Avène Hydrance Optimale Serum

Ik kreeg de vraag van online apotheek Newpharma of ik het Avène Hydrance Optimale Serum wilde testen. Nu heb ik al eerder producten getest van het mooie merk en dit serum klonk erg goed! Hypoallergeen voor de vochtarme en de gevoelige huid, verrijkt met Thermaal water van Avène. Ik ben vrolijk aan het testen gegaan en vandaag vertel ik je meer over dit serum en hoe het voor mij werkt. Kijk je mee?

Avène Hydrance Optimale Serum

Wat belooft dit Avène Hydrance Optimale Serum:

Een textuur rijk aan Thermaal water van Avène die de huid optimaal hydrateert en intens verzacht. Het verspreidt doelgericht liposomen naar het hart van de cellen van de epidermis. Het past het hydratatieniveau aan, het kalmeert en werkt verzachtend.

Dit serum is een unieke combinatie van 3 actieve stoffen:
– Liposomen met thermaal water van Avène: brengen het ingekapselde Thermaal Water van Avène tot diep in de huidcellen (oppervlakkige huidlagen).
– Een hydrofiele 3D-matrix: past het oppervlakkige hydratatieniveau aan.
– Sterk geconcentreerd thermaal water van Avène (77%): kalmeert het onaangename gevoel.

Het serum is speciaal ontwikkeld voor de bovenste 3 lagen van de huid om het risico op allergische reacties te beperken. Het werkt ook de fijne lijntjes te verminderen en ja gezien ik toch de 35 onlangs ben gepasseerd vind ik dat stiekem wel fijn. 🙂

Avène Hydrance Optimale Serum

Liposomen zijn holle vetbolletjes die door je huid worden opgenomen, in de huid lossen ze op en laten ze de  goede werkstoffen die ze bevatten vrij. Je kunt een product als dit beter wel donker en koel bewaren zodat de liposomen niet verloren gaan.

Epidermis is de buitenste laag cellen van de huid. Doordat het product dimethicone ofwel siliconen bevat legt dit dus al het ware een laagje op je huid waardoor het vocht wordt vastgehouden en andere stoffen niet door de andere lagen van je huid kunnen gaan.2

Mijn beleving van het Avène Hydrance Optimale Serum:

Ik vind het een erg fijn product. Ik heb een gevoelige huid die vochtarm en toch ook droog is. Dit serum werkt dus erg goed voor mij. Het serum smeer je op gezicht en hals uit en dit kun je ’s morgens en/of ’s avonds doen. Ik gebruik het liever alleen in de ochtend, onder mijn dagcrème en foundation omdat ik wil dat mijn huid door schadelijke stoffen en droogte wordt beschermd. Doordat het siliconen bevat gebruik ik het liever niet in de avond omdat ik wil dat mijn huid zelf wat meer zijn werk doet. Dit is uiteraard persoonlijk.

Het grappige is (ok, vind ik) ik heb altijd last gedurende de mooie ongesteldheid periode van de maand, dat ik meer last van onzuiverheden heb, daar heb ik nu geen last van door dit product. Mijn huid voelt zacht en ook echt gehydrateert.
Avène Hydrance Optimale Serum

De fles is mooi en hygiënisch, heel clean ook als je het mij vraagt en past perfect bij het product. Het handige pompsysteempje werkt fijn en je hebt maar 1 pompje nodig voor je gezicht en hals. Het serum is redelijk geurloos, wat ik ruik een hele licht frisse neutrale geur die snel vervliegt. Ik zie wel dat het parfum bevat echter kan ik niet ontdekken of dit van natuurlijke oorspong is. Het staat vrij ver in de ingrediëntenlijst, ik denk dus dat het minimaal is qua hoeveelheid. Het ruikt absoluut niet synthetisch.

Avène Hydrance Optimale Serum NewPharma

Ik kreeg van Newpharma nog een aantal miniflacons om uit te testen, het mooiste blijft altijd om 1 lijn aan te houden als het gaat om gezichtsverzorging omdat alle producten op elkaar zijn afgestemd.

Het Avène Hydrance Optimale Serum bevat 30 ml en is, tezamen met de andere producten van de Hydrance Optimale lijn, te koop bij Nederlandse en Belgische online apotheek Newpharma nu voor € 19,12 (normaal € 25,49)

Heb jij al eens iets getest van Avène?

Liefs Heidi

*Ik heb dit product gekregen ten behoeve van een review.

9 Comments

 • jeapiebel
  mrt 31, 2016 at 09:52

  Speciaal ontwikkeld om het risico op allergische reacties te beperken. Fijn dat je ondanks de periode van de maand je toch minder last hebt van onzuivere huid. Ik heb ook een droog en gevoelige huid plus mijn veertigjarige leeftijd. Deze crème lijkt ook wel wat voor mij.

 • Beauty Treasures
  mrt 20, 2016 at 14:56

  Klinkt als een fijn en aangenaam product!
  Beauty Treasures onlangs geplaatst…PLOG EVENT BUITEN DE LANDSGRENZENMy Profile

 • Yvonne
  mrt 19, 2016 at 03:41

  Het serum lijkt mij erg fijn.

 • Mariska
  mrt 18, 2016 at 15:08

  Lijkt me een heerlijk en fijn product!

 • Sandra
  mrt 18, 2016 at 12:42

  Dit klinkt goed! Super fijn ook dat het zo goed helpt in de periode van ongesteld zijn. Dat zegt volgens mij echt wel genoeg qua hoe goed deze crème dan is! Had trouwens nog nooit van dit merk gehoord…

 • Karen
  mrt 18, 2016 at 09:10

  Mooie foto’s. Ik heb nog nooit wat van dit merk geprobeerd. Zie het wel altijd staan.
  Karen onlangs geplaatst…12 feiten over honingMy Profile

  • FabulousHeidi
   mrt 18, 2016 at 10:14

   Dank je Karen! Het is een fijn merk, zeker een aanrader om toch eens te testen 🙂

 • Rachel Kromdijk
  mrt 17, 2016 at 13:25

  Klinkt als een fijn product! liefs en nog een fijne week verder

  • FabulousHeidi
   mrt 17, 2016 at 18:17

   Jij ook een fijne week Rachel! Liefs!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com