Kwekkeboom bitterballen uit de oven

Bijna ieder van ons kent het wel, een borrel, een feestje of dat tussendoor momentje, je staat met een glas in je handen en dan komt er zo’n schaal langs met bittergarnituur. De bitterbal is denk ik één van de grootste favorieten in dat assortiment en hop nog lekker even dopen in de mosterd. Plots verschijnt daar de reclame over de bitterbal uit de oven en ik weet niet hoe het met jou zit maar de eerste vraag die dan mij opkomt, “Wat hebben ze daar mee gedaan dat het krokant uit de oven kan komen?”. Kwekkeboom staat nu eenmaal bekend als een kwalitatief goed merk maar toch heb je dan je bedenkingen. Ik stond op een persevent en daar kwam zo’n schaal, sjaaa Heidi kennende, die slaan we niet over. Het viel me op dat ik een krokant hapje tussen mijn tanden had, even daarna had ik pas door dat dit die bitterbal was. Ik kreeg 3 zakken mee van deze Kwekkeboom lekkernijen. Sorry vandaag geen gezondheidsnieuws maar zij die van het leven geniet, maakt toch zo nu en dan even ruimte voor een lekkere snack. Vandaag vertel ik je, waar jij misschien ook al nieuwsgierig naar bent, over deze bittergarnituurtjes. Wat zit er in en zijn ze echt zo knap krokant?

1

Ik kreeg een zak Kaashapjes, Bitterballen en Croquetten mee, dit alles in een handige koeltas. Ik vind de verpakking een goed ontwerp hebben, tevens één die hersluitbaar is, ik geef dan wel weer eerder een voorkeur aan karton maar ok, vandaag zijn we niet op de bio-tour, dus laten we dat voor wat het is.

Deze hapjes zijn niet geschikt voor in de friteuse, wel voor in de airfryer en uiteraard de oven 😉

3

6

 

Goed, wat zit er in?

Hier de achterkant van het kaashapje. Deze hapjes zijn niet geschikt voor in het glutevrije- en (koe)melkvrije eetpatroon…. enne ook niet als je op dieët bent ;-). Ik zie enkele E-nummers staan en in de bitterballen/kroketten zie ik veel glucose (suikers) terugkomen als letterlijk glucose, gebrande suikerstroop, karamel en maltodextrine. E-nummers 339, 331 en 500 worden beschouwd als ok, 415 is oppassen en 452, 461, 466 is toch wel vermijden. Ik wil uiteraard een eerlijk review schrijven en dan moet je ook vermelden wat er in zit, net als in beautyproducten. Wat het nou anders maakt dat het in de oven kan heb ik niet kunnen ontdekken.
5

 

Hieronder alle hapjes bereid. Ze zien er goed uit, ik kan niet anders zeggen. Mooi stevig en qua kleur ook goed. In de verpakkingen zitten 4 stuks kroketten, 12 stuks bitterballen en 12 stuks kaashapjes.

 

8 10

Wat vind ik ervan?

Ik vind ze ook erg lekker, vooral het kaashapje. Maar nu wil je natuurlijk weten ja maar zijn ze net als een hapje uit de friteuse? Ik heb ze niet alleen opgegeten maar gedeeld, de tijden die op de verpakking staan verschillen per product. We hebben ze in 2 ovens verwarmd. Eerst goed voorverwarmd en vervolgens de tijden van de verpakking aangehouden. De hapjes hebben we o.a. getest in een Borreti oven, als je een kookliefhebber bent dan weet je dat dit niet de minste oven is. Mijn/onze mening, licht taai en niet goed warm. Knapperig wel, de smaak vonden we allemaal prima maar ze moeten toch echt wel langer in de oven.

11 12

 

Om je een beeld te geven van mijn eet- en leefpatroon, ik let op wat ik eet, liefst zo puur en biologisch mogelijk. In het weekend rijd ik alle bio-boeren of voor mijn boodschappen en vermijd ik suikers zoveel als mogelijk. Maar we moeten genieten in het leven en, met mate, zo nu en dan een lekker fout hapje er in, belangrijkste van alles, geniet er ook echt van!

Het mooiste is natuurlijk om alles zelf te maken, echter doe je dat niet altijd en bij een feestje zal ik toch nog steeds die bittergarnituurtjes weer in huis halen. Het is een ideaal product als je geen friteuse wil of gewoon een schoon huis wil houden. Zal ik het zelf kopen..? Ja, als de gelegenheid zich voor zal doen dan is het een leuk product!

Voor meer informatie over deze hapjes, welke er nog meer zijn, en hoe ze exact te bereiden zijn, neem je een kijkje op de website van Kwekkeboom. Op de Facebooksite hebben ze nu een leuke winactie (ik zag ‘m onder het schrijven toevallig vandaag voorbij komen).

Lijken deze bitterhapjes je lekker én heb je ze al geproefd?

Liefs Heidi

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com