De zin van bloggen, de start van 2015 en goede voornemens.

Ten eerste wil ik al mijn liever lezers een FABULOUS nieuwjaar toewensen! Dat ieder zijn wensen voor dit jaar mogen uitkomen!

Qua bloggen begint het voor mij rustig (en eindigde 2014 ook). Ik zag al weer veel voorbij komen op andere blogs over nieuwjaarswensen en “Heb jij nog goede voornemens?”, wat me toch aan het denken zette. Ik geloof dat je iedere dag kan beginnen met een goed voornemen en dat niet speciaal op 1 januari moet zijn. Ergens denk ik dan wel weer, het nieuwe jaar is weer een verse start. Ik hoop dit jaar op een succesvol jaar op alle vlakken.

julie-and-julia-amy-adams

Ik ben dol op koken en zag dat de film “Julie & Julia” op tv kwam, ik wilde deze al echt een poos zien. Wat me verraste is dat het niet alleen over koken gaat maar een jonge dame die in 2002 begon met een blog waarin ze ruim 500 gerechten in 365 dagen uit een boek zou gaan testen en daarover maakte ze iedere dag een verslag. Geen foto’s, geen filmpjes maar gewoon een stukje tekst. Als je een keer tijd hebt en je hebt de film nog niet gezien, ga er dan ’s voor zitten! Een echte aanrader! Uiteraard werd het een succes, puur en alleen omdat ze doorging. Ze deelde gewoon haar verhaal en prompt na een tijd waren er volgers. In de film zie je wel op een gegeven moment dat er een druk ontstaat, ze wil haar volgers niet teleurstellen. Ik denk dat dit voor vele bloggers herkenbaar is.

Zo tussen de film door ben ik met mijn zaklamp (ok de zaklamp app van mijn mobiel) naar de zolder gerend en daar een kookboek uit ±1915 gepakt. Daarna op de vloer van mijn keuken gaan zitten en al mijn kookboeken ’s goed zitten bekijken. Niet dat ik nou het idee heb om hetzelfde als in de film te gaan doen maar het gaf me wel inspiratie, tevens om er meteen een artikel over te schrijven.

Wat ik grappig vond dat ze puur haar passie deelde: schrijven en koken met een persoonlijk tintje. Ik denk dat het daar bij een weblog zeker om draait. Het uiten van je passie. Niet om geweldige youtube filmpjes te maken of de beste foto’s (mits je een fotografie blog hebt). Natuurlijk wil je je zelf steeds weer verbeteren, lezers komen op jou blog om een stukje van jou te zien, jouw mening, jouw leuke verhaal of jij iets hebt gemaakt. Dat blijft toch de basis. Aard van elke beestje is een zien hoe het met een ander gaat en wat een ander van iets vind, daar leren we van. Niet voor niets dat velen eerst gaan kijken wat de rating van een product is en wat een ander er van vind. Vergeet niet dat het persoonlijk is, alles is de persoonlijk mening van de schrijver, ik merkte dat vooral dit jaar als het om beauty producten gaat.

Mocht je je nog afvragen wat een blog is, want die vraag krijg ik toch nog regelmatig, dan denk ik dat ik je een redelijk goed antwoord heb gegeven. Blogs zijn niet meer weg te denken, stiekem maar goed ook. Bedrijven worden erg blij van bloggers, niet omdat we iets aanprijzen wat we gekregen hebben maar dat we een volledig review plaatsten van een product wat door en door is getest wat door een persoon wordt omschreven die je door alle verhalen op die persoonlijke blog waarschijnlijk goed heb leren kennen. Zo hoop ik ook dat dit bij mij zo is naar mijn lezers toe. Ik blog niet elke dag maar probeer er wel mijn ziel en zaligheid in te leggen.

Kortom mijn goede voornemen: gewoon doorgaan en vooral met de passie! Misschien voor jou als lezer ook een goed voornemen? Of wellicht heb je een ander voornemen wat je wilt delen!

Heel veel liefs, Heidi

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com