DIY haarmasker met banaan

Misschien is het je al opgevallen, ik heb mijn haar geverfd. Ik ben het grootste gedeelte van mijn leven blond geweest, ok ik heb weleens bruin, rood en paars haar gehad. Een paar jaar terug was het “hip” om de onderkant een totaal andere kleur te geven, ik had dan de onderkant donker paars of rood en dan de bovenkant blond. Ik heb zelfs nog roze dreads in mijn haar gehad haha!

Top

Van nature ben ik blond maar merkte dat ik steeds donkerder werd gezien mijn uitgroei. Het nadeel van je haar verven is dat het toch een “opdonder” krijgt van de chemie en ook al verf ik op de meest veilige manier, ik heb fijn haar en moet altijd wat voorzichtig zijn met het chemisch behandelen.

10289886_4334150009341_5510036000001705134_n

Je ziet weleens van die reclames dat je haar volledig hersteld, dat is een fabeltje. Wanneer een haarschub is afgebroken van een haar wordt dit niet meer hersteld. Ook gespleten punten herstellen niet, deze moet je nog steeds afknippen. Maar je kunt in ieder geval de schade beperken door je haar goed te verzorgen. Probeer ook zoveel als mogelijk alcohol in haarproducten te vermijden (ook in shampoo) dit droogt je haar uit.

Ik heb daarom zelf een haarmasker gemaakt. Een makkelijk en ook goedkoop masker met ingrediënten die je in je keuken kunt vinden. Dit masker is ideaal voor beschadigd haar en geeft het glans en stevigheid. Een lekker opkikkertje voor je haren dus!

Banaan is ideaal voor droog en beschadigd haar en in cominatie met een ei en olijfolie wordt je haar heerlijk zacht en wordt het enorm gevoed. Honing maakt je haar glanzend en stevig. Het mengsel voelt niet vet aan op je haar en ruikt heerlijk!

Wat heb je nodig:

1 rijpe banaan

1 ei

2 eetlepels (olijf)olie

1 theelepel honing

3

Ik heb alles in de blender gedaan en tot een glad papje gemixt. Mix het in de blender niet te lang! Heb je geen blender, prak dan de banaan en meng alles goed door elkaar zodat de olie en het ei goed met elkaar gemengd zijn.

Je haar moet niet te vet zijn anders worden de vitaminen niet goed opgenomen door je haar.

Je brengt het masker aan op handdoekdroog haar en wat ik het makkelijkste vond is met mijn hoofd ondersteboven boven de douchebak te hangen en het er voorzichtig op laten glijden en inmasseren, het is nl. best een geklieder.

1

Laat dit 1,5 uur intrekken en spoel het vervolgens uit. Het makkelijkste is het in een knot te draaien of je handdoek eromheen te houden. Gebruik geen shampoo of conditioner, was je haar pas de dag erna. Je kunt dus het masker het beste ‘s avonds aanbrengen. Na het uitspoelen heb ik het aan de lucht laten drogen en vervolgens in een vlecht gedaan voor het slapen gaan.

4
Hihi selfie met letterlijk een spiegelreflex camera

In plaats van een banaan kun je ook een avocado nemen. Vervang je de vrucht door yoghurt dan maak je een perfect masker voor droog en futloos haar.

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com