Delicious verslag | 24Kitchen & Cottages | Recept

Vandaag een erg “smakelijk” verslag van het ontzettend leuke 24Kitchen event wat wij onlangs bezochten: 24Kitchen & Cottages. We “leerden” wijn te proeven bij Corria Houthuizen, maakte een dressing en een mayonaise bij John Gerdsen, waarvan we de recepten vandaag ook met je delen en volgde we ook nog een college van John Gerdsen. Helaas hebben wij van dit weekend maar 1 dag de sfeer kunnen proeven want wij waren het er allebei unaniem over eens, dit was een geweldig event! Ik maakte de foto’s en deel met jullie de recepten van John. René verteld jullie iets over deze dag die we mee maakte. Kijk je mee?

2

24Kitchen & Cottages

Naar mijn mening is koken één van de meest creatieve bezigheden die je kunt doen. Als ik dan ook wat inspiratie nodig heb (maakt niet eens uit waarvoor), vind ik het altijd ontzettend leuk om 24kitchen op te zetten. In de achtergrond of met open mond (ja, dat komt af en toe echt voor) voor de buis. Om te kijken naar de fantastische en overheerlijke creaties van Rudolf, Roberta, Danny, John en noem ze allemaal maar op… Hoe leuk is het dan om een uitnodiging te krijgen om een dagje inspiratie op te doen in “real-life”!

24 23

Een heel weekend 24Kitchen (en Cottages) op Center Parcs de Eemhof. Kookworkshops, kookcolleges, vragenuurtjes, foodfilms en een hele gezellige foodmarket. En om het helemaal af te maken kon je gewoon een heel weekend een cottage huren, zodat je alle dagen kon genieten van de mooie omgeving en ook die heerlijke wijntjes niet hoefde te laten staan.

22 21

 

Wijnworkshop “It’s Wine By Me” van Corria Houthuizen

Omdat wij (helaas) alleen voor de zondag hadden afgesproken, hebben we de keuze gemaakt voor twee workshops, te beginnen met de wijnproeverij van Corria Houthuizen. Wat een goed begin! Op een heldere en verfrissende (en gezellige) manier legt Corria de essentie van het wijnproeven uit. Hoe je al je zintuigen gebruikt, dus te beginnen met kijken naar de wijn, de kleur, de structuur en zeker het ruiken aan de wijn en welke aroma’s er allemaal vrijkomen. Daarna het proeven, te beginnen met slurpen, omdat er dan zuurstof bijkomt, wordt de smaak intenser. En vervolgens doorslikken of uitspugen (ehmmm sorry… dat laatste heb ik denk ik niet gehoord?!). De wijnen die voor deze workshop gebruikt werden waren van het Chileense Wijnhuis Montgras; een witte Sauvignon Blanc en Chardonnay en een rode Pinot Noir en Cabernet Carmenere. Om de proeverij verder te ondersteunen, deden we diverse smaaktestjes met melkchocolade, pure chocolade, licht pittige nootjes en een stukje kaas. Erg verrassend wat de combinatie van eten voor effect heeft op de smaak van de wijn, van het afbreken of juist ondersteunen van het “zoet-gehalte” tot het versterken van de pittigheid van een nootje, zodat het bijna “brand” in je mond. Omdat de workshop maar 45 minuten in beslag kon nemen, bleef het uiteraard bij een beknopte proeverij, maar een gehele wijncursus bij Corria is er zeker op mijn bucketlist bijgekomen!

18 20 19

 

Workshop “Dressing for Succes” van John Gerdsen

De tweede workshop van onze dag was een Workshop van John Gerdsen over het op een succesvolle manier bereiden van een dressing en mayonaise. Meteen met z’n allen vol aan de slag met Grapefruit (de basis van de dressing) olie, azijn en verse kruiden. Heerlijk om al je gedachten te laten voor wat ze zijn en om je alleen te concentreren op het bereiden van je ingrediënten en dat onder leiding van de enthousiaste John. Als tweede gingen we aan de slag om een mayonaise te maken, iets wat me tot nu toe niet echt gelukt was… Eierdooiers, mosterd en een limoentje zijn de basis voor de mayonaise en olie, vooral veel olie, want dit zorgt ervoor de het gaat binden op de manier zoals je graag een mayonaise wil zien. En dan maar lekker aan de slag met die garde. Oké ik moet zeker nog wel wat oefenen om de juiste structuur te krijgen, maar het gaat zeker goed komen! (het maakte de smaak er in ieder geval niet minder om).

17 15

 

Na deze workshop even tijd om te genieten in de mooie omgeving van de Eemhof. Door de bouw van het park lijkt het of je jezelf bevind in een mediterraan land en het lekkere weer van deze zondag speelde daar zeker een rol bij.

Als laatste hebben we nog een college gevolgd van John Gerdsen (de Franse Chef van 24Kitchen) en het nodige bijgeleerd over de terminologie en bereiding in de Franse keuken.

1

3

De recepten van John:

Dressing

Snijd de schil van grapefruit, snijd de partjes tussen de vel van de grapefruit uit en vang het sap op in een kom (de partjes snoeptje ik lekker op maar die kun je bijvoorbeeld weer voor de grapefruit salsa bewaren, zie mijn recept). Snijd wat selderij en een groen pepertje fijn (ik haalde wel de zaadjes eruit, anders is het mij te pittig) en voeg dit toe aan de grapefruitsap, voeg vervolgens ook de olijfolie en een klein beetje azijn toe. Mixen met de garde en je hebt een heerlijke frisse dressing!

14 13

12 11 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayonaise

Voor de mayonaise gebruik je 2 eierdooiers, een goede theelepel mosterd en de sap van een limoen. Dit meng je met elkaar met een garde. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Voeg wat fijngesneden basilicumblaadjes toe en als je dit gemixt heb voeg je heel geleidelijk aan wat olie toe. Je blijft mixen met je garde en steeds kleine beetjes olie toevoegen totdat je de juiste dikte heb bereikt. Je kunt naar smaak peper en zout toevoegen. Om ‘m nog wat extra mee te geven kun je ook een beetje honing toevoegen. Zodra je het mengels in de koelkast zet zal het nog verder indikken.

Ik heb er van zitten smullen! (let wel, vingers dopen in mijn brouwsels… ahum). Deze 2 recepten ga ik zeker vaker maken!

8 7 6 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zat de dag er voor ons hierna weer op… We hebben er echt van genoten (ook van de chefs ;-))! En mocht 24Kitchen & Cottages volgend jaar weer georganiseerd worden, dan zijn wij zeker het hele weekend van de partij!

Liefs Heidi & René

 

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes die ik via social media deel? Volg me op FacebookInstagram en Twitter.

 

 

2 Comments

  • Deb
    mei 10, 2015 at 20:27

    Wat een té gek event en super gaaf dat je erbij aanwezig kon zijn. Het zou ook écht iets voor mij zijn, wij kijken heel vaak 24Kitchen en koken geregeld recepten van deze heerlijke zender.

    • FabulousHeidi
      mei 20, 2015 at 10:50

      Ja echt super he! Ik kijk er ook graag naar, echt ontspanning en houd van de creativiteit om naar te kijken. Nou Deb, ga je volgend jaar toch gezellig mee!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Sint_250x250
iPhone 8 320x100

Abonneer je op FBLS Blog

FBLS on bloglovin

Follow
300x600

Blogger voor Social Deal

mytastenld.com