Meringue-cheesecake met Stapleton Yoghurt

Vandaag is het tijd voor een delicious verleiding, namelijk een Meringue-cheesecake gemaakt met Stapleton Yoghurt!

Ik mocht kennis maken met dit bijzondere en gezonde merk uit Engeland en vertel je er graag meer over. Uiteraard kon ik de kans niet voorbij laten gaan om meteen aantal van deze heerlijke yoghurt soorten een taart te maken. Ik leg je stap voor stap uit hoe ik deze heb gemaakt, vertel ik je meer over dit mooie merk en waarom het zo’n bijzonder merk is! Smul en lees je mee?

 

Meringue-cheesecake met Stapleton Yoghurt

 

In het mooie Noord-Devon in Engeland staan de Jersey koeien die zorgen voor die vol romige yoghurt met een milde smaak, dit komt omdat het klimaat hier mild is en de koeien tien maanden buiten staan. Op de Awsland farm wordt de melk geproduceerd voor de yoghurt, deze farm is een paar kilometer verwijdert van de Stapleton farm. Het fruit wat Stapleton gebruikt in de yoghurt wordt direct ingekocht bij de fruitteler en en eigen Stapleton-keuken licht opgekookt. Het gebruik van smaak- en kleurstoffen en kunstmatige additieven is overbodig.

 

Meringue-cheesecake met Stapleton Yoghurt

 

De yoghurt wordt gemaakt in kleine vaten van 30 liter, dit is voor hedendaags nog echt uniek. Deze techniek geeft de yoghurt een gladde structuur zonder daarvoor stabilisatoren te gebruiken. Dit resultaat is namelijk niet mogelijk wanneer er veel grotere industriële vaten worden gebruikt. Wat ook uniek is is dat Stapleton geen gelatine, gemodificeerd zetmeel of andere bindmiddelen gebruikt.

 

 

Ik kreeg een tal van verschillende smaken toegestuurd waaronder de kers, blauwe bes, nectarine/passievrucht en framboos. In onze schappen zijn alleen de kers en blauwe bes nog maar beschikbaar, hopelijk komt hier snel verandering in want ik vind tot nu toe alle smaken heerlijk! Zacht, niet te zoet, je proeft echt een biologisch product. Er wordt ongeraffineerde rietsuiker gebruikt om licht mee te zoeten, daar wordt ik weer heel blij van!

 

Voor de taart koos ik voor de blauwe bes, framboos en blauwe bes/aardbei, zoals op de foto hieronder.

Op naar het recept!! 🙂

 

 

Allereerst beginnen we met de meringue, wat heb je hiervoor nodig:

• 2 eiwitten van verse eieren op kamertemperatuur.

• 100 gram fijne (kristal)suiker.

• Spuitzak met mondje.

• Vel bakpapier.

 

Aan de slag met de meringue:

Verwarm de oven voor op 90 graden.

Mix de eiwitten in een vetvrije kom (roestvrij staal of glas) en wat ik altijd doe is het nog even de gehele kom met citroen vetvrij maken. Er mag absoluut geen stukje eigeel in zitten.

Mix totdat de volume is toegenomen en het mengsel parelachtig wit is, je creëert dan mooie pieken. Het mag niet meer uit de kom glijden.

Voeg steeds een beetje suiker toe en mix het rustig door totdat de suiker geheel is opgenomen. Je kunt dit voelen met je vingers, als het niet meer korrelig aanvoelt is het goed opgenomen. Voeg nu wat foodcoloring toe, paar druppels en sla het er luchtig doorheen, niet te ver, je wilt een licht marmereffect hebben.

Spuit mooie wolkjes op een met het bakpapier beklede bakplaat.

Bak de meringue af in ongeveer 1,5 uur. Zo moeten niet bruin worden maar wel volledig droog.

Verwijder ze van het bakpapier pas wanneer ze helmaal afgekoeld zijn, anders blijven ze plakken.

 

 

Verder met de Cheesecake, wat heb je hiervoor nodig:

• 700 gram Stapleton yoghurt

• 300 gram koekjes (zandkoekjes).

• 5 eieren.

• 2 x 100 gram fijne (witte basterd) suiker.

• 100 gram boter.

• 100 gram roomkaas.

• Half citroentje.

• Springvorm van 22 cm (je kan ook een grotere nemen maar dan wordt de taart minder hoog).

 

 

Aan de slag met de cheesecake:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Crush met een deegroller de koekjes in een zakje. Mix vervolgens op en laag vuurtje de (gesmolten) boter en de kruimels.

Verdeel het gelijkmatig over de springvorm en bak deze bodem in 10 à 15 minuten af. Laat vervolgens goed afkoelen.

Split de eieren, je gaat eerst weer de eiwitten kloppen zoals bij de meringue. Voeg 100 gram suiker toe en klop alles weer tot stijve pieken. Klop vervolgens apart het eigeel met de andere 100 gram suiker tot een luchtige massa. Voeg dit mengsel aan de eiwitten toe en sla het er rustig doorheen.

Mix vervolgens de roomkaas en de yoghurt tot een glad geheel, voeg dit mengsel dan ook aan de eieren toe. Sla het geheel rustig door.

 

 

Giet het mengsel in de springvorm over de afgekoelde bodem. Zet de vorm een nachtje in de koelkast om het op te laten stijven. Ik doe dit omdat de yoghurt dunner is dan roomkaas en het met de eieren tezamen op moet stijven.

Verwarm de dag erna de oven voor op 200 graden en zet de vorm hier voor een 15 minuten in. Zet dan de oven lager op 100 graden en laat de taart rustig 1,5 tot 2 uur bakken. Het moet rustig garen.

Laat de taart vervolgens afkoelen en maak de randjes dan los van de springvorm. Voordat je verder gaat met decoreren laat de taart echt goed afkoelen, je kunt ‘m oom in de koelkast zetten, dan gaat het veel sneller.

 

 

Als laatste bestuif je de taart poedersuiker, dit is optioneel en versier je ‘m met de meringue en eventueel wat fruit.

Wat lastig aansnijden maar de smaak wordt er niet minder door 🙂 hij is hier goed door de keuring gegaan! Ik zeg smullen maar!

 

 

 

 

Wil je meer weten over Stapleton yoghurt? Voor de Nederlandse site klik je hier, de Belgische site klik je hier. Wil je het gehele assortiment zien vanr Stapleton, klik dan hier.

Bon apetit!

Liefs Heidi

 

One Comment

 • Verie
  jul 13, 2017 at 21:28

  Oeh, wat ziet dit er lekker uit! En wat een duidelijke uitleg, zeker de merinques wil ik graag eens proberen.
  Fijne avond en genietse!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com