Chanel No5 L’Eau

Nooit eerder kocht ik een parfum van Chanel… nu “durfde” ik het toch aan. Voor iedereen die me een beetje kent weet dat ik al jaren gefascineerd ben door Chanel en dan eigenlijk beter gezegd waar het allemaal begon… bij Gabrielle “Coco” Chanel. Een bijzondere vrouw die een sterke en eigen mening had en zo ook over het dragen van parfum: “A woman who doesn’t wear perfume has no future.”

Marylin Monroe kon het niet meer dan met haar eens zijn en droeg dan ook altijd de klassieke versie No5. Vandaag mijn review van het nieuwe zusje van deze klassieker; Chanel No5 L’Eau.

Chanel No5 L'Eau

Snuffelend in een prachtige Douglas aan de Königsallee in Düsseldorf (aanrader!), opzoek naar een nieuwe parfum, werd me even in mijn oor gefluisterd dat het nu toch wel tijd werd om mijn eerste Chanel parfum te kopen. Ik wilde eigenlijk weer reiken naar mijn favoriet en o zo vertrouwde zoete Miss Dior maar ik ben dan toch overstag gegaan voor Chanel. Eerlijk gezegd was ik nog niet eens op de hoogte van de jongs telg uit de Chanel-parfum-familie maar begreep dat ze nog maar net in de schappen staat te fonkelen.

Ik kreeg van een lieve dame een paar sprays rond me heen gespoten en ben na 2 minuten terug naar haar gelopen om dit schatje in mijn mandje te stoppen. Aangenaam verrast want ik heb al zo vaak aan de klassieke versie geroken en der altijd te zwaar voor mij gevonden net als andere Chanel parfums.

chanel_no5_leau_2

Chanel No5 L'Eau

Het flesje is (uiteraard) prachtig! Stijlvol, elegant en niet teveel poespas. Net als het doosje en de binnenkant van de verpakking.

De geur zelf is verassend! Net zo stijlvol en elegant. De geur is fris, lichtzoet en erg vrouwelijk. Een hoge dosis chique-heid  als je het mij vraagt.

De boventoon wordt toch wel geleid door de citrusvruchten en de licht nootachtige geuren. Daar doorheen ruik je de zachte bloemige geur.

Hoe meer ik er aan ruik en ‘m draag hoe blijer ik van deze geur word. Ik vind ‘m boven verwachting en echt zalig!

Ondanks dat het een eau de toilette is is de geur sterk en blijft lang hangen.

Chanel No5 L'Eau

Chanel’s omschrijving van deze prachtige en heerlijke Chanel No5 L’Eau:

MODERNE PARADOXEN

De nieuwe No5 is het resultaat van een paradox: hoe geeft je een klassieker toekomst? Iedereen zit vol paradoxen. CHANEL nodigt je uit de onze te komen ontdekken.

#YouKnowMeAndYouDont

De meeslepende citrusschilletjes die vanaf de eerste inspiratie al aanwezig waren, onthullen een vertrouwde geur van citroen, neroli, sinaasappel en mandarijn, verlevendigd door aldehyden.

Gefractioneerde ylang-ylang onthult vervolgens de kleinste subtiliteiten van een boeket waarin roos en jasmijn naar voren komen.

En tot slot laat het akkoord van cederhout en noten
van witte muskus een unieke, frisse spanning naar voren komen.

Chanel No5 L'Eau

Nog even de kleine introductie film van Chanel met in de hoofdrol niemand minder dan Lily-Rose Depp:

Deze 50 ml (spray) versie ligt rond de €70 euro, er zijn tevens grotere varianten verkrijgbaar.

Trekt de geur van deze Chanel No5 L’Eau je aan en wat vind jij überhaupt van de parfums van Chanel?

Liefs Heidi

 

 

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com