Baden in een kruidenmist met de L’Occitane Aromachologie Relaxing Bath Oil

De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. Een waterig zonnetje op de achtergrond, eikeltjes op de grond, een fris windje en het goud van de bomen die zich opmaken voor de wintertijd. Wat is er nu lekkerder dan je huid te verwennen met een zalig warm bad waarbij je je even kunt laten wegdromen en het gevoel heb dat je in een kruidenmist zweeft. Deze Relaxing Bath Oil van L’Occitane past dan ook precies bij de eerste tekenen van dat winter gevoel. Ik testte deze bijzondere relaxing oil uit en vandaag mijn review, kijk je mee?

6

Om maar eerst te beginnen met de structuur, je verwacht een olie want zoals bij de meeste badoliën ben ik gewend dat ze licht vettig zijn. Een olie die door middel van een emulgator goed door het water wordt opgenomen en toch een licht vetlaagje achterlaat. Een gevoel waar je toch van moet houden, niet iedereen vind dit prettig. Deze olie voelt meer aan als een gel, best bijzonder ook wel. Het moment dat je het toevoegt aan je badwater ontstaat er een soort mist. Een zalig geurende mist die niet wegtrekt maar gedurende je badsessie blijft.

5

De geur is fris en toch warm. Lavendel, mandarijn en bergamot voeren de boventoon. Kruidig met veel frisheid van de citrusoliën die zijn toegevoegd. Alle ingrediënten zijn van natuurlijk oorsprong, gelukkig want daar blijf ik altijd een voorstander van. Wat zorgt voor de structuur is denk ik de sucrose laurate, dit is een emulgator. Mijn huid voelt zacht aan en ruikt nog heel even na met de kruidige geur. Persoonlijk had het van mij iets meer olieachtig mogen zijn. Het laat wel een heel licht laagje achter en mijn huid voelt zacht en goed aan, maar van mij had het net iets meer mogen zijn. Als je met etherische citrusoliën werkt is het wel logisch dat er een goede emulgator in zit, je hebt anders de kans dat het iets inbrand in je huid (nooit pure citrusolie aan je warme bad toevoegen dus ;-)). Mocht je van badderen in de ochtend houden en niet een plakkerig gevoel wilt hebben op het moment dat je je kleding aan doet is deze zeker wel ideaal! De geur werkt zeker door op je gevoel, verkwikkend en toch ontspannend. Geen beter gevoel om de dag mee te beginnen.

4

Het is zuinig in gebruik en je hebt er niet veel van nodig. Er wordt wel een hoeveelheid aangegeven op de fles maar ik vind toch dat je het moet toevoegen naar wat jij prettig vind. Ik ben zeker ook erg nieuwsgierig naar de andere producten uit deze lijn. Het is zelfs nog onder de douche te gebruiken. Ik nam een klein beetje in mijn hand en heb het met water op mijn natte warme huid in gemasseerd. Ook erg zalig!

3

2

Over de nieuwe lijn van L’Occitane Aromachologie

Het laboratorium van L’OCCITANE breidt de Aromachologie-reeks dit jaar uit met een nieuwe lijn rebalancing producten, verrijkt met een 100% natuurlijke verkwikkende geur om het energieniveau van de huid het hele jaar door in optima forma te houden. ZUIVER HET LICHAAM, VERKWIK DE ZIEL – aldus L’Occitane

Deze lijn bevat een 5-stappen balans herstel ritueel en nog andere mooie bijproducten.

De Relaxing Bath Oil kost € 21,00 voor 250 ml. Ondanks dat ie iets olieachtiger had mogen zijn voor mij, vind ik het wel een aanrader, alleen voor de geur en het relaxende effect zal ik ‘m zeker aanschaffen.

Voor meer info over deze Aromachologie lijn van L’Occitane ga je naar de website (link)

Heb jij al iets uit deze lijn getest?

Liefs Heidi

3 Comments

 • Deb
  okt 13, 2015 at 20:26

  Vanmorgen had ik al een comment achtergelaten op dit artikel maar helaas is deze verloren gegaan 🙁 dat gebeurt wel vaker wanneer ik via Bloglovin’ reageer.. ik zal het artikel nu maar eens saven voordat ik post klik..

  On topic: het lijkt me een hele fijne olie, toevallig was ik er net overna aan het denken om weer eens iets van L’Occitane aan te schaffen. Het zal niet snel deze badolie worden, omdat ik de voorkeur geef aan een lekker schuimend bad en dan kom ik al snel uit op de bubble bars van Lush 😉 Maar L’Occitane heeft zoveel om uit t kiezen! Ik denk dat ik de kerstcollectie afwacht en dan mijn slag sla hihi.

  Ps. Nog bedankt voor je heerlijke comments en wat ben je lang uit beeld gebleven! Fijn om je weer te lezen en grappig dat jij net als ik een Boyband herkent in de (jonge)mannen achter The Ohm Collection!

  • FabulousHeidi
   okt 15, 2015 at 15:21

   Hij was doorgekomen, ik heb een nieuwe spamfilter er op en die laat niks meer door 🙁
   Ik ben dol op Lush, de bubble bars zijn echt top! Ik heb de laatste tijd meer van L’Occitane uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat dit zeker echt een favoriet merk is geworden. Betreft de badolie, ja ik snap zeker wel wat je bedoeld 😀 maar die geur… echt zalig!

   Graag gedaan lieverd! Ik ben zeker lang uit beeld gebleven (door mijn verhuizing) snel weer meer artikeltjes enne graag gedaan! 😀 Haha ja grappig die mannen “The Ohm Boys” 😉

 • Deb
  okt 13, 2015 at 10:17

  Klinkt als een heel fijn product! De geur die een combinatie is van lavendel en citrus lijkt me heerlijk. Toevallig had ik al in gedachten om weer eens wat van L’ Occitane in huis te halen. Maar dat zal denk ik (als ik heel eerlijk ben) niet deze olie worden. Omdat ik qua badproducten toch de voorkeur heb voor een heftig schuimend bad 😉 Dus voor het bad gebruik ik meestal bubblebars van Lush.
  Ps. Wat ben je een tijd offline geweest 😉 ! Ben blij om je weer te lezen en bedankt voor al je lieve comments. Zo leuk dat jij de Ohm-Boys (klinkt ook nog als boyband hihi) hebt ontmoet en begrijpt wat ik ermee bedoel.. met dat ze zo in een boyband kunnen hihi.

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com