Oogcrème Dr. Hauschka | Review

Mijn eerste ontmoeting met deze oogcrème van Dr. Hauschka was al meteen goed, liefde op het eerste “gevoel”. Ik kan in de ochtend weleens last van té dikke ogen hebben, wat natuurlijk niet raar is want iedereen zal dit ervaren gezien de lymfevaten rondom je ogen (leg ik later in dit artikel uit), ik vond dit dus meteen al een “life-saver” het dikkige gevoel trok snel weg en was het ook vrij snel te zien. Dit is niet de enige reden waarom ik deze oogcrème van Dr. Hauschka fijn vind en ik denk dat een oogcrème of balsem een items is wat snel wordt vergeten op het badkamerkastje. Ik vertel je vandaag waarom het toch eigenlijk wel een must is en waarom ik juist deze crème zo kan aanraden: Oogcrème Dr. Hauschka | Review

1

 

Wat belangrijk is bij een oogcrème is dat het een lichte structuur heeft, dus niet te zwaar voor de huid rondom je ogen. De huid rondom je ogen is veel dunner en moet je dus veel voorzichtiger mee omgaan.

Mocht je kringen onder je ogen hebben, wil dit zeggen dat er een trage vochtcirculatie en een tijdelijk tekort aan vocht is in het onderhuids bindweefsel. Dit wordt veroorzaakt door slaaptekort of vermoeidheid. Als ik kijk naar de rijke ingrediënten in deze crème, zoals goudsbloem (calendula) kan dit al een verzachtende en ontspannende werking hebben. Het is tevens ontsteking remmend.

Een ingrediënt als duindoornbes olie helpt weer met het in balans brengen van het vocht van je tere huid. Het bevat caroteen en vitamine E.

Ierse mos (chondrus crispus) maakt rimpels gladder, vermindert bruine vlekjes, krimpt de poriën, collageen opbouwend en zorgt voor een stevige huid.

4

Een andere favoriet is de Bronzing Powder.

Hoe breng je het beste een oogcrème aan:

Deze crème is echt heel goed smeerbaar, licht en je hebt er weinig van nodig. Het doel is je huid ook soepel te houden. Verdeel het rondom je ogen, ik vind het fijn om het onder tot de rand van je oogkas en boven tot aan mijn wenkbrauw te smeren, gezien mijn huid vrij droog is.

Verdeel de crème en ga zachtjes vanuit je binnenste ooghoek naar buiten en dan weer onder van buiten naar binnen (zie foto). Wat ook weleens helpt is heel zachtjes tokkelend deze beweging te maken.

Doordat lympfevaten heel dun zijn en geen gespierde wanden hebben zoals aderen, werken ze samen met zwaartekracht. Als je ligt doet zwaartekracht niet veel en vandaar dat het vocht in de lymfe de ruimte heeft in de kleine lymfevaten bij je ogen. Als resultaat dat je dikke ogen hebt ’s morgens. Als je weer gaat staan kan het naar beneden stromen. Je helpt met het tokkelen en deze verzachtende crème dus het vocht goed te reguleren.

5

De ingrediënten (sommige enigszins uitgelicht):

Water, avocado olie, rozen hydrolaat, rozen extract, glyerine, alcohol, ananas fruit extract, heemst blad extract, bijenwas, goudsbloem extract, pinda olie, mineralen, zoete amandel olie, abrikozenpit olie, natuurlijke emulgator, jojoba olie, macadmia olie, mango pit boter, sheaboter, duindoornbes olie, Ierse mos extract, glyceryl stearate, stearinezuur, xantaangom, SSL, parum uit etherische oliën, geraniol.

Glyceryl stearate is een wasachtige product vervaardigd uit glycerine en stearinezuur. Het fungeert als een smeermiddel en maakt de huid zacht en glad en is afkomstig van verschillende bronnen zoals palmpitolie, sojaolie, of andere plantaardige oliën. Het ingrediënt wordt natuurlijk ook geproduceerd door het menselijk lichaam.

Stearinezuur is een vetzuur dat in grote hoeveelheden voorkomt in natuurlijke materialen. Stearinezuur zit bijvoorbeeld van nature in cacao- en sheaboter.

Xanthaangom is een gom die veel gebruikt wordt als verdikkingsmiddel in voedsel om een hogere viscositeit te krijgen. Naast het gebruik als verdikkings middel wordt het ook gebruikt als stabilisatoremulgator en als vervanger van gluten. Behalve in de voedselindustrie wordt xanthaangom ook gebruikt in cosmetica.

Sodium Stearoyl Lactylate werd oorspronkelijk gebruikt als een voedsel emulgator. Het wordt nu gebruikt als een multifunctioneel ingrediënt in persoonlijke verzorging.

Geraniol is een kleurloze vloeistof, het heeft een zoete, roos-achtige geur en komt van nature voor in verschillende essentiële oliën.

3Niet voor niets dat dit prachtige product bij schoonheidsspecialistes en in bio-winkels wordt verkocht. Mocht je meer informatie willen over de oogproducten van Dr. Hauschka, kijk dan eens op de site. Deze oogcrème is te koop voor € 26,95 voor 12,5 ml.

Gebruik jij een oogcrème of balsem?

 

6 Comments

 • Deb
  nov 18, 2014 at 16:23

  Dit lijkt me een hele fijne crème en fijn dat ie zijn werk zo goed doet voor jou! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!

  • Heidi
   nov 21, 2014 at 09:24

   Thx Deb! Werkt idd goed voor me! Ook niet zo vettig 🙂

 • Dhini
  nov 12, 2014 at 14:17

  Klink fijne oogproduct

  • Heidi
   nov 14, 2014 at 13:06

   Ja is het zeker Dhihi!

 • femketje
  nov 10, 2014 at 22:02

  klinkt niet verkeerd 😀 vind sowieso het merk top!

  • Heidi
   nov 14, 2014 at 13:07

   Is het zeker, heel fijn merk!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com