FabulousBeauty | Etat Pur gezichtsverzorging

Soms heb je weleens zo’n product die, wanneer je ‘m voor de eerste keer gebruikt, een soort lentegevoel geeft. Je ruikt het pas gemaaide gras, bloemetjes, het zonnetje wat zich voorzichtig laat zien. Dat had ik toen ik voor het eerste de Rich Nourishing Cream van Etat Pur gebruikte en eigenlijk steeds als ik ‘m op mijn gezicht smeer. Het voelt ook eigenlijk net zo. De eerste indruk van een crème vind ik persoonlijk altijd belangrijk. Dat je je gezicht insmeert en denkt ahhh dat is lekker, ik heb dat niet met elke crème ondanks of ze wel het werk juist doen. Ik testte de B25 vrolijk uit tezamen met 2 andere producten van Etat Pur, de A60 Citric Acid en de A43 Exonolone 280.

1

Ik kreeg deze producten opgestuurd om te testen aan de hand van een online huidanalyse op de site van Etat Pur. kreeg ik deze 3 producten opgestuurd. Ik heb een gevoelige maar ook stevige huid met coupe rose en de eerste tekenen van fijne lijntjes. Ik heb zo nu en dan last van eczeem maar ook van onzuiverheden en wat grove poriën.

Wat belooft de B25 Rich Nourishing Cream:

De Romige voedende crème combineert plezier met doelmatigheid en respect voor de huid.
De rijke, volle textuur geeft onmiddellijk bij het eerste contact een aangenaam gevoel.
De biomimetische bestanddelen (mangoboter, olijfolie…) voeden de huid op intense wijze.
De huid voelt weer aangenaam, soepel en zacht aan.

De Romige voedende crème:

  1. hydrateert en voedt voor lange tijd
  2. versterkt de barrièrefunctie van de huid
  3. geeft onmiddellijk en voor lange tijd een aangenaam gevoel
  4. respecteert het natuurlijke evenwicht van de huid

 

11

Zoals ik al aangaf was mijn eerste indruk erg goed, ik heb mijn mening dan ook niet bijgesteld naarmate het gebruik. Je gebruikt ‘m in de ochtend en eventueel in de avond. Dit heb ik tevens ook gedaan. Mijn huid voelt soepel en fijn aan. Het lijkt ook weer een stukje egaler te zijn geworden, dit in combinatie met de andere producten. Ik gebruik 2 pompjes voor mijn gehele gezicht en hals.

Voor 100 ml betaal je € 10,50, persoonlijk vind ik dit niet duur. Voor meer over dit product en de exacte ingrediënten klik hier.

3

 

Wat beloofd de A43 Exonolone 280:

De pure Actieve stof Enoxolone 280 wordt in het bijzonder aanbevolen voor de zeer sterk reagerende en geïrriteerde huid, met roodheid en een warm of onaangenaam gevoel: prikkende, trekkende huid… Deze worden vaak veroorzaakt door agressieve invloeden van buitenaf (agressieve zeep, verkeerd wasmiddel, epilatie, plastische chirurgie, kou, zout, wind…). Het is een INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden.

 

10

Ik merk inderdaad dat de roodheid iets minder is geworden. Ik denk dat het effect pas beter te zien is als je vaker deze kuur zal doen. Als ik lees waar het echt voor bedoeld is denk ik hmmm ok… roodheid wel maar echt geïrriteerd etc. nee dat niet. Goed we gingen voor de roodheid/coupe rose en ik denk dat het product daar zeker zijn werk op verricht. Ik gebruik per keer 3 à 4 druppels en breng dit aan op de delen waarvan ik denk dat het nodig heeft. Het product is bijna geurloos. Onder aan het flesje zit een zacht gedeelte wat je indrukt en vervolgens druppelt het uit het tuutje (hierboven te zien).

Voor 15ml betaal je € 14,00. Voor meer over dit product en de exacte ingrediënten klik hier.

7

Wat beloofd de A60 Citric Acid:

De pure Actieve stof Citroenzuur wordt aanbevolen voor een doffe, minder stralende teint.
Deze wordt eveneens aanbevolen om de huidtextuur strakker te maken en de teint te egaliseren.

Citroenzuur is een fruitzuur – AHA-, met adstringerende, peelende en regenererende eigenschappen.
Het vernauwt de verwijde poriën en bevordert de verwijdering van dode cellen. Het stimuleert de vorming van nieuwe cellen voor een nieuw vel. De huid ziet er weer transparant en stralend uit.

9

 

Het is de bedoeling dat je dit product in de avond, 1-3 keer per week aanbrengt. Ik vind dit eerst echt enorm prikken, logisch omdat et een zuur is. Dit trekt geleidelijk aan wel weg. Ik heb 1 keer hier de crème over aangebracht nadat het was gedroogd alleen dan gaat het weer prikken, ik gebruik dus niets meer in de combi en voor het slapen gaan puur dit product. Het product is overigens helemaal geurloos. Qua dosering werkt het precies hetzelfde als de Enoxolone 280.

Voor 15 ml betaal je € 13,40.  Voor meer over dit product en de exacte ingrediënten klik hier.

4

Enkele feiten over de producten van Etat Pur:

Ik zat ’s te snuffelen in de ingrediënten lijsten en zag steeds het ingrediënt “isodermische water” voorbij komen. Ik kon hier geen documentatie over terug vinden en heb contact gezocht met Etat Pur. Daarnaast wilde ik nog meer over enkele ingrediënten weten en ik kreeg binnen 2 dagen een uitgebreid antwoord.

Enkele van onze producten bevatten een zeer lage percentage alcohol (ongeveer 2%) van plantaardige oorsprong (graanalcohol). De producten bevatten geen parabenen of fenoxyethanol (conserveringsmiddelen). Hoewel ze de voorkeur aan de airless flessen geven, is alcohol noodzakelijk voor een goede bescherming van de formule. Dit kleine percentage, verdampt het snel bij de toepassing. Dus geen zorgen voor reactieve en gevoelige huid! Al onze producten zijn ook getest op de gevoelige huid.

De Pure Actieven zijn helemaal niet geurend. De Pure verzorgingen bevatten een heel klein hoeveelheid parfum. Het Parfum is opzettelijk onopvallend en universeel. Het is volledig neutraal voor de huid en bevat geen gevoelig makende stoffen of bekende allergenen.

Zelfs het water in de formule bezit fysisch-chemische eigenschappen die sterk overeenkomen met die van het vocht in de huid. Dit is perfect compatibel met de huidcellen en biedt van nature de elementen die essentieel zijn voor het leven van de huid: het isodermische water® van ETAT PUR

Ik moet zeggen dat ik blij was met de antwoorden. Ik ben dan ook tevreden over de producten, met name de Rich Nourishing Cream. Voor een persoonlijk huidtest en meer producten van Etat Pur kijk je op de site: http://www.etatpur.nl

Heb jij al eens iets getest van Etat Pur?

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com