Personal Post – 8

Daar is ie weer, het nieuwe lees- en kijkvoer en deze keer op de maandag. De dag die bekend staat om niet de favoriet te zijn van de week, en daarom juist even weer wat feel good momentjes die ik met je wil delen. Vooral weer heel veel food, een heerlijke mislukkeling in de keuken en een paar persevents! Kijk je weer mee wat ik de afgelopen 2 weken heb uitgespookt in mijn Personal Post – 8

Ik begon met het maken van koekjes zonder suiker. Ik vond een recept en ging aan de slag… eindresultaat… het lijken net pepernoten… sjaa ze zullen er zo voor door kunnen gaan haha! Bij het recept stond “kaneel-mopjes”, ik heb de zoetstof vervangen door honing en chocolade snippers, ik weet alleen niet zo of ik ze geslaagd genoeg vind om er over te schrijven. Ik ga maar lekker door met testen denk ik 🙂

 

 

Ik had met mams in Roosendaal afgesproken om te lunchen en naar de kapperswinkel te gaan, eerst even mijn nageltjes weer laten doen. Wat hou ik toch van glitters! Een beetje nagelriem olie zal overigens niet verkeerd zijn als ik zo kijk.

 

 

Ons favoriete plekje is LunchcafĂ© Lente. Je ziet hier bijna alleen maar vrouwen, het wordt ook gerund door vrouwen. Mocht je je een keer in Roosendaal bevinden, het is er altijd druk maar zulk lekker eten! Veel lokale ingrediĂ«nten en ook puur eten. Mam en ik namen de geroosterde boterham met gamba’s, venkel, tomatensalsa en een heerlijke dressing (ik weet even niet wat de dressing precies was.. oeps! Maar lekker! Ze hebben een vaste kaart maar ook een weekmenu zoals je hieronder kunt zien en veel lekkers voor bij de koffie of thee.

 

 

Op weg naar de kapperswinkel moest ik even mijn nieuwe droombank weer gaan bekijken.. wat is ie toch gaaf! Hij is van het merk Baan Meubelen. Zo mooi… zucht..

 

 

 

Wonen net over de grens is leuk, vooral als je veel bakkerijen in je dorp hebt, bijna op elke hoek kun je er wel 1 vinden. Het is zo anders dan in Nederland. De banketbakkersroom is ook echt banketbakkersroom en geen gele inmaakpudding die veel gebruikt wordt. Deze beauty is afgewerkt met frambozen op een heel lekker krokant schelpje.. ik groei nog een keer dicht hier!

 

 

Mocht je je afvragen wat je hier ziet… dan kan ik je vertellen geen eten maar haarverf. Om precies te zijn een verfspoeling. Ik wil mijn haar niet meer echt verven maar mijn punten zijn warmer dan mijn eigen haarkleur. Ik wilde dat er uit hebben. Niets maar dan ook niets werkt! Het is nu iets minder maar dat was ik er weer uit. Pfff.. dan maar echt uit laten groeien.

 

 

Ik gaf laatst al aan dat ik geen vlees meer koop. In Restaurants bestel ik het niet het enige waar ik het nog eet is bij persevents. Ik weet dat daar vaak echt goed vlees wordt gebruikt. Ik zal binnenkort echt ’s vertellen waarom ik deze stap heb gemaakt. Hier zie je wel een lekker visje genaamd Victoriabaars. Dit is echt een enorm lekker visje! Ik eet het bij pasta en ook bij aardappeltjes. Het wordt met netten gevangen in Kenia.

 

 

 

Even een klein shopmomentje. Broerlief wilde even naar de Rosada, nu kom ik daar nooit (ahum, bijna elke dag) maar ik wilde toch even mee. Ik scoorde deze leren laarsjes van Esprit voor een prikkie, een turtleneck van Expresso (mijn eigen merk :-)), even langs de Hunkemöller en The Bodyshop voor mijn favoriete shampoo. Hier zit overigens geen SLS, parabenen en siliconen in, heel fijn! Nog een stop langs het Kruidvat voor de nieuwe droogshampoo van Batiste (verslaving) en een lippenbalsem met aardbeiensmaak. Ik heb echt een lippenbalsem tik… ok geen Labello dan ;-).

 

 

In de ban van red lips onderweg naar Den Bosch. Mijn nieuwe truitje van Expresso aan en de haartjes in het gareel. Je ziet hier wel iets dat de warmte uit mijn lokken is.

 

 

Nog niet zo heel lang open maar nu pas de officiële opening van Le Creuset Den Bosch. Ik mocht proeven van lekkere hapjes gemaakt door Homemade By Heidy (waarschijnlijk bekend bij de foodbloggers) en bewonderde ik al het nieuwe pracht en praal van dit mooie merk! Ik zal snel de nieuwe collectie lasten zien in een apart artikel.

 

 

Hongerig als we toch nog waren even een stop om een hapje te eten. Goed eten maar de bediening… daar viel echt nog wat winst te behalen. Onder het mom van #Jezuswatslecht! Ik ben niet snel negatief over iets, en je zult mij niet snel over zoiets horen maar de manager bij deze FashioncafĂ© Versus mag even op cursus. Werkelijk prachtige zaak dat zeker wel!

 

 

Ik volg op Facebook “Feeling”, een Belgisch magazine en daar komen vaak echt leuke quotes voorbij zoals deze, zo grappig!

 

 

Ik mocht naar Rotterdam om te komen proeven bij Bij de Bruin. Ik ben echt helemaal lyrisch over deze Gastrobar! Zulke leuke eigenaren en heerlijk eten! Mocht je mijn verslag willen teruglezen, dan kan dat hier.

 

 

Voor een ander event mocht ik weer naar Rotterdam. Ik zit daar de laatste tijd echt vaak. Rotterdam is echt the place to be op het moment. 15 oktober kun je vanaf de Markthal gaan genieten van de World Food Day. Ik mocht alvast een rondje maken langs bijzondere plekken en een kijkje nemen achter de schermen waar je normaal eigenlijk niet zomaar komt. Tussendoor was het tijd voor een lekker broodje kibbeling die ik meekreeg bij Schmidt Zeevis. Als je een visliefhebber bent moet je daar zeker ’s gaan kijken. De reis van deze dag eindigde weer in de Markthal. Binnenkrot mijn verslag!

 

Weer tijd voor lekkers, deze appel-schat komt bij Bakkerij Goossens Antwerpen vandaan… amai wat lekker!

 

Er is eigenlijk niets zo makkelijk om een quiche te maken, je kunt er zoveel in doen! Ik maakte ‘m deze keer met alleen maar groente. Worteltjes, broccoli, lente-ui, peultjes en courgette. Zo enorm lekker!

 

 

Deze vond ik even grappig, 1111 volgers! Ik ben wat meer actief op Instagram, ik merk wel dat door de nieuwe algoritme het toch echt veranderd is. Ik merk dat veel mensen daar last van hebben. Best wel jammer! Maar alsnog vind ik het een leuk media. Ik heb het een beetje op een andere boeg gegooid :-). Nog even lekker een klaagmoment, ik krijg wat van die volgers-ontvolgers. Kweet-niet-hoeveel volgers en zelf volgen ze er 200 ofzo. Ja lekker makkelijk, zo kan ik het ook! Ok.. ik word alweer kalm… zennnnn…. Heidi, zennnn….

 

Je zult wel denken, hallo hoeveel gebak eet jij?! Nou best veel haha! Ik steek de straat over en ik stap Bagatelle binnen, deze koffiekoeken, zoals ze dat hier zeggen kosten ruim 1 euro maar kraakvers en gevuld met vers, eigengemaakt banketbakkersroom. Smul smul!

 

Om maar af te sluiten, sluit ik af met een kook-failure. Ik wilde zelf humus maken. Alles voorbereid, kikkererwten geweekt en gekookt… sesampasta (of wel tahin) weg… ok, dan maar zelf maken, dat was dan nog wel gelukt (zie hierboven) maar volgens alle recepten moet je best wat citroen verwerken in humus.. nou dat zal ik dus zeker volgende keer niet meer doen. Veel te zuur! Toen begon mijn keukenmachientje ook nog ’s rare geluiden en brandgeurtjes af te geven.. kortom een mega bak met zure humus en een keukenmachine die weleens zijn laatste uurtje geslagen kan hebben haha!

 

Heb jij nog iets leuks meegemaakt de laatste 2 weken? 

Liefs Heidi

2 Comments

 • bychristiana
  okt 15, 2017 at 20:04

  Haha, die koekjes lijken inderdaad precies op pepernoten, het is dat jij er bij gezet hebt dat het dus geen pepernoten zijn, want anders….;-) Ik ben benieuwd naar die shampoo van TBS zonder siliconen. Heel fijn, ik ontdek steeds meer siliconen vrije haarverzorging. En wat een leuke zwarte laarsjes van Esprit. Mooi tijdloos.

 • Anne-Marie
  okt 9, 2017 at 17:40

  Oh had ik moeten weten dat jij er ook was die dag in Rotterdam. Had afgemeld wegens té druk maar had wek gezellig geweest. Heerlijk al die gebakjes die jij eet.
  Anne-Marie onlangs geplaatst…Oktober woonmaand: inspiratie en trendsMy Profile

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com