Indisch smulboek: 24Kitchen’s Danny Jansen & de oma’s

Wat een feest! Een uitnodiging om naar de boekpresentatie te mogen komen en te smullen van de gerechten die Danny Jansen en de oma’s hebben gekozen om te plaatsten in het nieuwe kookboek: Zoals alleen oma dat kan, vol met authentieke familierecepten. Afgelopen vrijdag reisde ik dan ook af om in een prachtige boekenwinkel in Haarlem plaats te nemen aan met wit beklede tafels en naast andere bloggers en pers om hier van te gaan genieten. Die tafels bleven niet lang wit, dat begrijp je wel. Ik heb een paar kiekjes van dit smaakvolle event voor je genomen en een impressie van het nieuwe boek. Kijk je mee?

3

 

Gezellige oma’s, de vrolijke Danny Jansen en een tafel vol heerlijkheden. Een prachtig plaatje! Alles straalt een familiaire gezelligheid uit, dat was dan ook de opzet van dit boek. Familierecepten en tradities verdwijnen, de oma’s worden ouder en de tradities worden ook minder doorgegeven. Vroeger werd alles opgeschreven in boekjes en doorgegeven en dit wordt steeds minder. Zo is het 24Kitchen programma “Zoals alleen oma dat kan” ontstaan. De authentieke recepten blijven het mooiste maar er worden ook steeds meer nieuwe technieken gebruikt en worden er versere ingrediënten gebruikt.

7

Danny (1979) doet dit dan ook op zijn eigen manier (wat de oma’s dan ook weleens fout vinden ;-)). Danny staat al vanaf zijn 14e in de keuken, heeft een koksopleiding gevolgd en kreeg uiteraard de Indische keuken vanuit huis mee (Indische vader en Nederlandse moeder). Hoe hij dit illustreerde kreeg je meteen ook echt het gezellige Indische familiegevoel. Saté wordt dan ook, zoals bij zovele Indische families, buiten op de barbecue bereid. Regen of sneeuw dat maakt niet uit, het gaat om de smaak. Nou dat hebben we bij dit event ook mogen proeven. Ik ken de Indische keuken maar dit was anders dan ik ken en werkelijk verrukkelijk! Ik ben dan ook blij dat de recepten in het boek terug te vinden zijn.

Danny: “Van de Oma’s heb ik geleerd dat de belangrijkste ingrediënten gevoel en liefde zijn. Die ingrediënten zijn dan ook volop aanwezig in dit boek.

11

Hier nog een schone en vrolijk gedekte tafel met water, een vruchtensap (zo lekker, ik weet nog steeds niet wat het precies was) en uiteraard een Bintang!

2

Wat is nou beter dan de beleving van een kookboek neer te zetten met daadwerkelijk ook de gerechten te proeven? Zeer smaakvol en toch ook puur. Mooie ingrediënten en gelukkig voor mij, niet al te pittig. Een bergje van witter rijst in het midden en daaromheen de zalige gerechtjes. Het is al een gezellig feestje om naar te kijken, laat staan het opeten er van! De garnalen (pagina 49 – Garnalen in zeer pittige saus met petehbonen) waren stiekem wel mijn favoriet. Pittig.. mwah, ik vond van niet maar je kunt het zo pittig maken als je wilt. 5

Ik moest natuurlijk wel nog een keer opnieuw opscheppen 🙂 hier zie je deus de tafel niet zo smetteloos meer… goed teken haha! 13

De gezellige en vrolijke Danny signeerde speciaal voor mij het boek. Tof he! In totaal hebben 6 oma’s aan het boek meegewerkt met allen der eigen hoofdstuk waarin zei de favoriete authentieke gerechten delen.14

Wat me vooral opvalt is de heldere en diepe kleuren van de foto’s, de familie en de grappige vrolijkheid van dit boek. Of je van vis, vlees of vegetarisch houd, alles is terug te vinden. Er wordt ook uitgelegd wat een rijsttafel inhoud en krijg je een toelichting op de recepten. Achter in het boek staan de Nederlandse en tevens de Indische benamingen van de gerechten en ingrediënten, leuk en handig detail! Het doel van het boek, de familie die weer hechter mag zijn, koken met elkaar en uiteraard eten met elkaar is goed neergezet.

15 16Nu mag ik nog aan de slag! Of eigenlijk wij, want Indisch koken doe je met de familie en dat ga ik dan zeker binnenkort doen! Ik vind dit boek zeker een aanrader, niet allen voor het heerlijk eten maar zeker ook om de familie weer terug samen in de keuken te zetten.

Het boek is te koop voor €24,95 en je kunt ‘m via deze site (>>> link) kopen. Ik denk dat dit wel een heel leuk cadeautje voor de feestdagen zal zijn.

Houd jij van de Indische keukens spreekt dit boek je aan? 

Liefs Heidi

 

 

One Comment

  • Deb
    nov 6, 2015 at 17:25

    Wat ontzettend leuk dat je hierbij was!! Ik ben dól op Indisch eten! Ik heb een Molukse vader en een Nederlandse moeder, maar helaas werd er bij ons thuis maar weinig (authentiek; Conimex telt wat mij beteft niet mee hihi) Indisch gekookt. Ik ben nu zelf volop aan het experimenteren want ik ben echt gek op de Indische keuken. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar dit boek.. grote kans dat ik het ga aanschaffen. Bedankt voor de tip!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com