Cupcakes!

Ik heb het laatst twitter al overspoeld met mijn melding dat ik een workshop zou gaan volgen bij Lily’s Cupcakes, eindelijk is het dan zover… mijn verslag hiervan!


 Zo’n 10 jaar geleden mocht ik voor het eerst genieten van een bakje koffie bij de Starbucks in San Fransico… Ik was toen 19, alleen op reis in “the USA” en vanaf dat moment een grote Starbucks-fan!
Niet alleen de koffie maar ook de muffins, koekjes en taartjes zijn er overheerlijk! Natuuurlijk niet alleen Starbucks verkoopt deze lekkernijen, in de rest van Amerika en niet te vergeten Engeland wordt deze sweet pastry verkocht!


De vriendinnen Angelie Kaag en Cecile Wijdenes hebben Lily’s Cupcakes in april 2009 opgericht nadat ze na bezoekjes aan New York en Londen verzot zijn geraakt op de vrolijke gebakjes. Verbaasd dat deze lekkernijen nergens in Nederland verkrijgbaar waren, besloten ze zelf de cupcakes in Nederland te introduceren.

Een stukje geschiedenis over de cupcake en de muffin: 


Het eerste cupcake-recept komt van 1828 en is door Eliza Leslie in haar kookboek geplaatst. Bij een Engels deftig theekransje (zo rond de 1828) was het naast een kopje thee gebruikelijk om een cakeje te serveren in de vorm van een theekopje. Vanwaar de naam “cupcake” Het is ook gebruikelijk dat het cakeje een topping krijgt.


De cupcake is net als de muffin een klein gebakje wat ook in een papieren bakje zit. Het cakeje wordt ook wel een broodje genoemd door de broodachtige structuur. Waar de muffin oorspronkelijk vandaan komt, blijft een discussiepunt, maar oorspronkelijk komt het cakeje uit Amerika, de Engelsen zeggen dat zij de uitvinders zijn. Waarom die discussie? Een Engelse bakker genaamd Samuel Thomas leefde in Amerika. Hij zou een cakerecept van zijn moeder hebben gekregen, dat hij heeft gebruikt voor het maken van de muffins. Kortom een Engels recept, uitgevoerd in Amerika.

En nu komt het: Wat heeft Heidi ervan gebrouwen….? 🙂

Ik moet zeggen dat ik het enorm leuk vond om te maken en de workshop super vond!
Ik moest samen met een andere dame, 1 recept maken, we hadden gekozen voor een nieuw recept van Lily’s, een chocolade-cakeje met een speculaas-topping. Ikke met mijn kookervaring ging wel al meteen de mist in… ik was nl even vergeten wat de term “au bain marie” inhield… ahum… poging 2 ging gelukkig wel goed!

Misschien vraag je je nu af “wat in hemelsnaam is nou die topping” ik vroeg me dat dus wel af… Sommige toppings worden bijvoorbeeld gemaakt met glazuur of marsepein. De topping die op deze cupcakes worden gebruikt is een toef van poedersuiker, boter en aroma’s. Er zijn hier natuurlijk nog varianten voor, denk dan bijvoorbeeld aan MonChou (ook lekkah!) Ze zijn behoorlijk zoet en je moet er wel van houden! Persoonlijk vind ik het heerlijk en eigenlijk ben ik niet zo’n zoetekauw… 🙂

Ik ben dol op koken en bakken dus… ga dit zeker vaker maken! De workshop werd gegeven bij Kookpunt te Rotterdam, dus wil je ook gaan “cupcaken”, informeer dan bij Lily’s : www.lilyscupcakes.nl of www.kookpunt.nl/kookpunt je kunt natuurlijk ook gewoon lekker in je eigen keukentje aan de slag! 
xoxo Heidi
Tags & bronnen: Lily’s Cupcakes • Kookpunt • InfoNu.nl • cupcake • muffin • MonChou • topping • speculaas • chocolade • Starbucks • Sweet Pastry • Amerika • Engeland

5 Comments

 • Angelie
  okt 20, 2010 at 11:47

  Hoi,

  wat een complimenten, dank je wel, we vonden het erg leuk om te doen!

  Angelie & Cécile

 • Heidi
  okt 19, 2010 at 14:54

  Thx dames voor jullie lieve en leuke reacties! @Marielle bedankt voor je super compliment! Ontzettend leuk!

 • Marielle
  okt 19, 2010 at 14:50

  Ik zag je blog staan op curvacious.nl en ben blij dat ik even een kijkje heb genomen hier! Ik vind dat je erg leuke artikelen schrijft! 😀 Ik kom zeker een keertje terug 😉

 • Lynsey
  okt 19, 2010 at 12:27

  Wat leuk!
  Ziet er ook lekker uit haha.

 • Sharon
  okt 19, 2010 at 11:24

  Lijkt me super leuk zo’n workshop! Fijn dat je het gezellig hebt gehad… en netjes dat het met 2 pogingen wel lukte hoor, ik zou er minstens 1x zoveel over hebben gedaan denk ik haha

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com