Langer fris haar met Guhl

De laatste tijd merkte ik dat mijn hoofdhuid wat gevoeliger was. Ik probeer mijn wasbeurtjes vaak wat uit te stellen maar gezien ik fijn haar heb moet ik het toch om de dag wassen. Ik gebruik dan wel zo nu en dan een droogshampoo wat het nog een dag hooguit 2 dag langer uitstelt maar dan langer houd ik het niet vol. Qua haarverzorging ben ik best kieskeurig en pak niet het eerste de beste merk wat er in de winkel ligt (eerder nog een shampoo bij de kapper). Ik kijk toch zeker wel of het geschikt is voor mijn haar en of de ingrediënten juist zijn. Ik heb al best wat merken getest, van goedkoop tot duur en heb dan in de loop der jaren een verfijnde smaak opgebouwd, al is dit niet per definitie de duurste shampoo. Vandaag vertel ik over 2 producten van Guhl, de jongste telg uit de shampoo familie Fris & Luchtig, over de Pluiscontrole & Veerkracht spray en of ze de belofte nakomen om mijn haar pluis-vrij en langer fris te houden.

4

Ik kreeg deze shampoo en spray op aanraden van een haarspecialist op een persevent. De Fris & Luchtig shampoo beloofd je haar langer fris te houden door middel van de Yuzu citrus. Deze citrusvrucht uit Japan wordt gezien als een nieuw ontdekt superfruit, boordevol vitamine C (3 keer meer als een citroen). De Yuzu vrucht staat bekend om een helend en kalmerend effect en een gunstig effect om de bloedsomloop heeft. In Japan wordt tijdens de wintermaanden een warm bad met schijfjes van deze vrucht genomen.

De Pluiscontrole & Veerkracht spray is gebaseerd op Awapuhi olie. Awapuhi is een plant uit de familie gember en kurkuma. Het is ook bekend als shampoo gember of wit gember, vandaar het gebruik in haarproducten. Een plant die je nu tegenkomt in Hawaï maar de plant komt oorspronkelijk uit India. Het sap van de plant is ideaal voor het beschadigde haar, het geeft tevens glans en verzacht.

7

Wanneer je een vette hoofdhuid hebt kun je je haar het beste wassen met een vlakke hand, dus niet heel je hoofdhuid gaan masseren want dan stimuleer je juist extra de talgkliertjes. Net als een conditioner, dit kan je hoofdhuid uiteraard ook vetter maken en om puur in je punten te smeren kan nog welleen lastig zijn. Deze spray is dus een uitkomst. Een goede tip die ik kreeg, wanneer je droogshampoo gebruikt, leg je vinger op de scheiding en spray dan van 30 cm afstand, zo voorkom je dat de droogshampoo niet op je hoofdhuid komt maar puur op de delen van je haar die vettig zijn.

2

De shampoo’s van Guhl zijn zo geconcentreerd dat je maar heel weinig nodig hebt om je haar te wassen. Een hoeveelheid ter grootte van een euro is al voldoende. Ik was altijd wel graag 2 keer mijn haar, ik vind dat persoonlijk prettig. De geur van deze Fris & Luchtig is heel fris en zoetig, ik vind de geuren van de Guhl shampoo’s altijd erg lekker.

Na het wassen, wikkel ik mijn haar in een handdoek totdat het “droog” genoeg is spray ik de Pluiscontrole & Veerkracht (eerst goed schudden) in de punten van mijn haar. Ik merk dat ik het dan ook redelijk goed kan doorkammen. Ik begin onderaan met mijn punten te kammen/borstelen en zo steeds verder naar boven. Nooit bovenaan beginnen, vooral als je veel klitten hebt. Ik draai mijn haar vaak meteen in een knot en laat het daarin opdrogen, omdat ik fijn haar heb wil ik het zo min mogelijk beschadigen (en dat was de laatste tijd al wat teveel gebeurd).

3

Het resultaat: na een paar keer gebruiken merkte ik verschil, het blijft inderdaad langer fris en de dag erna ruikt mijn haar ook nog lekker. Ik kan mijn haar nu om de 2 dagen wassen zonder dat het echt vettig is. Het kan weleens zijn dat het nog wat pluist, omdat ik krullen van mezelf heb, dan trek ik een hoge straat, op droog haar spray ik dan in de punten de pluiscontrole en draai ik het in een knot. Even laten drogen en ik heb meteen een mooie glansende staart. Het verzwaart mijn haar, zoals het beloofd, dan ook zeker niet. Een erg fijn product. Qua geur vind ik het iets minder lekker, niet vies maar dit is persoonlijk. Ik vind dat vaak met leave-in sprays. Helemaal pluis-vrij is mijn haar niet want dat komt vaak toch doordat ik krullen heb al is het wel iets “getemd” zoals ze dat zo mooi zeggen :-).

5

De pH-waarde test kwam zeker ook goed uit de bus 🙂 de shampoo heeft een pH-waarde van 5/5.5 wat gelijk ligt aan het gemiddelde van je huid en de pluiscontrole is zuurder, deze heeft een pH-waarde van 4/4.5. Een lage zuurde zorgt ervoor dat je schubben mooi sluiten en zorgt voor glans. Pas wel op met rood gekleurd haar, je kunt dan kleur verliezen.

Pro’s:

Goed betaalbaar, zuinig in gebruik en doen zeker wat het beloofd. Mijn hoofdhuid is minder gevoelig, mijn haar blijft langer fris. Guhl is vrijwel in elke drogist verkrijgbaar.

Con’s:

Er zit glycerine en parfum in beide producten en siliconen in de spray. Glycerine en siliconen zijn weliswaar beschermers maar daardoor kan er geen zuurstof of echte voeding in het haar (en huid) door dringen.

6

Gebruik jij weleens producten van Guhl en heb je 1 van deze producten al eens getest?

Liefs Heidi

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com