DIY | Kerststuk, modern met een klassieke twist

Volgende week donderdag is het kerst en natuurlijk is zo onderhand iedereen wel druk met versieren, kerstcadeautjes inkopen en het boodschappenlijstje aan het maken. Momenteel voor mij ook naast de kerst een wat drukkere periode maar tijd voor een feestelijk stuk moest er wel zijn! Ik doe dit ieder jaar en dit jaar heb ik weer een leuke verzonnen welke best (ok met een beetje gescheld) makkelijk te maken is en haal je de kerstballetjes weg dan kun je nog langer plezier van het bloemstuk hebben, je hoeft alleen maar de bloemen te vervangen voor nieuwe. Ik heb het stap voor stap voor jullie op een rij gezet.

17

Wat heb je nodig:

– whitewash verf

– bakje en een halve schuurspons

– takken

– dennenappels

– veren

– hulsttakjes (of coniverentakjes)

– rozen (of andere bloemen)

– bloemenbuisjes

– parels op een pin (of losse parels)

– dik ijzerdraad

– dun glimmend ijzerdraad of een lijmpistool1

Deze takken kun je vaak online maar ook in winkels (Intratuin of Action) vinden, je kunt ze dan naturel of frosted kopen. Ik had ze al liggen, helaas was de verf er al af en heb ik ze opnieuw in de whitewash gezet.

5

Je kunt dit heel gemakkelijk doen met een sponsje en verf. Vergeet niet de verf in een los bakje te doen omdat er nog weleens wat rommel van de takjes af kan komen.

Hetzelfde heb ik met de dennenappels gedaan, ik heb de spons in de verf gedoopt en de takken op en de takken op een deppende manier geverfd. De dennenappels alleen de topjes van blaadjes (of hoe dit ook mogen heten ;-))

3

7

Ik ben er ’s avonds aan begonnen en de volgende dag was alles goed droog. Normaal zal je het ook best in 1 dag kunnen doen gezien de whitewash best snel droogt.

8

 

Volgende stap, leg een lang stuk dik ijzerdraad uitgerold op je werkplekje en leg daar vervolgens de takken op zoals je ze bij elkaar gebonden wilt hebben.. en ja hier moet je even geduld voor gaan hebben… draai het ijzerdraad eromheen en zet het vast. Daarna ga je het gehele stuk vast binden, zorg dat het goed vast zit. Wikkel ook het ijzerdraad tussen de takken door en schijf zoveel als mogelijk naar het middenstuk.
11

De dennenappels kun je vast zetten met het lijmpistool, maar ik heb hiervoor het dunne ijzerdraad genomen, omdat ik de takken vaker wil gebruiken. De dunne draad kun je gemakkelijk om de dennenappels heen wikkelen en vervolgens vast zetten.
12

Deze makkelijke buisjes waar je de bloem in kunt zetten lekken gelukkig niet en kun je tussen het stuk gaan plaatsen, ik heb ze deze keer niet ergens mee vastgezet want dan kan ik ze makkelijk eruit halen om water bij te vullen.15

Ik heb ze tussen het stuk geschoven en de pinparel in het hartje gestoken. Je kunt ook een ijzerdraadje om een gewone parel draaien en er een soort stokje van maken.16

In mijn tuin heb ik een hulstboom staan, je kunt dit ook zo kopen net als de veren (die van mij heb ik geraapt in het kippenhok van mijn ouders :)). Veel tuincentra hebben dit soort benodigdheden vaak liggen.
17

 

Je vult als het ware het stuk op met de takjes en veertjes en werk zo de draden weg. Je kunt ‘m zo vol stoppen als je wilt uiteraard. Ik wilde graag nog wel iets van de takken zien. Tussendoor heb ik mini kerstballetjes gelegd.

 

Voilà, het stuk is af en ligt nu te pronken op de salontafel (mijn salontafel is van leer, het lijkt nu net alsof het op de bank ligt). Vervang je de bloemen dan kun je veel plezier van het stuk hebben.

Voor eventuele benodigdheden kun je ook ’s kijken op deze site: http://www.bloemschikwinkel.nl/

Maak jij weleens zelf een bloemstuk of kerststuk?

4 Comments

 • femketje
  dec 18, 2014 at 13:56

  super mooi zeg 😀 ook leuk met die veertjes!

  • Heidi
   dec 20, 2014 at 11:00

   Thx lieverd!!

 • Larissa
  dec 18, 2014 at 13:15

  Ik vind dit echt geweldig leuk!!!!! Hei!! Ik Zie een markt!! Hahaha beginnen we van de zomer al! Haha

  • Heidi
   dec 20, 2014 at 11:01

   Thx Rissie!! Hahaha ow god! 😉 gaat wat worden dan!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com