Recept: Appel-amandelcake van speltbloem

(Warm) weer of geen weer, iets lekkers bij de koffie of thee gaat er altijd wel in! De keurmeesters werden van deze cake wel erg blij; smaakvol en lekker sappig! Niet zo’n stuk droge cake! Vandaag heb ik het recept voor je van deze appel-amandelcake van speltbloem. Ik leg het stap voor stap uit, smul je mee?
recept-appel-amandelcake-van-speltbloem

Mijn moeder is echt een bakmeester en bakt vaak lekkere cakes, het recept is dus een beetje van mij en een beetje van mams 🙂 zij maakt deze cake altijd met kaneel ipv amandel.

Wat heb je nodig:

  • 250 gram speltbloem (wil je liever gewone bloem gebruiken dan kan dat natuurlijk ook).
  • 250 roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram rietsuiker
  • 5 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel amandel extract (ik kocht deze bij Dille en Kamille)
  • 100 gram rauwe witte amandelen
  • 1 appel
  • tulband- of rechte cakevorm

Aan de slag:
recept-appel-amandelcake-van-speltbloem

1 en 2 – Mix de boter, rietsuiker en de vanillesuiker tot een gladde massa en voeg ondertussen de theelepel amandelextract toe.

3 – Voeg één voor één de eieren toe totdat het ei volledig is opgenomen, je krijgt dan al een wat luchtigere massa.

4 – Voeg de helft van het bloem toe en mix het kort. Voeg daarna het laatste deel toe. Je Mixt het geheel ongeveer 5 minuten. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger het beslag en de cake maar dit kan effect hebben op de droogte van je cake en je wilt ‘m wat sappiger hebben en houden.

recept-appel-amandelcake-van-speltbloem

5 – Een mooie gladde mix 🙂

6 – Snijd de appel (zonder schil en klokhuis) in kleine partjes en mix deze nog even kort door je beslag.

7 – Hak de amandelen fijn in stukjes (niet te fijn).

8 – Rooster de amandelen in een pan zonder boter en als ze mooi lichtbruin zijn haal je ze van het vuur.

 

recept-appel-amandelcake-van-speltbloem

9 – Voeg de amandelen onder in de tulband. Ik heb een anti-aanbak vorm maar het is altijd handig de vorm een heel klein beetje in te vetten.

Tipje: Gebruik bijvoorbeeld de verpakking van de boter, de verpakkingen zijn vaak 250 gram en dus het volledige gewicht. Ik gebruik dus de lege verpakking om in te vetten. Heb je geen kwastjes nodig en ook geen vette vieze handen 🙂

10 – Schep daarna voorzichtig het beslag in de tulband. Gebruik je een gewone cakevorm dan voeg je eerst het beslag toe en daarna pas en amandelen, deze zakken dan iets weg in het beslag en verbranden ze gelukkig niet. Een mooier effect is natuurlijk met de tulband.

11 – Bak de cake af in een voorverwarmde over van 150 graden af in ongeveer een uur. Afhankelijk van je oven. Prik even met een sateprikker in de cake of deze al volledig gaar is. Laat ‘m dan uit de oven een 10 minuten af koelen.

12 – Haal de cake uit de tulband, maak voorzichtig even de randen los, keer ‘m op en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.recept-appel-amandelcake-van-speltbloem

Een heerlijk geurende en smaakvolle cake én een heerlijk geurend huis 🙂

Eet smakelijk!

Heb jij nog leuke of handige tips om te variëren met een cake?

Liefs Heidi

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com