FabulousFood | De Hippe KeepCup

Ken je dat, ’s morgen geen tijd om even lekker te zitten voor dat bakje koffie of thee… onderweg zijn en dan je koffie moeten halen in zo’n vervelende wegwerp beker? Vaak moet je dan nog uitkijken dat de beker niet omvalt of je per ongeluk morst. Sommige bekers worden zelfs zo warm dat je ‘m amper vast kan houden (helaas snappen ze niet overal dat er een extra kartonnen bandje om moet hier in Nederland). Ik heb de milieubewuste oplossing voor je! De KeepCup!top

 

Bij de pressday van Maison PR kreeg ik dit schatje mee en ik heb ‘m uitvoerig uitgetest. Hoewel ie niet geseald kan worden (logisch) is ie zeker wel lekvrij, mits je ‘m natuurlijk echt gaat schudden. Je kunt ‘m gemakkelijk meenemen en dus ook laten vullen (Starbucks geeft je zelfs korting als je je eigen beker meeneemt) of zelf vullen, de meeste pompstations hebben een goed apparaat staan.

2

 

Je kunt de KeepCup in heel veel verschillende kleuren en ook verschillende maten krijgen en in de KeepCup blijft je koffie of thee dertig minuten langer warm, dat is ook prettig toch?

Milieuvriendelijk

De KeepCup is gemaakt van Polypropyleen, gifvrij plastic, zonder weekmakers en volledig te recyclen. Wereldwijd gebruiken al 900.000 liefhebbers deze beker. Op deze manier voorkwamen zij dat er 50.000 bomen gekapt werden voor de productie van kartonnen wegwerpbekers. KeepCup gelooft in samen een betere wereld creëren door middel van hergebruik. Zij wil daarom bedrijven bewegen ook hun sociale verantwoordelijkheid te tonen en samen te werken aan hetzelfde positieve doel; samen een re-use revolutie in gang zetten.

Zelfs het karton om de verpakking is gemaakt van 100% gerecycled karton.
4

Open en dicht…. een heel makkelijk klepje, kijk dat heb je niet met die wegwerp beker 😉

3

Waarom heeft dit Australische bedrijf de KeepCup bedacht?

Dat koffie to-go een echte trend is blijkt, want er worden jaarlijks 500 miljard take-away bekers geproduceerd om in deze behoefte te voorzien. Maar wist je dat we een wegwerpbeker gemiddeld al na 5 minuten weer in de afvalbak gooien? Wereldwijd belanden er iedere seconde 1 miljoen bekers in de prullenbak. Dàt moet veranderen dachten ze bij KeepCup. Zij komen daarom met een handzame en duurzame meeneembeker in verschillende maten en hippe kleuren. “We hopen mensen wereldwijd en nu ook in Nederland en België te kunnen laten inzien dat veel kleine daden samen een enorm verschil maken. Laten we onze wereld een betere plek maken”, zegt Abigail Forsyth, bedenker en CEO van de KeepCup. “Bij KeepCup streven we ernaar wereldwijd een hergebruik percentage van 30% te bereiken.”

 

Een ander voordeel, hij kan in de magnetron. Even je melk opwarmen en vervolgens onder het apparaat of je giet die met hand gezette koffie erbij, dan ben je helemaal hip!1 6

 

Er gaat best veel in deze cup en ik heb het op 1 na kleinste (formaat S) van 227 ml. Er is nog een kleinere verkrijgbaar (XS) en 2 grotere (L en XL)7

De kunststof meeneembekers zijn er in vrolijke kleurencombinaties als chic black Hustler, the cool-toned Dreamer, the pink and bubbly Instigator en the no-nonsense Thinker and Creator. Naast de hippe kleuren is de KeepCup lichtgewicht, onbreekbaar, door innovatieve sluiting lekdicht en past het in vrijwel iedere bekerhouder van de auto of fiets. Ze kunnen dus probleemloos in de magnetron maar ook in de vaatwasser en vriezer. Het handige is, hij kan helemaal uit elkaar en zo dus hop de vaatwasser in.

Movers&ShakersGroup-7kl

De verschillende KeepCup collecties, de Rocker Serie, de Cosmic Sky en de Movers and Shakers Range zijn o.a. te koop bij de Bijenkorf, verschillende espressobars, cadeau- en designwinkels.

Naast de samengestelde collecties is het mogelijk een KeepCup samen te stellen in de op dat moment ‘standaard’ beschikbare kleuren. Dit kan op http://www.keepcup.com/keepcup-store/design-your-own.

Verkoopprijzen zijn vanaf € 10,50. KeepCupHeb jij al eens gehoord van deze KeepCup en beter misschien nog wel, heb je er 1?

 

6 Comments

 • Danice
  dec 8, 2014 at 20:07

  Wat een leuk ding. Ik heb zo’n beker, maar dan van gewoon porselein. Niet helemaal geschikt voor een on the go, maar wel met deksel en isolatie :).

  • Heidi
   dec 11, 2014 at 13:44

   Ja he Denice, heel handig! Porselein is wel mooier (vind ik stiekem) maar dat is inderdaad niet handig voor onderweg.

 • Dhini
  dec 8, 2014 at 13:30

  wat lijkt mij handig cup

  • Heidi
   dec 11, 2014 at 13:44

   Is ie zeker Dhini! 🙂

 • Deb
  dec 8, 2014 at 11:34

  Handig en ziet er nog leuk uit ook! Ik drink zelf niet veel koffie (helemaal niet onderweg) maar voor hubbie zou ie wel handig zijn.. die gaf ik laatst een soortgelijk exemplaar van Primark zodat hij de K3 beker van onze dochter niet meer hoeft te gebruiken 😉 hihi hartstikke onhandig ook, als het ding omvalt zit je onder de koffie.

  • Heidi
   dec 11, 2014 at 13:45

   Haha awww heb je ‘m nou een leuke K3 beker ontnomen 😉 😉 bij deze zit je gelukkig niet onder, dat scheelt hihi!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com