Hoe schoon is jouw tong | Review Orabrush

We hebben elke dag onze routine. Douchen, huid verzorgen, tanden poetsen, haren in model… aan verzorging besteden we veel aandacht. We (proberen) elke dag goede voeding naar binnen te krijgen en besteden dus ook tijd aan onze mond zowel door lekker en gezond voedsel maar ook door het poetsen van onze tanden en als het even kan flossen en met wat ragertjes en tandenstokers in de weer. Maar hoe zit het met je tong? Dus bij deze de vraag, hoe schoon is jouw tong?

Top

Ik ken de klassieke tongschrapers wel en pak met mijn tandenborstel weleens mijn tong en ook gehemelte mee maar that’s it. Ik kreeg een tong borstel opgestuurd om hier een review over te plaatsen. Voordat ik daar over vertel eerst wat feitjes over de tong:

De tong is eigenlijk is de meest flexibele spier in ons lichaam.

Op je vingertoppen na de meest gevoelige lichaamsdeel.

De tong bevat duizenden smaakpapillen. Dat zijn die kleine bobbeltjes.

De tong is het snelst herstellende lichaamdeel wat vervanging van je cellen betreft.

Door de vele scheurtjes in je tong is het gemakkelijk voor bacteriën zich daar te nestelen.

Lief zijn voor je tong is het eten van gezonde voeding en matig met alcohol en suikers.

1

Op je tong bevind zich een laag wat tongbeslag heet en bevat grote hoeveelheden bacteriën. Door de tongbeslag (smurrie van etensresten en slijm) consequent weg te halen verminderd bijvoorbeeld al een slechte adem.

Tongschrapen verwijdert (stankproducerende) bacteriën niet alleen er ontstaat ook telkens een nieuw evenwicht waarbij de “goede” bacteriën de kans krijgen om de veroorzakers van slechte adem terug te dringen.

Wil je meer weten over hoe een witte tong veroorzaakt wordt? Kijk dan eens op deze link: http://www.tongaanslag.nl/oorzaken-witte-tong/

 

Waarom niet gewoon je tandenborstel of schraper?

Een tandenborstel is ontworpen om je tanden schoon te maken. De meeste tandenborstels verwijderen de etensresten en vuil wat  op en tussen je tanden zit. Je tong is erg zacht en gevoelig, met een ruw oppervlak. Een tandenborstel zal het bovenste laagje met bacteriën verwijderen maar zal de bacteriën die in de groeven van je tong groeien niet bereiken. Als je hard poets met een tandenborstel op je tong, kan dit het oppervlak van je tong beschadigen.

 

Wat is het verschil van de OraBrush?

De borstelharen staan los van elkaar, zijn goed buigbaar, puntig en zacht. Deze speciaal ontwikkelde borstelharen zullen de groeven in je tong bereiken en de bacteriën losmaken en verwijderen.

Om de kokhals neigingen te voorkomen is door je tong zo ver als mogelijk uit te steken en dan voorzichtig je tong te borstelen.

4

Wat vond ik van de OraBrush:

Ik moeste even wennen aan het borsteltje, het voelt toch wat ruwer aan. Ik heb mijn tong wat nat gemaakt met water en de borstel ook even afgespoeld. En daar komt ie: tong uitsteken en borstelen maar! Haha ik heb wel erg moeten lachen om de fail foto’s en sjaa daar sta je dan met die lap naar buiten en de camera voor je gezicht.

Ik moet inderdaad zeggen dat het echt helpt om je tong uit te steken omdat ik vaak echt kokhals neigingen krijg.

Ik heb het een paar keer herhaald. Ik had een half uurtje ervoor een kopje koffie gedronken (ben en blijf een koffieliefhebber) en toch van tevoren even mijn tanden gepoest. Ik bleef eerst wel ff een tijdje tuffen (lekker verhaaltje) omdat ik zag dat er best veel vuil van mijn tong afkwam. Ik heb vervolgens goed nagespoeld met water. Niet met een mondwater omdat je daarmee ook de goede bacteriëen kan doden en ik altijd het idee heb dat ik ga lichtgeven van de chemische zooi.

2

Ik zie zeker wel wat verschil, op de foto’s is het lichtelijk te zien maar ik denk sowieso dat je ‘m echt een tijdje moet gebruiken en zeker ook 2 keer per dag omdat je dan een betere resultaat zal zien. Ik zal dit product zeker aan gaan schaffen.

Je doet wel vrij lang met een OraBrush, je kunt hier een half jaar mee doen mits je ‘m normaal gebruikt. Vergeet ‘m niet regelmatig even schoon te maken net als je tandenborstel. Dit kun je het beste doen door ‘m ‘s nachts in een bakje azijn te laten weken. Mijn aanrader is appelazijn.

voor

na

Waar kun je de OraBrush kopen: first of all kijk even op de site: http://www.orabrush.nl/. Check ook even de Youtube filmpjes, die zijn erg grappig!

Als je ‘m op dit moment besteld krijg je de 2e voor de halve prijs. De verzending binnen Nederland is gratis. Je kunt evt ook nog de Tong Foam bestellen, in combinatie zal je nog een betere reiniging krijgen.

Je besteld dit grappige en handige borsteltje al voor € 9,95

3 Comments

 • Evert
  jul 3, 2014 at 11:24

  Te weinig mensen denken er aan om dagelijks hun tong te poetsen.

 • Céline
  mei 20, 2014 at 22:29

  Hmm ik heb zo’n ding van 4 euro die je gewoon bi de kruidvat kan halen, maar deze ziet er een stuk efficiënter uit, toch maar even de site bekijken 🙂

  • Heidi
   mei 20, 2014 at 22:31

   Hij is echt superfijn Celine! Ik gebruik ‘m echt iedere dag en kan niet meer zonder haha! (Vieze smurrie dat wel ;-))

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com