Bananen-notenbrood | Recept

Recept: Bananen-notenbrood

9 jaar geleden, in Atlanta USA, liepen wij te struinen door het welbekende Walmart voor lekkers. Ik nam daar een bananenbrood mee wat eigenlijk de eerste keer was dat ik deze lekkernij mocht proeven. Het lijkt echt een eeuwigheid geleden voor mijn gevoel, best raar ook dat ik dit bekende “brood” nooit echt heb nagemaakt! Van de week heb ik weer eens de mouwen opgestroopt en ben aan de slag gegaan. Wat ik me nog kan herinneren van destijds is dat er nootjes in verwerkt waren en dat wilde ik voor mijn variant ook gebruiken. Vandaag mijn recept: Bananen-notenbrood

Recept: Bananen-notenbrood

Stukje geschiedenis:

Het eerste schriftelijke recept van bananenbrood is pas vermoedelijk gepubliceerd in een Pillsbury Company kookboek van 1933, getiteld Balanced Recipes. Echt heel populair was het destijds niet. Pas in de vroege jaren 1960 werd bananenbrood een trend, vermoedelijk door de tropische en/of Polynesische voedsel populariteit die ontstond na de acceptatie van Hawaï als staat in 1959 in de VS.

Dat waren de jaren dat Elvis heel populair was en gezien hij Hawaiiaans was en trots op zijn cultuur, dat de tropische invloeden een grote rol speelde in voedseltrends. Omdat die tropische smaken die destijds zo hip waren heeft dit vermoedelijk geleid tot de populariteit van het bananenbrood.

 

Wat heb je nodig voor de bananen-notenbrood:

Bananen-notenbrood | Recept

Stap voor stap aan de slag:

 

Verwarm je oven voor op 180 °C en vet vervolgens je cakevorm in en bekleed ‘m met bakpapier, dan til je ‘m er later in 1 keer uit, heel prettig.

 1. Zeef in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel en het zout.
 2. Prak de banaan in fijn (niet te fijn).
 3. Mix de boter, basterd- en vanillesuiker tot een bijna glad mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe.
 4. Schep rustig je mix door het bloemmengsel.
 5. Hak de nootjes fijn en schep dit tezamen met de bananenpuree rustig door het beslag, dus niet meer mixen met een machine.
 6. Verdeel je mix over de cakevorm en bak in ongeveer 1 uur het brood goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar (Vroeger deden ze dat volgens mij met een breinaald, waar zo’n naald al niet goed voor is ;-)).
 7. Laat het brood 30 minuten afkoelen, til ‘m uit de vorm en laat het brood 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Als ie net nog ietwat warm is, is ie toch wel op zijn lekkerst maar het brood blijft toch wel dagenlang lekker en niet droog, mits je het goed bewaard. De structuur is echt precies tussen cake en brood in. Eet smakelijk!

Heb jij nog leuke varianten voor bananenbrood?

Liefs Heidi

 

3 Comments

 • Lianne
  sep 12, 2017 at 10:48

  Ziet er lekker uit! Ideaal om per plak in te vriezen en elke dag een plak mee te nemen naar het werk. Zo heb je lekker een gezond tussendoortje.
  Lianne onlangs geplaatst…Chocoladecakejes met aardbeienMy Profile

  • FabulousHeidi
   sep 12, 2017 at 10:54

   Goede tip Lianne! Helaas red het bij ons de vriezer nooit haha maar ik ga het ’s proberen!

 • femketje
  aug 21, 2017 at 11:29

  lijkt me echt super lekker 😀
  femketje onlangs geplaatst…Nails – Black Glitter Galore.My Profile

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com