Boekreview: Huisje Boompje Beest + WINACTIE

Ik hou van lezen, helaas gun ik mezelf er de tijd niet voor in mijn drukke leventje, nu ik vakantie heb (nog 1 week nu) had ik ein-de-lijk tijd om dit grappige en ergens toch spannende boek uit te lezen. Ik blijf het altijd lastig vinden om een review te schrijven over een boek, ik wil niet het meisje zijn met de spoiler alert maar we hebben er iets op bedacht, namelijk ik mag 3 exemplaren weggeven! Uiteraard licht ik wel een stukje op van de sluier in mijn: Boekreview: Huisje Boompje Beest + WINACTIE

 

Waar gaat Huisje boompje beest over:

Welkom in de Vinex, de plek waar Ambi Pur alle vieze luchtjes heeft weggesprayd. Heerlijk is het er. Mooi huis, aangeharkte tuin, goede auto voor de deur, twee kinderen – een koningspaar. Echt, gesettelde veertigers Joris en Lydia zouden niet anders willen. Maar dan komt Rob in de wijk wonen – een charmante fotograaf, een bohemien, een ladies man. Rob zet het leven van Joris en Lydia op zijn kop. Joris haalt zijn racefiets uit het vet, schaft een fotocamera aan en begint te dromen over een wereldreis – weg bij de heg!

Maar wat gaat er schuil achter de voordeur van Robs propere huis? Lydia hoort verhalen over Rob. Geruchten. Iets met kinderen. Het zal toch niet? Waarom weet niemand waar hij vandaan komt? En wat moet hij van haar puberdochter Sterre? Ze heeft wel gezien hoe hij naar haar kijkt… Huisje boompje beest is een schurende komedie over verboden verlangens in de buitenwijk.

 

Boekreview: Huisje Boompje Beest + WINACTIE

 

Mijn beleving:

Ik vind het altijd prachtig als je zo mooi en smeuïg kan verwoorden zoals deze schrijfster Roos Schlikker dat doet. Regelmatig zat ik te grinniken om de situaties en verwoordingen. Het grappig is dat het me ook echt de kriebels gaf, ik ben niet bepaald het huisje boompje beestje type.

Een keurige wijk, buren die met regelmaat bij elkaar op bezoek gaan met alle hun eigen problemen, angsten en allen het gezinnetje en doodnormale leventje. Ik denk dat dit boek voor velen herkenningspunten heeft. Wat gaat er echt in het koppie om van een persoon, is dit nou alles? Is er meer in het leven of mag ik gewoon niet klagen en heb ik het heel erg goed? Hoe kan het zijn dat ik van het ene persoon met zijn wensen en dromen ineens dat burgerlijke type geworden ben met een hypotheek, een stel pubers en die blubberbuik.

Wanneer de alleenstaande buurman in de wijk komt wonen en er uiteindelijk een soort heksenjacht plaatsvind geeft het boek weer een andere wending. Het maakt het toch even spannend! Het einde, de laatste regeltjes moest ik om lachen (ik verklap natuurlijk niet wat). Vermakelijk boek! Heerlijk geschreven!

 

Boekreview: Huisje Boompje Beest + WINACTIE

 

Winactie:

Ik mag 3 exemplaren weggeven, whoop whoop!

Wat moet je daar voor doen:

Ik zal het leuk vinden als je een reactie achterlaat wat jouw typische idee van Huisje boompje beestje is, is geen pré 🙂

Deze winactie loopt tot en met 24 september, daarna maak ik de 3 winnaars bekend op Facebook. 

 

Kun je niet wachten om het boek te lezen? Je kunt ‘m bestellen bij de Uitgeverij Atlas Contact

Lijk het jou een leuk boek en ga je meedoen met de winactie?

Liefs Heidi

4 Comments

 • Grete Karina
  sep 19, 2017 at 21:43

  Mijn typische idee van Huisje boompje beestje is een doorsnee gezinnetje met 2 kinderen (jongen en meisje), een hond en een eigen huis en dus hypotheek!

 • Anita te Gussinklo
  sep 19, 2017 at 09:26

  “Het gewone burgerleven: Een huis met een tuin en eventueel een huisdier (en kinderen).”
  Beestje symboliseert dus het huisdier (of kind)
  Boompje symboliseert de tuin.

 • AnnaB
  sep 15, 2017 at 14:16

  Mijn idee van huisje, boompje beestje is getrouwd en wonende in een huis met kinderen en huisdieren

 • Deb
  sep 13, 2017 at 19:44

  Leuke winactie! Ik ben dol op lezen. Ik probeer het na de vakantie toch te blijven doen, en dan geen e-reader maar gewoon echte boeken. Ik ben namelijk dol op de geur van boeken: Een echte boekenwurm.. yes I am! Momenteel lees ik Judas van Astrid Holleeder, een echte topper.
  Dit boek spreekt me ook aan, ik ken de schrijftster nog niet dus ik waag m’n kans en doe mee! Ik heb je FB pagina geliked, dacht dus dat ik dat al heel lang deed oops! En ook je winactie op FB een like gegeven. Mijn idee van huisje, boompje beestje.. tja… getrouwd, in een eensgezinshuis wonen met een tuin met een of meerdere kids en een hondje 😉 lekker traditioneel he haha.
  Deb onlangs geplaatst…Lancôme Matte shaker & Le lip linerMy Profile

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com