Mini recept | Guacamole

Alsof het gisteren was zat ik aan een lange tafel in een authentiek restaurantje in oud San Diego (inmiddels 14 jaar geleden) waar we originele gerechten uit Mexico kregen geserveerd. Wat voor mij op die avond het meest opvallende (bij)gerecht was, was guacamole. Ik heb het vaak geprobeerd na te maken.. wat me niet echt lukte… nog wel een aantal keer geproefd in Antwerpen bij een Mexicaans restaurant maar toch het was niet zo als in mijn herinnering. In een klein receptenboekje vond ik een tijdje terug hét recept. Oké ik heb het iets aangepast, een beetje van mij en een beetje van Maggie ;-). Het is een kleine blogpost maar wel een hele smaakvolle die ik graag met je wil delen!

3

 

Wat heb je nodig:

– 1 halve ui

– 1 halve groene peper (zonder zaadjes)

– 1 à 2 eetlepel (olijf)olie

– 1 teentje knoflook

– 1 rijpe avocado

– 2 ruime eetlepels geraspte parmezaanse kaas

– sap van een halve limoen

– komijnpoeder

– zout

Eventueel nog wat verse koriander

 

Ik mix de ui, knoflook, peper, zout, komijn (flink wat), sap van de limoen (gewoon uitknijpen is het makkelijkste) en de olie in de miniblender. Je kunt het natuurlijk ook allemaal heel fijn snijden maar zo krijg je een mooi glad mengseltje.

Vervolgens de avocado en parmezaanse kaas erbij en nog even licht doormixen. Uiteraard naar je eigen smaak aanpassen. Ik vind de smaak van komijn echt heel erg lekker erin maar als je er niet van houd zal ik niet teveel doen, al maakt dit het recept wel vreselijk lekker, zonder zal het niet die bijzondere smaak hebben.

1

Je kunt dit bij je Mexicaanse gerecht eten maar bijvoorbeeld ook bij als dip bij nachos of (Italiaans)stokbroodje. Ik heb het deze keer bij de kip en gebakken groente uit de oven gegeten. Een gezond en toch echt verslavend gerechtje als je het mij vraagt! Ik moet me altijd inhouden niet het gehele bakje leeg te lepelen 😀

Mocht je nog leuke (of lekkere) suggesties, tell me!! Mocht je het een keer willen maken dan alvast eet smakelijk!

3 Comments

 • Deb
  sep 15, 2014 at 22:01

  Hmmm.. Gimme some mole baby!! Ik ben dol op Guacemole. Zowieso houd ik van de smaak van avocados. Wij maken guacemole vaak zoals Jamie Oliver het maakt.. die gebruikt heel veel verse koriander. Echt heerlijk!

  • Heidi
   sep 15, 2014 at 22:21

   Hahahaha LOL! Ik ben ook dol op de smaak ervan. Ik zal ’s gaan kijken naar zijn recept, veel verse koriander lijkt me ook erg lekker! Thx 4 the tip!

  • Johan de haan
   mrt 12, 2017 at 16:41

   Vind ik ook Heidi!! We zijn het duidelijk eens 😉

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com