FabulousDIY | Maak een Paas sorbet van bloemen | Tutorial

Ik vind het leuk om zo nu en dan anderen aan het woord te laten op mij blog. Een paar keer per maand zal dit dan ook (eindelijk ;-)) gaan gebeuren. Vandaag is het woord aan mijn moeder Ytje aka Happy Granny. Zij heeft vandaag een leuke DIY voor je, een Paas sorbet! Kijk je mee?

13

 

 

Door Happy Granny:

Voor Pasen heb ik een sorbet gemaakt. Nee, niet om te eten maar als smaakvolle decoratie bij de Paaslunch/brunch. Het is niet een heel groot stuk dus je kan het gemakkelijk op de eettafel zetten.

1

Wat heb je voor dit eenvoudig te maken paasstuk nodig:

– 3 sorbetglazen (een leuk idee voor glazen die je eigenlijk niet veel gebruikt, ik in ieder geval niet);

– kralen in de kleur die je mooi vindt; ik heb hier parelkralen gebruikt;

– oasis (een half blok); stukje platmos; 3 katjestakken; 3 niet te grote rozen;

– een bosje ranonkels; een bosje paarse Veronica (christa);

– een paar krammetjes om de takken vast te zetten; ± 30 kralen;

– een takken knipper en een mesje.

2

Stap voor stap de uitleg:

Laat de Oasis in water vol zuigen (niet onderduwen).

Je begint met de kralen die je onderin het glas doet (een stuk of 10 per glas), daarna doe je stukjes platmos tegen de zijkanten van het glas zodat je de oasis daarna niet meer ziet; blokje oasis in het glas plaatsen.

5

 

 

In het midden steek je de roos, daarna 3 ranonkels om de roos (voorzichtig, de steel van de ranonkel is kwetsbaar, vooraf even een gaatje maken in de oasis met een satéprikker); de paarse Veronica eromheen verdelen.

6

8

2 katjestakken op lengte knippen en met krammetjes op het mos/oasis vastzetten; hier en daar een stukje tak insteken en versieren met veertjes.

Als je nog iets van de oasis of de krammen ziet: afdekken met wat mos.

9

10

12

Decoreer de tafel nog met wat leuke kaarsjes en veertjes. Waarschijnlijk zul je wat bloemen overhouden hier kun je natuurlijk nog een tweede stuk mee maken of leuk in een waterkan zetten.

Top

Kosten van dit stuk: ± € 15,00 (exclusief glazen). Zijn de bloemen uitgebloeid dan kun je ze uiteraard door nieuwe vervangen. Vergeet niet af en toe het bij te vullen met water.

Happy Granny wenst je VROLIJK PASEN

THLOG_logo

One Comment

  • Neys Rotan Lifestyle
    jan 11, 2016 at 22:38

    Leuk bedacht, het eindresultaat ziet er erg trendy en mooi uit. Het lijkt me ook niet al te moeilijk dus dit is zeker een idee om dit jaar te gaan doen voor pasen.

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com