Kruidenthee voor elke stemming van Etos

Welke vrouw houd nou niet van een lekker (kruiden)theetje op zijn tijd? Ik, als echte koffieliefhebber, drink zeker ook eens een lekkere kruidenthee zo nu en dan maar ik moet eerlijk bekennen, ik vind het soms best lastig een goede thee te vinden die al in een zakje zit. Ik heb kasten vol maar veelal wel losse thee en een hele enkele keer koop ik weleens iets bij de biowinkel. Toen was daar Etos met de nieuwe biologische kruidentheeën! Ten eerste een compliment voor Etos, wellicht was het je al opgevallen, ze hebben een nieuw logo en daarnaast zijn ze flink aan de weg aan het timmeren met de eigen lijnen. Ik heb inmiddels al veel moois voorbij zien komen en ik weet dat er nog veel meer aan komt! Even goed in de gaten houden die Etos 🙂 maar nu is eerst het theetijd, kijk je mee?

1

Het leuke van ons vrouwen is dat we best vaak een wisseling hebben in waar we trek in hebben of stemmingswisselingen. De ene keer willen we (girl)power, de andere keer hebben we zin in een staaltje romantiek of willen we ons even helemaal zen voelen. Dan hebben we ook na die heerlijke maaltijd het bekende opgeblazen buikje en voor het slapen gaan willen we zo goed mogelijk dromen. Bewust bezig zijn en ook nog met een vleugje glamour, Etos met haar Etos Loves Tea snapt ons vrouwen dus heel goed!

Een zevental theesoorten zijn er in de Etos-schap aan te treffen en ik testte er drie hiervan. De Love, Good Night en de After Dinner. Het grappig is, ik liet ze ook proeven aan een man, zijn voorkeur: de Love… qua smaak dan hè ;-).

2

De eerste in de testreeks; de After Dinner. Na je maaltijd en zeker wanneer je zwaar getafeld hebt (en het liefst meteen die knoop van je broek los wilt gooien) kun je wel een staaltje kruidjes gebruiken zodat je eten sneller en beter verteer wordt. Een combinatie van venkel en anijs die in de thee verwerkt is welke goed werken op je darmen. Daarnaast is er appel aan toegevoegd. Deze thee doet me denken aan een Duitse fruitthee, rood van kleur en een klein maar lekker zacht zuurtje. Verder is er hibiscus, citroenmelisse en peper aan toegevoegd.

 

3

Als tweede de Good Night. Mocht je last hebben om in slaap te komen dan werkt een lekkere warme thee altijd zeker. Zelf sprenkel ik, wanneer ik niet goed slaap of moeite heb om in slaap te komen, wat lavendelolie op mijn kussen. In deze thee zit dus lavendel verwerkt, wat een rustgevende werking heeft. Daarnaast kamille en lindebloesem wat dezelfde werking heeft, rust… Gelukkig is er meer Kamille in verwerkt dan lavendel, ik vind dat namelijk best een uitdrukkelijke smaak hebben. Rozenbottel, zoethout en citroenmelisse zijn ook in deze thee verwerkt. Al deze smaken bij elkaar maat het ook weer een neutrale thee. Geen overdreven aanval op je smaakpapillen.

 

4

De derde uit mijn test, de Love. Lindebloesem, kamille en rozen maken deze thee tot een liefdevolle en bijna romantische thee. Een echte cup full of love! De mannelijke tester aan mijn zij (zijn favoriet dus) vond het lijken op sterrenmix, als je bekend bent met de theesoorten weet je wat ik bedoel. Ik vind het zelf een vrij neutrale thee, gelukkig niet te sterk van smaak, een lief en zacht kruidentheetje.

 

5

Ik kan niet persé een favoriet aanwijzen, het enige wat ik vind is dat ze zacht en lekker van smaak zijn. Je proeft dat het zeker kruidentheeën zijn. Goed om te weten en voor mij zeker een dikke pluspunt, de ingrediënten zijn van biologische oorsprong (100% biologisch), cafeïnevrij, glutenvrij en melkvrij. De verpakkingen vind ik prachtig! Ontzettend mooie designs met leuke elementen. Zodra je ze openmaakt, pak ze daarna niet op aan deksel, dan lift ie open en schieten de zakjes eruit… klein tipje van flipje ;-).

 

6

Je gebruikt 1 zakje per kopje en 1 doosje bevat 20 zakjes. De overige smaken zijn: Refresh (met pepermunt, zoethout en venkel), Pure (met anijs, rozemarijn en koriander), Harmony (met hibiscus, kamille en rozen) en Vitalise (met kaneel, sinaasappel en gember). Ze kosten € 2,50 per theesoort. Je vind meer over deze theesoorten op etos.nl. Leuk weetje, alle theemomentjes die je vastlegt kun je delen op social media met #etoslovestea

 

Etos-Thee-nieuw_sfeerbeeld

 

Heb jij al een thee van Etos geproefd? Welke spreekt je het meeste aan?

Liefs Heidi

4 Comments

 • Deb
  okt 17, 2015 at 16:32

  Wat leuk en apart dat ETOS nu ook een thee-lijn heeft gelanceerd. Ik zou niet snel naar de ETOS gaan voor thee 😉 Ik drink af en toe thee vooral met dit weer en op dit moment (verse) munt thee. Omdat ik van sterrenmunt hou, spreekt Love mij het meeste aan en ben ik benieuwd naar Pure geworden door de de combi van Rozemarijn en koriander. Ik ben dol op deze kruiden, ze ruiken én smaken zo lekker.

  • FabulousHeidi
   okt 25, 2015 at 12:15

   Verse muntthee is ook erg lekker! Ik snap wel dat je niet zo snel aan de Etos zal denken, ik had dat zelf toch ook 🙂 De Pure heb ik ook nog op mijn lijstje staan Deb 🙂

 • Petra
  okt 16, 2015 at 20:22

  Ik heb deze thee nog niet geproefd, maar zelf denk ik dat ik Good night wel erg lekker en ontspannend zou kunnen vinden….

  • FabulousHeidi
   okt 17, 2015 at 12:29

   Is ie zeker Petra, ik ben benieuwd naar wat je er van zult vinden (ze zijn zeker een aanrader :-))

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com