Dr. Hauschka Foundations | Review

Over smaak valt niet te twisten… wat me wel (en vooral het afgelopen jaar) is opgevallen hoe bijzonder persoonlijk make-up en huidverzorging zijn. Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik niet een mega foundation smeerder ben. Ik houd totaal niet van het pannenkoek effect en wil altijd nog iets van mijn huid er “doorheen” zien. Waar sommige bij zweren, kan ik soms echt helemaal niks vinden en visa versa. Voornamelijk bij make-up is de structuur van producten wat zo persoonlijk is en uiteraard je type huid.  Nu ik al lichtelijk wat lijntjes in mijn gezicht begin te krijgen (yep, let’s face it, ik ben geen 18 meer… al voel ik me wel zo haha) is het echt belangrijk dat ik een foundation heb die ze niet extra benadrukt. Ik kreeg deze vijftal foundations van Dr. Hauschka en vandaag vertel ik mijn bevindingen ervan!

Dr. Hauschka Foundations | Review

 

Al kende ik het merk al jaren, echter dit jaar heb ik er goed kennis mee gemaakt. Je hebt al verschillende items voorbij zien komen en ik ben echt een fan van dit merk geworden, zo ook van deze foundations.

Ik ga vandaag geen lijstje opsommen wat er er precies in de foundation zit qua ingrediënten, wat ik je wel kan vertellen en misschien nog wel het meest nuttige ervan, de make-up van Dr. Hauschka bevat dezelfde ingrediënten als de verzorgingsproducten. En Dr. Hauschka staat bekend om zijn natuurlijke ingrediënten. Het doel van zo’n product is niet alleen een mooie make-up maar tegelijkertijd wordt je huid verzorgt. Van concept tot het daadwerkelijk op de plank ligt gaat zo’n 3,5 jaar tijd overheen, een goed onderzocht product dus als je het mij vraagt.

1

 

Wat beloven deze nieuwe Foundations:

De nieuwe Foundation in vijf natuurlijke tinten: ‘01 macadamia’, ‘02 almond’, ‘03 chestnut’, ‘04 hazelnut’ en ‘05 nutmeg’. De foundation is eenvoudig aan te brengen, combineert authentieke kleurnuances met een luchtige structuur en verwent je huid met de fijnste plantaardige oliën, wassoorten en heilzame plantenextracten. De Foundation volgt de Translucent Make-up op met nieuwe tinten, een nieuwe samenstelling en een nieuwe geur. De Foundation camoufleert kleine oneffenheden, donkere kringen en roodheid, maar verbergt jouw persoonlijkheid niet.

De formule van minerale pigmenten, geselecteerde geneeskrachtige kruidenextracten, de fijnste plantaardige oliën, wassoorten en natuurlijke essentiële oliën zorgt ervoor dat de natuurlijke functies van je huid worden versterkt en dat ook dit vernieuwde product een voortreffelijke gezichtsverzorging biedt. Het product reguleert de vochtbalans van je huid en beschermt je gezicht tegen externe invloeden.

 

Van links naar rechts de 01 t/m de 05. De 02 past het beste bij me qua huidskleur. Een foundation test je niet op je los meer net iets boven je kaaklijn, zo kun je het beste zien of het echt jouw tint is.

2

Voor mij is dit de ideale foundation. Niet superdekkend maar je kunt ‘m uiteraard wel opbouwen. Ik vind de  structuur qua dikte precies goed, ik breng het de ene keer met mijn vingers aan en de andere keer met de beautyblender of foundation kwast, maar net hoe mijn pet die dag staat. Wat ik echt een pluspunt vind is dat mijn lijntjes niet benadrukt worden en tegelijkertijd niet al te vettig is (YESSS!!)

4Zoals je kan zien, niet heel erg dekkend, voor mij precies goed! Ik heb de 03 aan mijn moeder gegeven om te testen. Zij heeft momenteel een huid die best een oppepper kan gebruiken. Veel rode vlekjes, onzuiverheden en rosea. Mijn moeder is 60 en jongedames van haar leeftijd kunnen ook dan weleens een wat meer verstoorde huid krijgen. Ik vroeg haar haar mening, zijn vond ’t net iets aan de dikke kant en niet dekkend genoeg. Toch wat opbouwen mams :-). Wat mij meteen opviel is dat haar huid rustiger is geworden.

Blijf ik toch weer op het bijzonder persoonlijke terugkomen. Maar ik kan je deze foundation toch echt aanraden om ’s uit te testen. Als je een voorkeur hebt naar BB creams zal deze ook goed in je straatje passen.

De nieuwe Dr. Hauschka Foundation is vanaf 2 februari 2015 verkrijgbaar in een tube van 30 ml. € 21,50 (adviesprijs).

Voor alle informatie over mijn geliefde producten van dit mooie merk ga je naar de site van Dr. Hauschka.

 

4 Comments

 • Deb
  jan 17, 2015 at 10:34

  Wat een mooi en natuurlijk resultaat! Tijdens de metamorfose bij Dr. Hauschka werd er bij mij ook foundation aangebracht (ik gebruik eigenlijk nooit foundation) en ik was er heel erg tevreden over. Het mooiste was, vond ik: dat je niet zag dat ik foundation droeg, maar dat het er toch verzorgd uitzag. Klasse spul!

  • Heidi
   jan 21, 2015 at 22:44

   Thanks Deb! Ja gelukkig wel, ik houd niet echt van dat pannenkoek effect. Ik vond het echt cool dat je in het magazine stond en je de metamorfose onderging! Geweldig merk 🙂

 • Anniek
  jan 13, 2015 at 07:34

  Wat lijkt dit me een fijne zeg! Ik gebruik zelf láng niet elke dag foundation, slechts af en toe. Ik vind zelf dat ik het niet echt nodig heb, maar af en toe heb je zo’n dagje waarop je denkt: vandaag maar wel 🙂 Deze lijkt me erg fijn, ook omdat hij niet te dekkend is. Fijne review!

  • Heidi
   jan 21, 2015 at 22:48

   Mooi! Thanks voor het compliment! Ja zeker een fijne, ik gebruik ook niet elke dag foundation, deze is zeker een uitkomst 🙂

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com