Keune | So Pure hair wellness lijn

Ik heb een poosje geleden een artikel geschreven over bewust zijn over wat je om je lichaam smeert. Gedurende mijn zoektocht naar producten die wèl goed zijn komen steeds meer van deze mooie producten op mijn pad. Ik wil je graag vertellen wat je wel kan gebruiken in plaats van wat niet. Ik geloof meer in het delen van het positieve in plaats van het negatieve. We kunnen elkaar opnoemen wat niet goed is maar wat dan wel? Dit blijft een vraag die me ook enorm bezig houdt. Laatst kreeg ik weer zo’n kans, ik mocht mee met de lieve blogster Desirée (link >> Curvacious) naar het hoofdkantoor van Keune. Ik maakte daar kennis met de producten uit de So Pure lijn. Ik kreeg een 3-tal producten mee om te testen. Vandaag dan ook mijn review van deze hair-wellness-lijn van oorspronkelijk Nederlandse bodem. Kijk je mee?

top2

Welke eisen stel je aan een shampoo? Het eerste wat ik vaak lees is dat men zegt: het schuimt zo goed! Maar is dat wel zo goed? Ergens hebben we ons, en ook de media, wijs gemaakt dat iets heel erg moet schuimen om goed te laten reinigen. Wij willen dat het schuimt, anders doet het zijn werk niet. Gelukkig worden we steeds meer bewust dat dit weleens niet zo hoeft te zijn.. Dat deeltje dat dus zorgt voor die mega schuim zijn sulfaten. Gelukkig zijn de shampoos van de So Pure lijn sulfaat- en parabenen-vrij.

So Pure Energizing Shampoo

Shampoo voor fijn en dun haar en gaat haarverlies tegen.

De stof die wel wordt gebruikt in deze shampoo is Disodium Laureth Sulfosuccinate. Het verschil tussen SLS en SLES is dat de moleculen groter zijn en niet kunnen doordringen in je huid. Volgens onderzoekers is het niet slecht voor je. Natuurlijk is het nog steeds niet maar het is een stuk zachter voor de huid en een goed alternatief voor als je een gevoelige huid hebt. Waar dient het dan wel voor: het is een emulgator en geeft nog steeds dat schuimende effect.

1

Ik merk het meteen als ik hier mijn haren mee was, het schuimt een stuk minder maar mijn haar wordt net zo schoon. Ik was mijn haar altijd 2 keer en met deze shampoo dus ook. Ik neem een heel klein beetje en verdeel dit over mijn hoofdhuid en masseer dit in. De eerste keer schuimt het niet, de tweede keer iets meer. Bij de eerste keer neem ik het vuil weg, bij de tweede keer laat ik de fijne ingrediënten in de shampoo zijn werk doen. Ik was mijn haar om de 2-3 dagen.

Ik zie mooie ingrediënten voorbij komen als: citroen olie, sinaasappel olie, kernel olie, bergamot olie, muntblad olie, jeneverbes olie, gingseng extract en gemberwortel olie. Wat het dus een frisse en kruidige geur geeft met een behoorlijk portie citrusvrucht er in verwerkt. Een weldaad voor je hoofdhuid met een kalmerend effect en wat er voor zorgt dat je haar luchtig is en gevoed wordt.

Ik vind het een prettig product met een luxe uitstraling. Het is redelijk makkelijk te openen (ik moest even kijken, nog niet eerder een verpakking als deze gehad) je trekt het bolletje bij de ring in het midden omhoog. Wel hygiënisch als je het mij vraagt.

De fles bevat 250 ml en de consumenten adviesprijs ligt op € 23,95.

2

So Pure Energizing lotion

Verkwikkende leave-in lotion

Ik had de laatste tijd een wat geïrriteerde hoofdhuid, ik merk dat dit aan het verminderen is. Door het gebruik van de shampoo en deze lotion.

De Energizing Lotion is een leave-in lotion die preventief is bij dunner wordend haar en stimuleert de stofwisseling van de hoofdhuid. Het belooft tot wel 25% vermeerderde haargroei in 11 weken. Nu test ik het al een paar weken en ik moet zeggen dat ik minder haaruitval heb. Ik zie het sterk aan mijn haarborstel 🙂

 

4

Door de combinatie van natuurlijke rode ginseng, caffeïne en biotine wordt de celgroei van de hoofdhuid bevordert en dat voorkomt weer dat je haar dunner wordt. Mooie ingrediënten ook weer en net als de shampoo zie ik veel citrusoliën voorbij komen. De geur is ook heerlijk fris en blijft best een tijdje hangen. Ik houd daar altijd van, als je door je haar gaat en een vlaag voorbij komt, het fijne is de pure geur en geen synthetische geur.

4

Op gewassen handdoekdroog haar breng je de lotion aan. Ik zorg dat het pipet volledig volgezogen is en verdeel het voorzichtig over een paar scheidingen in mijn haar. Vervolgens masseer ik het in en spoel ik het dus niet uit. Ik gebruik het 1 tot 2 keer per week wat dus ter preventie is.

De fles bevat 45 ml en de consumenten adviesprijs ligt op € 25,50.
6

So Pure Star Shaper

Stylingcrème

Deze stylingcrème zorgt voor een goede versteviging met een optimale textuur en glans.

Door maismeel geeft het een flexibele versteviging en glans. Andere ingrediënten zijn palmarosa, sinaasappel en argan olie. Ook hier zie ik weer die mooie ingrediënten lijst voorbij komen. Tevens bevat het vitamine A en E en in combinatie met de argan olie wordt je haar en hoofdhuid versterkt. Zelf gebruik ik het niet direct op mijn hoofdhuid maar in de punten.

Een kleine hoeveelheid op droog of handdoekdroog is al voldoende. Echt een pluspunt dat het ook op handdoekdroog haar kan worden aangebracht omdat je het dan makkelijk verdeelt, je haar al een stukje hitte bescherming kan meegegeven tijdens het stylen en het ook meteen steviger maakt als je het bijvoorbeeld föhnt. Ik merk altijd goed het verschil als je een stylingsproduct voor het föhnen aanbrengt. Deze stylingcrème is best vloeibaar, anders dan de meeste producten die ik gewend ben. Zodra ik er een likje uit haal, verdeel ik het snel over mijn handen en knijp het voorzichtig in mijn haar wanneer ik het op droog haar gebruik.

 

7

 

Nu heb ik van mezelf krullen maar toch styl ik het graag eerst en krul ik het daarna met een krultang. Deze crème is echt ideaal als je langer van je krullen wilt genieten of je gestylde koppie in model wilt houden. Voor de messy curls is dit echt een geweldig product. Ik merk echt dat de slag/krullen niet uitzakken gedurende de dag. De geur is zoet, fruitig en lekker kruidig.

De pot bevat 100 ml en de consumenten adviesprijs ligt op € 19,95.

Meer informatie over deze producten en waar ze te koop zijn vindt je op de site van Keune >> link

Ik ben zo blij met deze producten, mooie ingrediënten, geen siliconen, SLS en parabenen met ook nog ’s een fijne werking. Dikke aanrader, kost wellicht iets meer maar het is het dubbel en dwars waard!

Heb jij al eens iets uit de So Pure lijn getest? Welk product spreekt je het meeste aan?

Liefs Heidi

One Comment

  • Mariska
    feb 27, 2016 at 14:19

    Dit ziet er echt heeeel goed uit, ik word er nieuwsgierig van!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com