FabulousFood | Review Kellogg’s Special K HOT 3 granen

Vanaf 27 oktober heeft Kellogg’s met de Special K Hot 3 granen de schappen van de Nederlandse supermarkten verrijkt. Ik was hier erg nieuwsgierig naar en mocht 2 varianten uittesten. Vandaag mijn bevindingen van dit warme meergranen ontbijt.

Kelloggs4

Ik kreeg de “Original” en de “Rode vruchten” toegestuurd (het eerste pakketje was zoekgeraakt bij de post… maar de lieverd van het PR bureau stuurde me een nieuw pakket, is dat geen service!). In elke Original verpakking bevinden zich 7 pakjes à 27 gram en de Rode vruchten 6 zakjes à 27 gram. De aanwijzingen op de zakjes spreken voor zich, duidelijk en handig. Nu ben ik eigenwijs en doe ik het op mijn manier. Ik verwarm 140 ml melk zoals aangegeven op de verpakking. Leeg het zakje in een kom. Giet vervolgens de warme melk erbij en laat het 2-3 minuutjes staan. Binnen een handomdraai heb je dus een makkelijk en lekker ontbijt. Het bevat 35% minder vet ten opzichte van een ander ontbijtpap met havermout. Zonder het melk bevat een zakje 104 calorieën. Je kunt eventueel in plaats van melk, water gebruiken. Al vind ik dat persoonlijk niet lekker. Een andere optie is plantaardige melk, ik zal dan wel voor een ongezoete versie gaan gezien het granen ontbijtje al lichtzoet van zichzelf is. Voor de foto’s heb ik het geheel in 1 keer opgewarmd (nog makkelijker ;-)).

Kelloggs

Hierboven de Original variatie. Ik moet zeggen dat ik ‘m erg lekker vind! Niet teveel en precies goed voor mij gezien ik een slechte “ontbijter” ben. In bewuster eten is het dus wel van belang dat ik op mijn ontbijt let en daar zijn deze zakjes ideaal voor. Je kunt bijvoorbeeld ook een snufje kaneel toevoegen, kaneel is natuurlijk al lekker van smaak en ook nog eens een gezond kruidje!

Vol lekkere granen

Kellogg’s introduceert Special K Hot 3 granen om meer variatie op de ontbijttafel te brengen. De meergranen porridge bevat havermout, gerst en rogge, en zit boordevol vitaminen en vezels. Zowel Original als Rode Vruchten zijn niet alleen lekker, maar ook een ideaal alternatief om vol energie aan de dag te beginnen! Special K Hot 3 granen is het eerste product van Kellogg dat warm gegeten kan worden. De porridge combineert makkelijk met verschillende soorten melk, maar ook met andere producten als vers fruit of noten zorgt Special K Hot 3 granen voor een lekker ontbijt.

Kelloggs2

Hierboven de Rode vruchten variatie. Naar mijn mening net zo lekker. Je ruikt de rode vruchten maar qua smaak zeker niet overheersend. Is zo’n portie nou net te weinig dan kun je bijvoorbeeld een halve banaantje toevoegen of stukjes appel. Ik heb bij de Rode vruchten versie ‘m iets langer laten afkoelen, het dikt dus ietwat meer in.

Warm of koud, steeds lekker 

De nieuwe Special K Hot 3 granen Original en Rode Vruchten zijn de eerste Kellogg’s ontbijtgranen in Nederland die zowel warm als koud gegeten kunnen worden. De porridge is het hele jaar lekker en kan met allerlei producten gecombineerd worden om steeds een nieuw ontbijt op tafel te zetten, bijvoorbeeld vers- of gedroogd fruit, gewone melk of sojamelk en amandelen. Tijdens de koude ochtenden van het najaar en de winter is Special K Hot 3 granen een lekker ontbijt dat het hele gezin opwarmt.

De glutenvrije eters kunnen dit product wel overslaan helaas. Gezien tarwe het meeste gluten bevat en dit er niet in verwerkt zit is het wel lager qua gluten-gehalte. Omdat ik een balans aan het zoeken ben en minder producten met gluten wil eten past dit wat mij betreft best goed in mijn zoektocht. Het enige wat ik jammer vind maar wel logisch gezien het een snel bereidingstijd heeft is dat er suiker aan toegevoegd is.

Kelloggs3

Verkrijgbaarheid

Special K Hot 3 granen is bij de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar in de smaken Original en Rode Vruchten. De smaak Original is beschikbaar in verpakkingen van 7 zakjes (27 gram per zakje) en de smaak Rode Vruchten is beschikbaar in verpakkingen van 6 zakjes (27 gram per zakje). Beide hebben een consumenten adviesprijs van 2,19 euro.

Hebben jullie deze lekkere en snelle ontbijtjes van Kellogg’s al eens geproefd?

2 Comments

 • Deb
  nov 25, 2014 at 16:07

  Deze heb ik nog niet geprobeerd, maar ik at vroeger regelmatig Kelloggs.. was toen ook even een hype. Ik vond het wel lekker eigenlijk. misschien toch maar weer eens in huis halen. Ik was het eigenlijk een beetje vergeten 😉

  • Heidi
   nov 29, 2014 at 10:48

   Snap precies wat je bedoeld 🙂 Voor de afwisseling is ie perfect!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com