essence | Stay all day foundation| Review en swatch

Ohhohhh… ik geloof.. dat ik van mijn geloof ben afgestapt… kan deze budget foundation op tegen mijn favoriet MAC foundation?

Top

 

Afgelopen maandag… tussen het werk en artikeltjes schrijven door, was ik al even in mijn mailbox aan het neuzen naar leuke persberichten. Ik kwam al iets tegen dat het assortiment van essence uitgebreider zal worden. Aangezien ik toch even moest wachten en ik op een paar honderd meter van de Kruidvat vandaan woon ben ik snel even achter mijn bureau vandaan gepiept.

Er stond al een nieuwe foundation op mijn lijstje… ik gebruik niet elke dag foundation maar nu ik langzaamaan mijn MAC foundations heb leeg geschud… geschraapt met het pompje en de laatste restjes eruit heb geprobeerd te murmelen (vroeger had je een soort schraper waarmee je de restjes vla uit een pak kreeg, zullen ze eigenlijk op dit formaat moeten maken.. hoe bedoel je ons benne zuunig ;-)) dacht ik ach wat maakt het uit, voor zo’n prijsje kun je geen buil vallen. Ergens heb ik altijd het gevoel dat een budget foundation niet goed genoeg is qua dekking etc. maar in die mening is verandering in gekomen.

 

4

 

De foundation beloofd 16 uur lang te blijven zitten, een “flawless” zijde effect. Gemakkelijk aan te brengen en luchtige structuur.

6

9

 

Momenteel ietwat meer last van rode vlekjes en “onzuiverheden”.

Het zonnetje die op mijn badkamerraam schijnt geeft wel een beetje ander effect op de kleur 🙂 Ik bracht de foundation aan met de foundationkwast van Sigma.

 

8

 

Ik koos voor de kleur 10 soft beige, deze komt het meest overeen met mijn huidskleur. Het dekt de roodheid goed zonder teveel “pannenkoek” effect te geven. Het is een wat poederachtige en toch olieachtige foundation. Gezien ik een gemengde, vochtarme en soms droge huid heb is dit wel prettig.

Ik probeer toch een goed en realistisch beeld te geven dus foto’s in daglicht gemaakt zijn.

1

 

Uiteraard heb ik de look wel even afgemaakt met een blush en donkere lipjes… ik zie de trend van donkere lipstick steeds meer voorbij komen, ik krijg er wel een herfstachtig gevoel bij… de warme tinten die we straks weer gaan zien, een van de mooiste jaargetijden als je het mijn vraagt!

3

Minpuntjes:

Ik heb heel de dag het gevoel dat het op mijn huid blijft liggen en geeft heel de tijd af. Ik moet steeds mijn telefoon poetsen.

De perfecte match met mijn huidkleur zit helaas niet in het assortiment.

Het matte effect verdwijnt wel gedurende de dag.

Ik vind het niet storend maar het bevat siliconen en kunstmatige geurstoffen.

 

Pluspuntjes:

Voor dit budget zeker een goed dekkende foundation.

Aangename geur (geur lijkt op Manifesto van YSL)

Het blijft heel de dag goed zitten, afgezien van het glimmende effect wat uiteindelijk verschijnt.

 

Kortom ik ben niet meer van mening dat een budget foundation niet goed genoeg is, dus ja ik ben van mijn geloof af maar stiekem blijf ik toch wel fan van mijn vertrouwde MAC foundation. 🙂

De foundation is te koop voor € 3,89 en heeft een inhoud van 30 ml.

13 Comments

 • Senna
  nov 27, 2016 at 19:34

  Ben ik de enige die hem te cakey op je gezicht vind. Je porien kan je duidelijk zien. Nee vind het niet mooi.

  • FabulousHeidi
   nov 27, 2016 at 22:12

   Daglicht geeft een duidelijk beeld en poriën zijn genetisch bepaald. Die kun je nog steeds niet wegpoets helaas. Voor een budget vond ik het niet slecht, zoals je kon lezen maar dank je voor je eerlijke mening Senna 🙂

 • Ellen
  sep 17, 2014 at 10:32

  Ziet er mooit ui!

  • Heidi
   sep 17, 2014 at 13:02

   Thanks Ellen! 🙂

 • Sophia
  sep 12, 2014 at 18:12

  Jammer dat je zo’n gevoel heb dat er een ‘laagje’ over je huid zit, dit zou ik niet fijn vinden! Verder vind ik de look die je gemaakt heb super mooi!

  • Heidi
   sep 14, 2014 at 12:45

   Nee is het ook niet, merk het wel vaker bij foundations maar bij deze is het behoorlijk helaas…

  • Heidi
   sep 14, 2014 at 12:47

   Oja hihi thx btw!! 😀

 • irene
  sep 12, 2014 at 13:39

  Ziet er mooi uit! liefs irene

  http://www.picmonkey

  • Heidi
   sep 14, 2014 at 12:46

   Thanks Irene! 🙂

 • Deb
  sep 12, 2014 at 11:39

  Hellllooo gorgeous!! Wat een geweldige look; je brows zijn to-die-for.. ben er (gezond) jaloers op 😉 ! De foundation leek in eerste instantie wel heel erg geel.. Persoonlijk denk ik dat jij helemaal geen foundation nodig hebt, maar met een beetje concealer prima kan wegkomen.

  • Heidi
   sep 14, 2014 at 12:48

   Haha thx Deb! Klopt, ik kreeg de belichting niet lekker 🙁 Ik ben het met je eens hoor, ik gebruik het ook niet vaak, soms een BB cream of alleen wat poeder 🙂

 • Larissa
  sep 12, 2014 at 11:30

  Ik zou hem om de geur alleen al nemen dan!! Haha!!
  Ik had altijd foundation van Dior maar aangezien ik wel elke dag me dicht smeerde kostte het een godsvermogen! Nu heb ik de budgetter gevonden! Gewoon de goedkoopste van Hema!! Ik meen dat ie ook 3 euro kost ofzo!!

  • Heidi
   sep 14, 2014 at 12:49

   Jaaaa de geur is top! Idd wat een geld soms he! Oww ik ga ook ’s naar die van de Hema opzoek.

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com