Favoriete kledingstuk | De blouse

Als ik één favoriet item mag kiezen qua fashion is het absoluut de blouse. Ik heb ze in allerlei kleuren maar wat zeker een musthave in je kast moet zijn, is de (klassieke) witte blouse.
Als ik iets heb geleerd van mode dan is het wel het hebben van een eigen stijl en een blouse of alleen al de witte blouse past altijd wel in jouw stijl. Tijdloos, past bij iedere outfit en staat vaak erg vrouwelijk! Ik geef je zes redenen om te houden van de blouse.
– Raakt nooit uit de mode
– Zonder moeite een verzorgde look
– Eindeloos variëren
– Past bij iedere gelegenheid
– Eenvoudig te combineren
– Kan door iedereen gedragen worden
chanel_cruise_2010_02

De blouse is natuurlijk één van de meest klassieke kledingstukken die er is. Tijdens de New York Fashion Week die begin september gehouden werd, waren de klassieke, witte blouses ook veelvuldig op de catwalk te zien (leuk artikel).

Als je het woord blouse zegt, dan denk je als eerste aan de witte blouse. Ik heb er een aantal in mijn kast hangen. Trek een hagelwitte blouse aan en je ziet er gelijk verzorgd uit. Echter, een mooie blouse komt past echt goed tot zijn recht als er een goede bh onder gedragen wordt. Een goede t-shirt bh hoort toch zeker wel thuis in de kledingkast van iedere vrouw. Alles valt en staat toch vaak wel bij de basis 🙂 En ja… blijf een fan van Coco Chanel, eenvoud blijft het mooiste.

Wat ik zo prettig vind aan een blouse is dat het vaak (mits goed gedragen) afkleed. Ik heb een wat voller figuur en een grote cupmaat en met een mooie getailleerde blouse valt dit veel minder op. Ik draag het liefste een jeans met een blouse en dan een blazer eroverheen, dit is zeker wel een van mijn favoriete outfits!
DVF
Eigenlijk is het moeilijk om de blouse te omschrijven, omdat ze zoveel verschillende verschijningsvormen heeft. Je kunt kiezen tussen verschillende mouwlengtes, met of zonder boord, oneindig veel printjes en nog veel meer. Met zoveel keus kun je natuurlijk eindeloos variëren.
De blouse kan gedragen worden bij uiteenlopende gelegenheden. De klassieke, getailleerde, button down blouse is geschikt voor nette gelegenheden, maar ook bij meer casual gelegenheden zit je met de blouse altijd goed.
Klassieke kledingstukken zijn niet voor niets klassiek. Eén van de redenen is dat klassieke kledingstukken zich gemakkelijk laten combineren. Een mooie blouse past op een nette pantalon, maar net zo goed op een stoere spijkerbroek of een rokje. Of gewoon simpelweg die mooie blouse met een eyecatcher van een ketting!
fashion blog for professional women new york city street style work wear
Bijna iedereen heeft wel een variant van de blouse in de kast hangen. Omdat er zoveel verschillende vormen zijn, is er voor ieder lichaamstype een geschikte blouse te vinden.
Ik kwam bij moeders een aantal boekjes tegen en 1 ervan is Peter Hahn, die staat al jarenlang bekend om prachtige en kwalitatief goede kleding. En wat vooral handig is, de kleding is voor een type figuur als ik perfect! Ik heb toch ietwat meer een “Duitse” bouw. Ik ben ’s op de site gaan snuffelen en kwam echt geweldige blouses tegen.

Voor de heel veel leuke en verschillende blouses, neem ’s een kijkje op de site van Peter Hahn.

Heb ik je een beetje mijn liefde voor de blouse kunnen overdragen? 🙂

(Dit is een gesponsorde post.)

6 Comments

 • Larissa
  okt 12, 2014 at 09:30

  Blouses van superstar/supertrash hoef je ook alleen maar te wapperen na het wassen en op je hanger te hangen en klaar!!

  • Heidi
   okt 12, 2014 at 14:28

   Das handig Laris, good 2 know! 😀

 • Deb
  okt 8, 2014 at 09:59

  Toevallig wil ik van de week ‘op jacht’ 😉 gaan naar een blouse voor onder mijn colbert. Enige nadeel van blouses is dat je ze altijd moet strijken. En daar heb ik een gruwelijke hekel aan 😉 Vandaar dat ik er ook niet veel heb hangen in de kast hihi.

  • Heidi
   okt 8, 2014 at 10:02

   Haha ik weet precies wat je bedoeld Deb! Maar ik ben dan wel een blouses-jager voor not-iron stofjes 😀 ik heb er gisteren 1 gekocht van satijn… ideaal!

 • Daphne
  okt 8, 2014 at 09:33

  Ik hou ook superveel van blousjes!

  • Heidi
   okt 8, 2014 at 10:03

   Jeej! Mooi zo Daphne!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com