Persevent Drambuie

Dit zijn voor mij stiekem toch echt wel dé leuke persevents! De genodigden hebben allemaal een hele andere achtergrond, er waren activiteiten en uiteraard een heerlijk drankje en goede hapjes! Nu denk je wellicht Drambuie? Ik ken dat wel van vroeger, gouden etiket met rode letters en aparte fles… vandaag laat ik je lichtelijk kennis maken met dit fantastische likeurtje wat niet alleen lekker is om “straight of on the rocks” te drinken maar ook geweldige (winter)cocktails mee kunt maken en tevens in gerechten kunt verwerken!

We werden uitgenodigd om naar deze bijpassende en leuke locatie “Paviljoen Puur” in Diemen te komen. Het weer was gelukkig goed en voor de Highland Games die we zouden gaan spelen perfect!
6 7

Goede tip voor een zakelijk event, personeelsuitje of qua locatie je bruiloft te vieren! De “games” zijn apart in te huren.

4

 

5

We waren zo goed als de eerste die arriveerden op het warm aangeklede paviljoen. Mooie herfstboeketten en  qua presentatie van de fles een dikke 10! Je ziet dit veel in interieurs, een mooie items waar een glazen bokaal overheen staat.

3

12

2

 

Drambuie valt onder de Moët Hennessy groep. Heeft een paar jaartjes geleden een metamorfose ondergaan en heeft een mooie en toch ook stoere uitstraling gekregen. Om het mooie drankje een flinke boost te geven en weer bekend te worden gemaakt onder de jongere generatie werd dit leuke persevent georganiseerd. En terecht want ben je fan van goede likeursoorten en/of cocktails dan moet je zeker Drambuie in gedachten houden.

De prachtige likeur met 40% alcohol bevat en is op basis van Schotse whisky gemaakt is. Andere ingrediënten zijn kruiden en heidehoning. Vanaf 1746 wordt Drambuie op het Schotse eiland Skye gemaakt volgens een gedeeltelijk geheim recept. Er worden verschillende single malt whisky’s voor worden gebruikt, die tussen de 15 en 17 jaar oud zijn.
Leuk weetje: De naam is afkomstig van het Schots-Gaelische an dram buidheach: “een drank die bevredigt”, nou dat klopt wel 😉

8

 

Er werden 2 verschillende cocktails geserveerd. 1 op basis melk en anijs en 1 op basis van warme appelsap en kaneel (echte aanrader). Als versnapering werden er gekleurde chips met een licht zoetig en zout smaakje geserveerd. Als je er snel langs kijkt lijkt het op potpourri.. althans dat dacht ik in eerste instantie dus haha!

10

 

Een echte Schot vertelde over de achtergrond van Drambuie, de likeur wordt al jaren door de Schotse MacKinnon familie geproduceerd.

De Cocktail op basis van warme appelsap: een schijfje limoen, een sinaasappelschil, een mespuntje vanille poeder, 2 kruidnageltjes en een kaneelstokje. Het volledige recept zal ik een apart artikel over schrijven. Echt een herfstdrankje of straks rond de feestdagen. Het schijnt ook heerlijk zijn om te verwerken in een foie grass, goed nu eet ik liever geen ganzenlever maar ik ga het (met een vervanger) uit proberen. Je kunt het bijvoorbeeld ook met room mengen en dan heerlijk over (zelfgemaakt) ijs gieten.
13

14

15

 

Heerlijke hapjes werden geserveerd, zoals gamba’s met een saffraan mayonaise, mini quiches met gorgonzola, geitenkaas bolletjes met een zoete dressing op basis van kruidnagel en hieronder saffraan risotto met heilbot.16

 

En toen werd het tijd voor de games… nu dacht ik paalgooien en touwtrekken.. helaas, dat niet maar wel 2 andere leuke spellen die zorgden voor goed vermaak! Het gezelschap was gevarieerd van horeca- eigenaren, tot bloggers (cocktail-blogger en Amsterdam-blogger) en journalisten van diverse magazines.
17

18

 

Heidi Hood… nu ja nog lang niet haha maar ik kreeg tenminste 1 pijl in de witte rand. Het andere spel met de houten sticks gooien ging me nog minder af… maar dat kan ook aan de cocktails hebben gelegen (moet toch ergens de schuld aan geven.19

20

Drambuie is verkrijgbaar bij de slijterij en voor meer leuke tips en tricks kijk je op de Facebooksite.

Uiteraard kregen we nog een leuke goodiebag mee waar ik thuis het heerlijke cocktailrecept mee kan namaken.

Heb je zelf het lekkere likeurtje weleens gedronken? En wellicht heb je een leuk recept om te delen?

2 Comments

  • Deb
    okt 24, 2014 at 20:34

    Dit drankje ken ik niet eens 😉 OMG!! Klinkt weer als een super leuk event, je loopt er heel wat af!!

    • Heidi
      okt 26, 2014 at 13:41

      Echt al een heel oud drankje en lekker!!! Was het zeker, ik ga zoveel als ik kan 🙂

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong en sinds kort mag ik mij een NederBelg noemen. Ik schrijf dan ook voor de Nederlandse en Vlaamse lezers! Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over beauty, lifestyle en food. Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!
250x250 promotie_1

Abonneer je op FBLS Blog

FBLS on bloglovin

Follow
Affiliate-Geuren-250x250

Blogger voor Social Deal

BlogSociety

mytastenld.com