom kan ik bij Facebook wel foto’s plukken (om het zo maar te zeggen) en bij Instagram niet? De enige optie is Regram, hebbie weer een app voor nodig of de andere optie is een screenshot maken. Ik vind sommige foto’s zo leuk, die wil ik ff opslaan. Profielfoto’s zijn ook niet uit te vergroten…damn! Heel gedoe om mijn inspiratieboekje te vullen steeds. Als het goed is alles wat op Social Media gedeeld wordt rechtenvrij of zit ik er naast?

Zijn deze woorden ontvolgen of ontvolgd al opgenomen in de Dikke van Dale? Want ik krijg steeds een autocorrect op deze woorden. Maar das even iets anders, op naar mijn volgende punt.

Spelregels die worden veranderd?

Nou, daar heb je vast al over gelezen. Je kunt niet meer elke update op Facebook zien en nu gaat zelfs Insta voor je kiezen wat jij weleens zou willen zien, dus niet alles verschijnt nog op je tijdlijn. Why Insta, why??

Als laatste… Instagram of Snapchat?

Ben ik eindelijk een beetje gewend aan Instagram, nadat ik mijn Tweet-carrière lichtelijk aan de wilgen heb gehangen, is er Snapchat. Ik krijg weleens van die leuke foto’s van mijn neefje van (bijna) 18 en nichtje van 15. Tante Hei kan nog wel mee, Tante Hei heeft Snapchat. Zo nu en dan plaats ik wat en bekijk ik iets van anderen. Maar jee wordt Tante Hei te oud? Ik snap de ballen van Snapchat, kan iemand me dit uitleggen? Technisch denk ik dat ik wel begrijp alleen ik vind tappen zo leuk en een reactie achterlaten ook, net als bij Insta (of kan dit wel?). Het is allemaal wat losser en niet zo perfect als sommige foto’s die je op Instagram tegenkomt met 20 filters waarbij je gehele handboeken voor nodig hebt om de perfect Insta-post te plaatsen maar somebody tell me, wat zie ik over het hoofd wat er zo leuk is aan Snapchat?

Enne.. voordat ik het vergeet? Wil jij wel mijn Insta-vriendje zijn? 😉
Volg me op op Instagram >>> link en ik volg je terug!

Herken je je in mijn 5 punten? Heb je tips? Wees social (;-)) and please do share! 

Liefs Heidi

16 Comments

 • Valerie Michelle
  mrt 27, 2016 at 06:20

  Hahah heel leuk om te lezen over dat ontvolgen, want ik snap er ook niets van! Het valt me wel op dat er een kern is die altijd blijft hangen en dat is het meest waardevol denk ik zo. Mensen die je echt volgen om jou en niet om statistieken.
  Valerie Michelle onlangs geplaatst…Afvallen: waarom 13 kg en HOE? Mijn verhaalMy Profile

  • FabulousHeidi
   mrt 30, 2016 at 11:23

   Heb je helemaal gelijk in, al merk ik dat er ook weleens volgers wegvallen waar je al heel lang “instacontact” mee heb, dan ga je kijken en zie je dat ze bijna niemand meer volgen, blift een raar fenomeen haha! Gelukkig zijn er wel heel veel lievers!

 • Dalinka
  mrt 18, 2016 at 13:14

  Dat volgen en ontvolgen vind ik ook ontzettend irritant. Volg gewoon mensen of bedrijven omdat je ze interessant vindt en niet om volgers te krijgen. Maja zo werkt dat blijkbaar en volgens mij komen er ook nog eens een hoop mee weg. Zelf heb ik ook een app waarmee ik dat nauwkeurig in de gaten houd, dus bij mij werkt het niet haha. Word ik binnen enkele dagen weer ontvolgt, dan ontvolg ik die persoon ook gewoon weer. Alleen bij Instagram is dat volgens mij zo erg. Bij Twitter of Facebook merk ik er niet zoveel van, maar Instagram zal wel hipper zijn;-)

  En wat Snapchat betreft…ik vond het eerst niks aan, maar nu opeens wel. Waar dat precies aan ligt weet ik eigenlijk niet haha. Misschien omdat niet alles perfect hoeft te zijn op Snapchat of omdat je snel een foto of filmpje kan plaatsen of de updates van andere kan bekijken. Het kost in ieder geval minder tijd om bij te houden dan Instagram. Wel mis ik wat interactie. Je kan wel berichten achter laten, maar bij mij gebeurt dat bijna niet. Maar misschien ben ik ook gewoon niet interessant genoeg haha.

 • Charlotte
  mrt 18, 2016 at 08:27

  Leuke blog! Heel herkenbaar, dat volg-ontvolg spelletje snap ik echt niet! Vind het vooral irritant :p. Ik ben jou gaan volgen :). Ga ik ook doen met je blog, leuk!

 • Anne-Marie
  mrt 17, 2016 at 22:00

  Ik zag net dat ik je nog niet volg op insta, meteen gedaan! Ik was in het begin altijd heel erg gevleid dat een grote blogger mij ging volgen. Pas toen iemand mij attent maakte op die app kreeg ik het hele volg-ontvolg spelletje een beetje in de gaten. Wat een triestheid! Ik heb ook snapchat maar echt dr lol er van inzien…
  Anne-Marie onlangs geplaatst…Duitse Reibenkuchen (of kartoffelpuffer)My Profile

  • FabulousHeidi
   mrt 17, 2016 at 22:23

   Ja, ik jou ook nog niet! Ook meteen gedaan 🙂 ik weet precies wat je bedoeld, je voelt je gevleid.. en dan… Snapchat, ik begrijpt het echt niet en ik hoor alleen maar hoe leuk het is… wat is dan zo leuk aan? Haha!

 • Falderie
  mrt 17, 2016 at 21:35

  Ik volg je helemaal! Ik kijk soms ook met verbazing naar hoe dat hele Instagramgedoe werkt. Zo kinderachtig soms!
  Ga je meteen eens opzoeken! 🙂

  • FabulousHeidi
   mrt 17, 2016 at 21:50

   Wat je zegt, soms echt kinderachtig 🙂 leuk! Ik volg je terug! 😀

 • Lisette
  mrt 17, 2016 at 20:40

  Herkenbaar lijstje! Ik ben je gaan volgen (ik beloof dat ik je niet meteen weer ontvolg, haha). En OMG ja, Hyves, dansende banaan, alles!
  Lisette onlangs geplaatst…Ik brak mijn teen en het was een gigantische anticlimaxMy Profile

  • FabulousHeidi
   mrt 17, 2016 at 20:41

   Haha gelukkig Lisette, ik volg je terug hoor! 😀 Ojaaaaa die dansende banaan! Ik hield van die emoticons haha! Die mogen van mij wel weer terug komen!

 • Marijke
  mrt 17, 2016 at 20:21

  Oh ik ga nu opzoeken hoe oud je bent. Want ik herken dit zo erg!
  En ik ga je volgen, want ik ben wel nieiwsgierig nu naar je account ?

  • FabulousHeidi
   mrt 17, 2016 at 20:29

   Haha 35 😉 yesss weer een bondgenoot! Leuk! Ik zag het al, ik volg je terug!

 • Sabine
  mrt 17, 2016 at 20:02

  Punt 1 & 2 zijn echt spot on, ik word er zo moe van. Heb inmiddels Volgers+ op mijn telefoon gezet..degenen die binnen 2 dagen weer ontvolgen gaan eruit en worden geblokkeerd. Ook bedrijven doen dit dus, zag al meerdere klachten van bloggers hierover. Vind het ook nogal kinderachtig.. Ik vind zoveel accounts leuk en voeg ze dan gewoon toe. Maar betekend niet als iemand mij toevoegt dat ik hun dan ook moet toevoegen..en dan ontvolgen ze je weer met 2 dagen haha. Heb daarom ook een complete prive account gemaakt, dit is alleen voor vrienden en familie. Blog gerelateerde foto’s gaan dan op mijn blog account. Minder gezeur en geneus, ook wel prettig 🙂
  Heb je toegevoegd hoor haha, leuk account..terug volgen hoeft niet! Liefs
  Sabine onlangs geplaatst…Essence Lights of OrientMy Profile

  • FabulousHeidi
   mrt 17, 2016 at 20:20

   Ohh naar die app moet ik ook even kijken haha! Ik zie zeker ook dat bedrijven het doen, heel naar…
   Slim een privé account, dat is wel het overwegen waard.
   Dank je Sabine!! Helemaal leuk, ik volg je uiteraard terug! Liefs!!

 • Marijn
  mrt 17, 2016 at 19:16

  Leuk lijstje. Ik vind sommige dingen ook heel raar hoor. Alleen klopt het zeker niet dat als jij iets post dat het rechtenvrij wordt…

  • FabulousHeidi
   mrt 17, 2016 at 19:28

   Dank je Marijn! 🙂 Ohh ok, nou dat vind ik interessant om te weten hoe het dan wel zit, ik dacht dus dat als ik iets op Instagram of Facebook zet het automatisch rechtenvrij wordt. Heb ik niet goed opgelet, wil jij het uitleggen? Dank je wel!! 😀

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com