Beauty Kitchen Inspire Me | Skincare

Beauty Kitchen Inspire Me | Skincare

Tijd voor weer wat zalige skincare! Heb je weleens gehoord van Beauty Kitchen? Momenteel een heuse hype onder de beautybloggers. Vandaag heb ik 2 heerlijke producten voor je, een bad- en massageolie en een body mist. Niet getest op dieren en 100% natuurlijk! Zelfs de verpakkingen zijn van gerecycled materiaal! Beauty Kitchen Inspire Me | Skincare

 

Beauty Kitchen Inspire Me | Skincare

 

Filosofie en historie achter het merk

Jo-Anne Chidley opende de eerste Beauty Kitchen in Glasgow (UK). Met als doel: 100% effectieve, natuurlijke en betaalbare producten, ze merkte dat hier erg veel behoefte aan was. De recepten bevatten dus alleen 100% pure essentiële oliën plus natuurlijk afgeleide ingrediënten die niet ten koste gaan van moeder aarde. Het is nooit getest op dieren, alleen op mensen.

Jo-Anne heeft oorspronkelijk chemie op de universiteit gestudeerd en werd gekwalificeerd kruidengeneeskundige, haar passie voor het gebruik van natuurlijke ingrediënten kwam daar vandaan. “Ik blijf geïnspireerd door te lezen over wetenschappelijke vooruitgang op dit gebied, evenals praten met andere leden van de lokale bijenvereniging. De natuurlijke wereld biedt ons zoveel goede duurzame hulpbronnen (zolang we er voor zorgen en als het nodig is), en 9 van de 10 keer werken de natuurlijke ingrediënten net zo goed, zelfs beter als synthetische. Daarom ben ik gepassioneerd voor 100% natuurlijk en niet minder! Ook groen in de 21e eeuw gaat alles om het bewust zijn, de juiste keuzes maken en doen wat je kan.”

 

 

De geuren, het verhaal en de verpakking spreken me erg aan. In totaal zijn er 9 verschillende lijnen, 1 er van is de Inspire Me, bestaande uit 16 verschillende producten. Ik mocht dus de Triple Action Body Mist en de Bath & Massage Oil testen. Ik ben echt een voorstander van natuurlijke cosmetica en etherische oliën.

 

 

Triple Action Body Mist 

Een instant huid, lichaam en geest stimulator. De essentiële oliën die gebruikt zijn hebben dus door de werking en geuren effect op je lichaam en geest. De oliën die gebruikt zijn zijn: lemongrass, abyssinian oil (dit wordt gewonnen uit het zaad van Afrikaanse bolletjeskool, venkel, grapefruit en spearmint. Deze oliën werken kalmerend op het zenuwstelsel en verfrissend.

 

 

Hoe gebruik je het: na het douchen of badderen spray je royaal over je lichaam, niet op het gezicht. Doordat je lichaam nog iets vochtig is heeft het een betere werking. Eerst wel even schudden voor gebruik.

De geur is zalig, ik gebruik vaker een bodymist i.p.v. parfum. De frisse citrusgeur heeft de boventoon. Ik vind het heel fris en kruidig ruiken met een zoetig tintje. Het verzorgt mijn huid ook nog eens, vooral in de combinatie met de olie is het echt zalig!

 

 

Bath & Massage Oil

De huid absorbeert het snel, is niet vettig en zorgt voor een zachtere en stevigere huid. Ook weer diezelfde oliën zijn gebruikt als de body mist. Ik merk ook echt dat het niet heel vettig is en snel intrekt, dit komt door de abyssinian oil. Ik gebruik er niet teveel van in bad. Er zijn iets meer zoetere oliën aan toegevoegd en dat ruik je ook goed. Het is net iets zoeter qua geur als de body mist.

 

 

Een makkelijke dop waarmee je goed kan doseren. Er wordt aanbevolen een eierdopje in je bad te gieten onder stromend water. Ik gebruik net iets minder omdat ik soms ook ’s morgens in bad ga met deze olie. Ik merk dat de geuren echt opwekkend zijn en tevens ontspannend. Het ruikt echt zalig citrus-achtig.

Sowieso vind ik het altijd lekker om in bad te gaan met een olie, je huid is meteen zo zacht en gehydrateerd. Ik vind het 2 hele fijne producten. Ik heb deze 2 producten gekregen ter review maar ga hier zeker meer van kopen om te testen!

Ik vind tekstjes “Did you know?” ook zo grappig op de verpakking 🙂

 

 

Beide producten hebben een inhoud van 50 ml, zijn een half jaar na opening houdbaar.

De Triple Action Body Mist heeft een consumenten prijs van € 9,95 en de Bath & Massage Oil heeft een consumentenprijs van € 12,99. Ik vind het niet duur voor producten met natuurlijke ingrediënten en essentiële oliën.

Ze zijn o.a. te koop bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen). Bij hen kun je voor een heel groot deel van de gehele Beauty Kitchen collectie terecht viel me op. Voor alle producten die zij te koop hebben kijk je op de site >>> link

Voor alle informatie over dit mooie en leuke merk kijk je op de site van Beauty Kitchen zelf >>> link

Heb jij al ’s iets getest van dit merk?

Liefs Heidi

One Comment

  • Deb
    sep 19, 2017 at 08:51

    Ik ben ook een fan van dit merk! Ik heb nu een aantal producten in huis van hun Seahorse plankton lijn, maar wil zeker meer producten uitproberen. Liefst al hun lijnen ;-)! Van deze 2 producten spreekt de body mist me het meest aan. Wat bad producten betreft gebruik ik het liefst royaal schuimende producten zoals bubble bars of bath bombs.. die laatste heeft Beauty Kitchen ook in het assortiment kwam ik achter en ga ik binnenkort eens proberen.

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com