FabulousFood | Bagel met zalm en avocado/grapefruit salsa | Recept

Ik zie altijd de leukste recepten voorbij komen van Florida grapefruit en onlangs zag ik er weer één in de persberichten staan, een hartige recept met grapefruit gecombineerd. Nu weet ik dat zoet en hartig vaak goed samen gaan en gerookte zalm vaak een citroenschijfje bij ligt als ter garnering maar dit vond ik dan wel weer apart, grapefruits kunnen best bitter zijn op zijn tijd. Ik kon mijn nieuwsgierigheid naar deze smaakbeleving dan niet onderdrukken en haalde alle ingrediënten in huis. Het eerste wat me al opviel en vandaar ook specifiek die Florida grapefruit, ze zijn erg lekker vol en zoet van smaak. Lees verder voor het recept en uiteraard wat ik er nou eigenlijk van vond.

3

 

Een lekkerbek als ik ben en een groot fan van alles uitproberen (ok ik ben dan weer geen fan van delicatessen) kon je het al raden, het was jammer dat het op was. Gelukkig is het gemakkelijk te maken en gaat deze vast in mijn receptenboek. De combinatie van de half-warme bagel, de gerookte zalm en salsa was werkelijk waar verrukkelijk! Ik sta nog steeds te watertanden bij de foto’s en deel dan ook erg graag het recept! Ik heb het iets aangepast te opzicht van het originele recept, ik er nam een bagel voor en heb de verhoudingen van de salsa iets veranderd.

1

 

Wat heb je nodig voor 1 belegde bagel:

1 (meergranen) bagel

een paar plakjes gerookte zalm, ligt een beetje aan hoe groot de plakjes zijn

2 à 3 partjes van een Florida grapefruit

1 lente-ui

1/3 groene (of rode) peper

halve avocado

sla

olijfolie

zout

 

2

 

De bereiding:

Een verse bagel is natuurlijk het lekkerste, je kunt ze dan even warm maken in de oven of afbak bagel’s nemen wat ik in dit geval heb genomen. In de tussentijd dat de bagel’s warm maakt of afbakt beried je de salsa. Neem de partjes grapefruit en ontdoe ze van het velletje zodat je alleen nog het vruchtvlees overhoud.

Maak de salsa met fijngesneden lente-ui, wat fijngesneden peper en blokjes avocado. Breng op smaak met een scheut olijfolie en een snufje zout, Snijd de bagel door de helft en besmeer 1 helft van de bagel met wat dressing van de salsa en beleg ‘m met plakjes gerookte zalm. Maak het bordje op met (rucola) sla, en leg de belegde bagel op de sla. Dresseer de licht pittige salsa over de zalm of serveer apart.

De overgebleven partjes kun je lekker zo oppeuzelen of in een gezonde smoothie met banaan en yoghurt voegen.

Ik zeg eet smakelijk!

Top

 

De Florida grapefruit is te koop bij de groente speciaalzaken en de Albert Heijn. Voor meer lekkere recepten van deze “There’s amazing inside” Florida grapefruits kun je een kijkje nemen op de facebooksite: www.facebook.com/FloridaGrapefruitNL. Er staat tevens een leuke winactie op waarmee je een reis voor 2 naar Florida mee kan winnen!

 

4

 

Heb jij nog leuke en lekkere recepten met een grapefruit?

Liefs Heidi

 

 

3 Comments

 • femketje
  mrt 27, 2015 at 12:32

  lijkt me echt heerlijk 😀

 • lonneke
  mrt 27, 2015 at 09:39

  Oh wauw, dit ziet er echt heerlijk uit!
  Liefs Lonneke

  • FabulousHeidi
   apr 2, 2015 at 10:05

   Haha mooi (was het ook echt :D) zeker een aanrader! liefs!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com