5 Tips tegen een Winterdip!

Vandaag is officieel de zomertijd voorbij… de klok ging een uurtje terug, wat dan wel weer lekker is want een uurtje langer op bed is ook niet mis! 🙂 Veel mensen hebben wel vaak last van winterdipjes. Vandaag geef ik je 5 tips om dit tegen te gaan of je gewoon lekkerder in je velletje te voelen.

1. De kracht van kaneel

1

De geur van kaneel is vaak iets wat je associeert met de gezellige wintermaanden maar wist je ook dat kaneel een heel geneeskrachtige kruidje is? Waar suiker een vermoeiende werking heeft geeft kaneel juist een energieke werking. Het ruikt en smaakt niet alleen lekker maar het is voor talloze dingen goed.

Besprenkel je cappuccino ’s met kaneel i.p.v. cacoa, of smeer honing en kaneel op je boterham. Je kunt kaneel in zowel zoete als hartige gerechten verwerken.

“Cinnamon cassia wordt van oudsher dan ook veel gebruikt in de Chinese geneeskunde. Het is een van de meest verwarmende kruiden en heeft in het bijzonder een effect op nieren, hart en lever. Het is een sterk yang tonicum en heeft een positieve werking op de circulatie van energie die het lichaam verwarmt en de zenuwen kalmeert . In China wordt kaneel voornamelijk gebruikt bij hoofdpijn, maag, darmklachten, menstruatieklachten, verkoudheden en een zere keel.”

 

2. Verwenmomentje

4

Trek je ’s terug en zorg ’s lekker voor jezelf! Neem een uitgebreid baddermomentje (kun je meteen dat even lekker genieten van dat leuke magazine), scrub je gezicht en breng een masker aan. In de tussentijd lak je je (teen)nagels roze. Door dat zachte perzikhuidje en vrolijke tintjes op je nagels voel je je ook weer meteen een stuk beter!

 

3. Benoem waar je dankbaar voor bent

2

Als je benoemt waar je dankbaar voor bent voel je je vaak al een stuk prettiger! Je kun bijvoorbeeld ook iedere dag iets op schrijven, bijvoorbeeld dat je dankbaarbaar bent voor je lieve familie, je huisdier maar trek het is door, die leuke stoeptegel in de tuin, die lekker geurende kaars, de pasgewassen trui die ligt te drogen. Het tovert vaak meteen een glimlach op je gezicht en positiviteit trekt positiviteit aan!

 

4. Doe iets creatiefs

KSPC007

Creativiteit heeft een heel gunstig effect op de je hersenen. Je kunt vaak veel inzichtelijker “denken”, oplossingen dienen zich makkelijker aan en je wordt er vaak simpelweg blij van! Al is het een lekker recept wat je graag uit wilt proberen, een leuk herfststukje gaat maken of bijvoorbeeld met je kids de potloden tevoorschijn tovert en ’s lekker gaat kleuren. Dat leuke herfststukje met brandende kaarsje ernaast staat dan weer leuk op de tafel en daar wordt je dan ook weer heel erg blij van!

“Creativiteit is het creëren van iets nieuws dat nuttig èn verrassend is.”

 

5. Houd een grote najaarsschoonmaak

elle-spring-cleaning-closet-h

Door je huis op te ruimen en spullen die je niet meer gebruikt weg te gooien of op Marktplaats te zetten creëer je ruimte, niet alleen in je huis maar ook in je hoofd. En zo heb je meteen ruimte en geld voor die nieuwe leuke laarzen die je gezien hebt 😉

Heb jij nog leuke en goede tips tegen de winterdip?

Tags: ,

4 Comments

 • Larissa
  okt 26, 2014 at 14:46

  Nouuuu jij weet wat ik komende weken ga proberen!! Hihi Thanks voor de tips!!!

  • Heidi
   okt 29, 2014 at 15:28

   Haha en werkt het al 😉

 • femketje
  okt 26, 2014 at 14:15

  jaaa verwenmomentjes in de herfst zijn nice 😀

  • Heidi
   okt 29, 2014 at 15:29

   Eigenlijk de beste hihi!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com