DIY: Biedermeier boeket

Ok de naam klinkt vrij oudbollig (tenminste dat is mijn mening haha!) maar een biedermeier boeket is en blijft erg mooi! Je hebt er vaak ook langer plezier van als gewoon bloemen in een vaas, die gaan na een week al hangen, en bij zo’n opgemaakt boeket kun je eventueel de bloemen vervangen of in laten drogen.
Ik ben echt dol op bloemen en koop toch wel iedere week 1 of 2 bossen die ik zelf schik in de vaas.
Deze keer heb ik gekozen om een biedermeier te maken en erbij een uitleg gemaakt, kijk je mee?

Wat voor bloemen heb ik gekocht:
4 roze rozen
9 witte rozen
1 hortensia
2 papaverbollen 
2 ornithogalum bollen

Als eerste leg je een blok (bloemen)oase in een emmer met water zodat ie het water goed opzuigt. Qua merk is Oasis wel een van de beste, deze kun je gewoon in de bloemenwinkel kopen.

Ik heb gekozen voor een ovaalvormige grijs/witte schaal. Omdat de meeste potten en schalen hand gemaakt zijn is het wel handig om plastic of een vuilniszak in de schaal te doen. Bij potten die machinaal gemaakt zijn hoeft dit niet, deze zijn geperst en aan de binnenkant geglazuurd, je herkent dat toch wel vrij snel.

Vervolgens leg je het volledig in water gedrenkte blok oase in de schaal indien ie iets te groot is kun je het met een mesje bijsnijden. Je knip het plastic af en krult het om zodat het mooi weggewerkt is in de schaal.
Bij een biedermeier werk je vanuit het midden, het is de bedoeling dat je een half bolletje gaat maken, ik heb gekozen om de hortensia in het mideen te plaatsen en daarna de rest opgevuld met de overige bloemen.

Knip of snijd de bloemen op maat, let op dat je vooral bij rozen ze schuin afsnijd, vervolgens verwijder je de overtollige blaadjes. Wanneer je ze in de oase steekt probeer dan eerst even te voelen of de steel stevig genoeg is, anders knakt de bloem en dat is zonde. Je kunt bv eerst een gaatje steken met een stevige steel.

Je kunt evt nog wat grote bladen ter opvulling gebruiken, ik heb 2 bladen van de hortensia dubbel gevouwen en aan de zijkanten erin gestoken.
En voila, het boeket is klaar!

Voor de bloemen en de oase was ik ±16 euro kwijt, valt mee toch? 🙂
Oja tip van flip: vergeet niet af en toe wat water bij te vullen…

Zouden jullie zelf zoiets voor in huis of op je kamer maken?

4 Comments

 • FabulousHeidi
  jul 14, 2012 at 08:37

  Hihi thx Crystal! Is ook echt mijn paradepaardje in huis 😀 Opzich valt het mee, ik heb ‘m nu 3 jaar en is nog steeds mooi

 • Crystal
  jul 14, 2012 at 08:21

  goh ik ben helemaal verliefd op je bank 🙂 Ik heb iets vergelijkbaars maar dan in het knalpaars 🙂 Denk dat wit hier niet lang wit zou blijven… :S Prachtig boeket!

 • FabulousHeidi
  jul 11, 2012 at 09:19

  Awww.. lief! Thx voor je reactie meis!

 • Beauty Treasures
  jul 11, 2012 at 09:09

  Heeel moooi! Precies alsof het vanbij de bloemisterij komt.

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com