Bril of lenzen aanvullend verzekeren: verstandig of niet?

Draag jij (of je kind) een bril of lenzen? Dan weet je als geen ander dat dit de nodige kosten met zich meebrengt. Maar is een aanvullende zorgverzekering afsluiten dan interessant? Een aanvullende verzekering voor een bril of lenzen is niet altijd voordelig. Als je de verzekering enkel voor vergoeding van deze hulpmiddelen afsluit, betaal je in veel gevallen meer premie dan je vergoed krijgt uit de verzekering. Kijk daarom altijd goed naar de verzekering die je afsluit en de premie die je hiervoor betaalt.

 

 

Stappenplan: lenzen of bril verzekeren

 

Om te weten of je bril of lenzen verzekeren uit kan, doorloop je eenvoudig de volgende stappen:

  • Stap 1. Bekijk wat je komend jaar verwacht kwijt te zijn aan een bril of lenzen. Het scheelt bij lenzen nogal welke variant je hebt. Laat je daardoor goed voorlichten en adviseren door de opticien. Ook voor een bril kan het nogal in prijs schelen of je specifieke glazen nodig hebt (denk aan een cilinder, bijslijpen of ontspiegelen).

 

  • Stap 2. Bekijk wat je komend jaar verwacht aan zorgkosten. Verwacht je naast de basisverzekering ook andere kosten zoals fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of een bezoek aan een specialist? Dan kan een aanvullend pakket interessant zijn.

 

  • Stap 3. Bekijk de verschillende aanvullende zorgpakketten voor volgend jaar en wat die vergoeden voor de zorg die je verwacht nodig te hebben.

 

  • Stap 4. Maak de optelsom. Hoeveel ben je kwijt aan extra premie? En hoeveel krijg je vergoed?

 

Vaak als je naast de basisverzekering alleen een bril of lenzen vergoed wilt krijgen, betaal je meer premie dan de vergoeding die je krijgt. Aanvullende verzekeren heeft dan geen zin en je kunt je bril of lenzen beter zelf betalen.

 

Sta jij weleens stil bij wat er in je aanvullende zorgverzekering zit en vergelijk je dit met verschillende verzekeraars?

Liefs Heidi

One Comment

  • bychristiana
    nov 12, 2017 at 10:27

    Ja, nu ik een bril heb wel. Ik ontdekte ook dat mijn verzekering vanaf volgend jaar allemaal weer andere regeltjes heeft op het gebied van brillen, en om die reden overweeg ik dus ook over te stappen. Ik wil er namelijk binnenkort zeker nog een extra bril bij.

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com