Honing… het wondermiddel!

Ik smeer het al jaren in mijn haar, op mijn gezicht en gebruik het in de thee en zelfs soms in de koffie… honing!

Niet alleen inwendig maar ook uitwendig werkt honing als een wondermiddel. Het werkt kalmerend, versnelt de heling van wondjes, verminderd littekens, dood bacteriën en werkt ook geweldig bij acné. Je kan honing puur op je gezicht smeren voor een heerlijk zacht stralend babyhuidje, je kunt ook honing mengen met bv oliën, kruiden, fruit, yoghurt, enz. Ik heb een aantal heerlijke masker-recepten geplaatst voor een fantastische verwenning voor je huid! En wat ook fijn is… het is totaal niet duur! (let op, test eerst honing uit aan de binnenkant van je pols en wacht dan een paar uur, het zou natuurlijk wel kunnen dat je er allergisch op reageert):

Appel-honing masker voor een onzuivere of acné-huid:

•Je hebt nodig: een appel (normale grootte) 4 tot 5 theelepels honing (met voorkeur biologische honing).

•Schil de appel en verwijder het klokkenhuis en pureer de appel zo fijn als mogelijk, voeg de honing toe en mix het goed door de appel heen totdat je een pasta-achtige substantie.

•Breng een laagje aan op je gehele (gereinigde) gezicht en laat het zo’n 15 minuten intrekken totdat het masker gaat druipen en verwijder het vervolgens met lauwwarm water.

Variant voor de onzuivere of acné-huid: gebruik i.p.v. een appel, 3 theelepels yoghurt en een halve citroen. Breng een laag aan, wacht tot het opdroogt en breng dan weer een laag aan. Na 10-15 minuten met lauwwarm water afspoelen.

Variant voor de onzuivere of acné-huid: gebruik i.p.v. de appel, 3 theelepels honing en 1 theelepels kaneelpoeder, laat het zo’n 15 minuten intrekken en spoel het af met lauwwarm water. Je kunt ook die delen waar de acné zit aantippen met het mengsel en ’s nacht in laten trekken, doe dit gedurende 2 weken.

Wist je dat: kaneel in combinatie met honing ook geweldige effecten geeft, het helpt o.a. bij afslanken.
Kaneel geeft een verbetering op de bloedsomloop en heeft een geweldig effect bij mensen met diabetici.

Olijfolie-honing masker voor de normale tot droge huid:
•Je hebt nodig: een eierdooier, 3 theelepels olijfolie, 4 theelepels honing (met voorkeur biologische honing). Je kunt, als je het in huis hebt, een druppel vitamine E olie toe.
•Mix alles goed door elkaar totdat je een gladde substantie hebt.
•Breng een laagje aan op je gehele (gereinigde) gezicht en laat het zo’n 15-20 minuten intrekken totdat het masker gaat druipen en verwijder het vervolgens met lauwwarm water.
Variant voor de normale tot droge huid : gebruik i.p.v. een olijfolie, 1 advocado en pureer deze fijn, mix het met de honing en de eierdooier. Mocht je ‘m iets voller wille, kun je nog een theelepel oliefolie toevoegen. Na 15-20 minuten met lauwwarm water afspoelen.
•Tip: breng het masker aan en ga vervolgens heerlijk ontspannen in bad zitten, even een verwen-moment voor jezelf!

Een stukje geschiedenis:


Honing was voor de oude Egyptenaren, wat nu voor de arts en ons een aspirientje is, een middel tegen alles! Het is in de volksgeneeswijze altijd beschouwd als wondermiddel. Honing is ook een perfect middel bij het behandelen van wonden. Tijdens oorlogen bij de Egyptenaren, Grieken, Romeinen en Babyloniërs werd steeds honing meegevoerd om de wonden van gewonde soldaten mee te behandelen.

Wil je meer weten over het inwendig gebruik van honing in combinatie met kaneel en hun geneeskrachtige werking? Kijk eens op: http://www.roymartina.com/rightclick.cfm?id=1330660

2 Comments

 • Anonymous
  mei 31, 2013 at 20:31

  Dit werkt voor herne meter

  • FabulousHeidi
   mei 31, 2013 at 22:26

   Jammer dat je niet je naam hebt achtergelaten en jammer dat je er zo over denkt, ben toch benieuwd waarom je dat vindt…? 🙂

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com