Collistar meets Illy in Collezione Caffe

Ik voel me als blogger soms echt een bofkont.. ik mag namelijk zo nu en dan aanwezig zijn bij de mooiste en gaafste persevents. Gisteren was weer zo’n dag dat ik afreisde naar Amsterdam voor de nieuwe en unieke samenwerking van Illy Coffee en Collistar, dit alles in teken van Ti Amo Italia, want beide bedrijven zijn immers echt Italiaans! Vandaag laat ik alvast je kennis maken met deze gloednieuwe collectie: Collistar meets Illy in Collezione Caffe

In 2014 introduceerde Collistar een project en tevens positieve boodschap voor de ‘Made in Italy’ sector, waarin zij haar liefde verklaart aan Italië. Speciale collecties met de hoogste kwaliteit ingrediënten van Italiaanse bodem, exclusieve grondstoffen die waardevolle extracten c.q. ingrediënten voor huidverzorging bieden. Het “Ti Amo Italia” project omvat een bijzondere en unieke samenwerking tussen verschillende werelden met een grote aantrekkingskracht.

Persoonlijk wist ik niet dat Collistar een Italiaans merk is. Wat ik heb begrepen is dat de naam is ontstaan doordat voor het merk cosmetica producten ontwikkelde het oogdruppels heeft ontwikkeld waar je oogwit witter van werd. Sterren in je ogen, vandaar Collistar… Het merk is in 1983 opgericht in Milaan en is in Italië nog steeds het meest populaire cosmetica merk. Collistar gebruikt grondstoffen en verpakkingsmaterialen enkel afkomstig uit Italië zelf, Italianen blijven trots op hun land en terecht! Dat ze innovatief zijn bewijzen ze met deze samenwerkingen, daarnaast is Collistar de eerste die Bronzing Powder  introduceerde als compacte bronzer, voorheen alleen als los poeder verkrijgbaar en die en reliëf in lipsticks perste (logo).

De kickoff van dit persevent starte in Espressamente Illy in Amsterdam. Onder het genot van een heerlijk koffietje en een zoete versnapering introduceerden de dame (Illy) en heer (Collistar) van de 2 mooie merken de unieke samenwerking. Nu ben ik ontzettend goed in het onthouden van gezichten… maar namen, daar moeten mijn hersenen ’s iets op verzinnen, zelfs vriend google kon me niet helpen 🙂

Heerlijk espressotje 🙂

 

Ik proefde ook een goddelijk brownie… love brownie’s 🙂

 

Door naar het Art hotel 5&33 voor de presentie van de collectie. Er werd voor mij een heerlijke koffiecocktail gemaakt met Licor 45, espresso en mineraalwater. Niet te zoet, beetje bitter, heeeel goed te doen!

 

Kijk een naam die ik dan wel kon onthouden: Marit Jasperse, zij is training manager bij Collistar Nederland en Vlaanderen. Ze gaf een demonstratie how-to je de nieuwe lijn aanbrengt met leuke tips. Nu teken ik al een wing vanaf mijn 14e (je zal zeggen dat ik ‘m nu toch ’s perfect kon zetten, maar helaas) maar Marit gaf de tip eerst een stip te zetten waar je de wing wil laten starten, zo teken je ze gelijk, handig toch!

 

Echt een prachtige collectie, voor zowel warme types en koele types (dan bedoel ik de ondertoon van je gelaat, kleur ogen, etc). Met de juiste tint bruin kun je namelijk je gezicht ophalen en aan beide types is gedacht in de deze collectie. Deze limited editions  zijn voorzien van het speciale “Collezione Caffe” logo en natuurlijke zowel de Illy als Collistar logo. Grappig ook van deze collectie is dat alle producten een naam hebben die herleid naar koffie.

 

De ontwerper van dit speciale logo is Italiaans kunstenaar Max Petrone. Je kunt ‘m hier aan het werk zien. Op een doek dat voorbewerkt is met koffie gaat ie aan de slag en maakt en tot een prachtig kunstwerk. Ik zal ‘m graag aan mijn wand hebben 🙂

Collistar meets Illy in Collezione Caffe

Uiteraard was er ook nog tijd om te smullen van deze risotto met asperges en bruschetta’s met de lekkerste toppings! Hè wat vervelend weer…

Collistar meets Illy in Collezione Caffe

Ik heb een heerlijke middag gehad en ben dankbaar dat ik hierbij aanwezig mocht zijn.

Uiteraard kreeg ik een prachtig gevulde goodiebag mee waarvan ik de inhoud snel zal laten zien en een review van zal maken.

Wat vind jij van deze samenwerking en wat is je eerste indruk van de collectie?

Liefs Heidi

5 Comments

 • Deb
  sep 8, 2017 at 20:04

  Lucky you dat je hierbij aanwezig was. Klinkt als een té gek event. Ik vind het een hele originele samenwerking en ben razend benieuwd wat er in jouw goodiebag zit 😉 daar krijgen we binnenkort vast meer van te zien. Fijn weekend!

  • FabulousHeidi
   sep 11, 2017 at 13:45

   Jaa heerlijk event!! Bijzonder he? Uiteraard krijg je daar meer van te ien, ik zit eindelijk weer in mijn blog-flow haha!

 • bychristiana
  sep 8, 2017 at 10:02

  Wat een mooi verslag heb je ervan gemaakt;-) Ik vind de collectie ook zo mooi!

 • Danielle
  sep 7, 2017 at 14:15

  Wat ontzettend leuk dat je erbij aanwezig mocht zijn, ik ben heel benieuwd naar de inhoud van de goodiebag. Er zitten vast mooie producten in.
  Danielle onlangs geplaatst…Review: Rimmel London ProvocalipsMy Profile

  • FabulousHeidi
   sep 7, 2017 at 14:18

   Jaaa was echt super Danielle! De inhoud is echt prachtig, de verpakkingen alleen al… liefde 🙂

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com