Recept: Gevulde aardappelwaaiers met roomkaastopping en Prosciutto

Vandaag weer een makkelijk, lekker en kleurrijk recept! Ik heb aardappelwaaiers gemaakt, gevuld met champignons, courgette, rode ui. Deze heb ik afgemaakt met een zachte, ook weer kleurrijke roomkaastopping en daarbovenop Italiaanse Prosciutto. Je kunt het tezamen met een lekker stukje vlees eten maar ook als volledige maaltijd en ik kan je zeggen, het vult erg goed. Daarnaast ben je lekker creatief bezig met je eigen aardappelschilderij! Kijk je mee naar dit smaakvolle recept?

top

Wat heb je nodig (als volledige maaltijd voor 2 personen):

  • 4 grote aardappels
  • 1 rode ui
  • 100-125 gram kastanjechampigons
  • halve courgette
  • olijfolie
  • zout
  • (chili)peper
  • Italiaanse kruiden
  • gerookte paprikapoeder (ik kocht een fijne biologische bij Pit&Pit)
  • 1 teentje knoflook of gedroogde knoflookpoeder

Voor de topping:

  • 100 gram roomkaas (kiri/philadelphia)
  • 100 gram crème fraîche
  • klein handje vol basilicum blaadjes
  • 3-4 zongedroogde tomaten
  • 4 plakjes Prosciutto (luchtgedroogde ham)

11

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Was en boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in totdat je genoeg ruimte hebt om er plakjes van de courgette/champignons tussen te plaatsen. Je kunt ook, net als ik, een speciale aardappelsnijder gebruiken. Ik heb ‘m van Tupperware. Leg de aardappels met de ingesneden kant naar boven in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
  • Snijd de kastanjechampignons, de courgette en de rode ui in plakjes.
  • Besprenkel de aardappels met olijfolie en bestrooi met een de kruiden (kijk uit met de gerookte paprikapoeder, dit is heel sterk qua smaak) .
  • Bak de aardappels in de oven in circa 40-45 minuten gaar.

10

Echt een grappig tooltje deze twister van Tupperware, je moet de aardappels wel rechtop houden, anders valt je slingers steeds en breekt het (waar ik toch al wat last van had).

9 8

In de tussentijd maak je de topping:

  • Snijd de basilicumblaadjes en de zongedroogde tomaten fijn.
  • meng de roomkaas en de crème fraîche goed met elkaar en voeg de basilicumblaadjes toe, meng vervolgens de zongedroogde tomaten erdoorheen.
  • Nadat de aardappels gegaard zijn in de oven,  haal je de schaal uit de oven en verdeel je de topping over de aardappels. Daarna leg je de Prosciutto plakjes gedraaid over de aardappels heen.
  • Nog 5 minuutjes in de oven en opdienen maar!

7 6
4

Ik vind het lekker om een glaasje rode Cabernet Sauvignon bij te drinken. Wist je dat rode wijn drinken na een maaltijd de geur neutraliseert? Ik heb het getest en het werkt echt, een paar slokken is al voldoende.

3

Eet smakelijk!

Lijkt dit je een lekker recept en zou jij het ook maken?

Liefs Heidi

 

One Comment

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Sint_250x250
iPhone 8 320x100

Abonneer je op FBLS Blog

FBLS on bloglovin

Follow
300x600

Blogger voor Social Deal

mytastenld.com