MAC | Studio Sculpt foundation & Prep + Prime

Op make-up gebied heb ik al erg lang een grote liefde voor MAC Cosmetics. Qua foundation heb ik dan ook stiekem nog steeds de voorkeur voor dit mooie merk. Ik was weer toe aan een nieuwe en koos dit keer voor een ander type foundation die geschikter is voor mijn huid. Fijne lijntjes en droge plekjes kunnen behoorlijk benadrukt worden als je niet de juiste foundation draagt. Deze Studio Sculpt belooft dus ideaal te zijn voor een huidtype als de mijne en daarnaast wilde ik graag de Prep + Prime uittesten of mijn make-up dan ook langer blijft zitten en tevens een nog mooier effect geeft. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder!

12

Ik had het geluk dat ik een paar hele lieve collega’s heb die weten dat ik een liefde heb voor make-up en ik kreeg voor mijn 35e verjaardag (1 maandje geleden) een bon van de Douglas. Ik wist uiteraard al wat ik wilde aanschaffen van deze bon en ben online op onderzoek uitgegaan wat de beste foundation zal zijn voor mij op dit moment. Ik had nog een oude MAC Studio Fix Fluid liggen en wist gelukkig welke kleur ik wilde nemen. Ik koos voor de Studio Sculpt SPF15 omdat deze op gel-basis is, je ‘m licht kan opbrengen en ook op kan bouwen als je ‘m volledig dekkend wil hebben. Het verschil met deze foundation is dat ie ideaal moet zijn voor die “rijpere” huid… en ja ik heb al wat fijne lijntjes en voor een droge huid. Niets is zo erg dan dat je een foundation hebt die je 10 jaar ouder doet lijken. Deze foundation belooft waterproef te zijn, hydrateert en revitaliseert de huid onmiddellijk zodat ze er glad, zacht en goed verzorgd uitziet.

10

Ik koos de kleur NW25 (Bij de ene foundation is de ondertoon geel en bij de andere roze, NC=geel en
NW=roze). Ik merkte echter wel dat de kleuren niet overeen komen als ik naar de Fix Fluid kijk, ik nam zelfs een tint lichter en deze Studio Sculpt is juist donkerder als mijn oude foundation. Ondanks dat de kleur net iets afwijkt van mijn huidskleur ben ik er wel enorm tevreden over. Het doet wat het belooft, geen zichtbare lijntjes, geen droog velletje te zien zelfs de grovere poriën vallen minder op en het blijft echt heel goed zitten. Ik gebruik er niet veel van, een klein beetje (zoals je op de foto ziet) is voldoende om mijn gezicht een mooie dekking te geven. Ik breng het liefste deze foundation aan met mijn sigma foundation kwast.

913

Als ik de foundation aanbreng dan heb ik voel ik het wel even zitten. Ik poeder het dan af (ik gebruik daar Hello Flawless poeder van Benefit voor) en spray dan de Prep + Prime op mijn gezicht. 2-3 spraytjes zijn al voldoende. Ik laat het dan even lekker drogen en ga ik de tussentijd mijn haar doen. Het voelt dan precies goed aan om verder te gaan met mijn make-up en is het goed droog voordat ik mijn highlighter en blush aan kan brengen. Je kunt de Prep + Prime ook voor je foundation aanbrengen (it’s in the name ;-)). Het werkt kalmerend, vocht inbrengend en verfrist je huid. Er zitten gelukkig geen siliconen in, helaas in de foundation wel maar dit heeft een beschermende functie, ik reinig ’s avonds dan wel extra goed mijn huid. Ergens had ik het er liever niet in gezien maar ik denk dat het noodzakelijk is voor de structuur, die is voor mij echt zichtbaar.

11

Ik merk toch wel degelijk verschil als ik het gebruik. Mijn make-up lijkt net nog iets egaler en blijft ook net wat langer zitten. Daarnaast ruikt het echt zo  enorm lekker! Het is dat de geur snel vervliegt maar die bloemige frisse geur door de komkommer en kamille extracten is zo lekker dat je ‘m anders als parfum had kunnen gebruiken. Het enige wat wel jammer is dat er ook daadwerkelijk parfum aan toe is gevoegd.

8Ik vind de verpakking mooi van de Prep + Prime, een glanzend doosje met glitters, love it! Haha net een ekster ;-). De verpakking van de flacon werkt ook handig en heeft een clean gevoel. Je draait de dop om ‘m te openen en te sluiten.
Mac_ff

De Studio Sculpt zijn er in 19 verschillende kleuren en kocht ik bij Douglas voor € 32,00 à 40 ml. De Prep + Prime kocht ik hier voor € 16,50 à 100 ml (helaas zie ik ‘m niet meer op de Douglas site staan maar trof ‘m wel aan op de officiële MAC site (link) in travel-size verpakking.

Wat is jou favoriete MAC product en trekt deze foundation je aan?

Liefs Heidi

Default - 728x90

 

 

6 Comments

 • Astrid
  jan 5, 2018 at 19:58

  Hoe breng jij de mac sculpt aan? Vingers of kwast, zoja welke kwast?

  • FabulousHeidi
   jan 8, 2018 at 22:42

   Ik heb het op verschillende manieren getest maar ik vind de beautyblender toch het fijnste om te gebruiken met deze mac sculpt Astrid 🙂 ik kreeg weleens een tip van een visagist om mijn vigres te gebruiken omdat zij vind dat dat het mooiste resultaat geeft. Qua kwast, dan vind ik de Sigma kwast fijn. Hopelijk heb ik je hiermee geholpen!

 • Reshma
  mrt 4, 2016 at 10:19

  Ik gebruik deze foundation echt al een paar jaar. hele fijne dekkende foundation

  • FabulousHeidi
   mrt 4, 2016 at 11:14

   Het is zeker een fijne dekkende foundation Reshma :-). Ik gebruikte altijd een andere van MAC maar deze ontdekking is echt een blijvertje, ik kan me voorstellen dat je ‘m al jaren gebruikt!

 • Mariska
  feb 28, 2016 at 13:50

  Ik wil deze foundation ook eens gaan uitproberen! De spray heb ik ook en die vind ik ook erg fijn.

  • FabulousHeidi
   feb 29, 2016 at 08:34

   Hij is echt heel fijn 🙂 ja fijn he is de spray, vind jij ‘m ook zo lekker ruiken?

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com