Batiste Dry Shampoo | Review & mini-vlog

Je zal ze vast wel een keer voorbij hebben zien komen, de droogshampoo’s van Batiste, ik zweer er zo onderhand bij! Na verschillende van andere merken te hebben uitgetest blijf ik toch trouw aan Batiste.

Vandaag laat ik je zien hoe je het gebruikt (mini-vlog) en waarom zo’n geweldige droogshampoo onmisbaar is geworden op je badkamertafel! Deze keer teste ik de Cherry-versie.. oehh en wat ruikt ie lekker!

Mijn oud-tante (nu ergens ver in de 90) is in haar jonge jaren kapster geweest en vertelde me dan verhalen van hoe het er vroeger aan toe ging. De dames die de kapsalon bezochten lieten vaak maar een paar keer per jaar hun haar wassen (ieuw..) en verder werd het behandeld met feitelijk ook een droogshampoo op basis van rijstpoeder wat nu nog vaak het hoofdingrediënt is van een droogshampoo. Ze vertelde dan hoe het haar siste van hittebronnen die dan werden gebruikt om het haar te “omvormen” en de stank die er van af kwam. Gelukkig gaat het er tegenwoordig wel iets anders aan toe en hebben we de handigheid en luxe van het vaker wassen en zelf stylen. Laten we heel eerlijk zijn, een gepermanent hoofd en iedere week stijf in de krullers zien we niet echt zitten toch 😉 maar dat neemt niet weg dat een droogshampoo echt een uitkomst is.

frottee_1_f_hf2

Mijn moeder kon zich dit merk nog herinneren van toen zij een klein meisje was… ik heb het terug kunnen vinden via een Duitse site.

 

Normaal moet ik om de dag mijn haar wassen omdat ik fijn haar heb en snel vettig wordt. Nu hoef ik nog maar 2 keer per week mijn haar te wassen en blijft er volume inzitten plus mijn haar ruikt ook nog lekker. Het rijstpoeder in de droogshampoo neemt als het ware het (overtollige) vet op.

1

Hoe gebruik je het:

Schudden voor gebruik.

Spray op afstand van 30 cm de droogshampoo zo dicht als mogelijk op je haarwortels.

Masseer de droogshampoo met je vingertoppen door je haar.

Borstel het poeder weg of schud het uit je haar, je kunt ook een föhn gebruiken. Ik houd mijn hoofd ondersteboven om gemakkelijk het poeder uit te borstelen/schudden/föhnen.

 

productlijn-NEW

Alle droogshampoo’s  van Batiste op een rijtje,  zelf vind ik de XXL volume het aller fijnst.

Gebruik het  product niet meer dan 3 keer achter elkaar tussen de wasbeurten door. Voor alle Q&A kun je het beste op de site van Batiste (link) kijken.

Mocht je extensions hebben, kijk dan wel uit dat je ze niet op de aanzet sprayt, dit is niet heel denderend voor je extensions.

 

Ik heb een mini-vlogje (een klein extraatje :-)) gemaakt met voor- en na de behandeling, je kunt dus gemakkelijk weer (opnieuw) je haar stylen!

 

Ingrediënten:

(Iso)butane: gas, Oryza Sativa Starch: rijstzetmeel, Alcohol, Parfum, Distearyldimonium chloride: synthetisch stofje, zorgt voor een silky gevoel en zorgt ervoor dat je haar niet statisch wordt.

Voor alle producten en verkoopinformatie kijk je op: www.batiste.nl

Heb jij al eens een droogshampoo van Batiste gebruikt?

One Comment

  • Deb
    sep 23, 2014 at 20:14

    Leuk filmpje!!! Je haar ziet er glamorous uit! Ik gebruik droogshampoo zelf voor volume.. ik kom er mee weg om mijn haar maar 2x per week te wassen omdat het enorm droog is 😉 maar voor volume vind ik het ideaal.

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com