Recept: Gezond kwarkbrood van volkoren speltmeel

Je ziet ze vaker voorbij komen en waarschijnlijk heb je er al eens een geproefd of zelfs gemaakt, zo’n kwarkbrood of kwarkbol. Vandaag deel ik je mijn variant: Gezond kwarkbrood van volkoren speltmeel. Een heerlijk en verantwoord tussendoortje of heel goed te combineren bij een gezonde lunch of ontbijt. Mijn variant zit boordevol gezonde ingrediënten waardoor ie dubbel verantwoord is. Ik heb alles voor je op een rijtje gezet, kijk je mee?

Recept: Gezond kwarkbrood van volkoren speltmeel

Als je me een beetje volgt dan weet je dat ik een voorkeur heb aan biologische voeding en producten. Ik wilde dan ook graag een variant maken van een kwarkbrood die aan deze wensen voldoet. Hoewel ik dol ben op taart en cake weet ik dat toch op moet passen met wat ik in mijn mondje stop en juist nu ik wil afvallen en nog gezonder wil eten moet er toch een soort van snack komen die heel goed in mijn programma past. Een van mijn lieve collega’s gaf me een recept, welke ik dus bij volledig naar eigen hand heb gezet. Mocht je mijn variant willen maken dan zeg ik, maak ‘m zoals jij het lekker vind. 🙂

Voor mijn variant van de kwarkbrood heb je het volgende nodig:

• 50 gram goji bessen

• 150 gram rozijnen

• halve citroen

• 2,5 eetlepel honing

• 25 gram boter of olie

• 1 zakje bakpoeder

• 200 gram volkoren speltmeel

• 50 gram kokosmeel

• 1 eetlepel kokosrasp

• 2 eieren

• 250 gram Griekse kwark

Aan de slag:

Wel de rozijnen en de goji bessen in een klein beetje gekookt water en voeg hier het sap van de citroen en een halve eetlepel honing aan toe. Laat ze minstens een half uurtje wellen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mocht je boter gebruiken laat deze dan zachtjes smelten. Meng vervolgens het boter (of olie) met de 2 eetlepels honing.

Neem een grote kom en giet daar het speltmeel, de kokosmeel, het bakpoeder en de kokosrasp in. Mix dit met elkaar, je kunt eerst de meelsoorten ook zeven het het daarna met alles mengen.

Voeg de eieren, het kwark, de gewelde rozijnen (wel even uit laten lekken van tevoren) het gesmolten boter en honing aan je mix toe. Meng dit vervolgens met een grote lepel of spatel goed door tot het een mooie kleffe massa is geworden.

Vet een cakeblik (goed) in en giet je mengsel in het blik. Je kunt het geheel licht glad strijken met de achterkant van een lepel. Zet het blik in de voorverwarmde oven en laat het brood 30-35 minuten garen.

Even af laten koelen wanneer het gegaard is en smullen maar! Tip: Je kunt dit brood ook invriezen, makkelijk als je af en toe maar een stukje wilt eten. Wil je ‘m wat smeuïger, want volkoren speltmeel maakt het iets droger, voeg dan bijvoorbeeld meer kwark toe. Eet smakelijk!

De reacties van de proevers: lekker, niet zo zoet en een heel mooie alternatief voor krentenbrood en krentenbollen.

Wat vind jij van mijn variant van het kwarkbrood?

Liefs Heidi

3 Comments

 • Beauty Treasures
  apr 27, 2016 at 21:24

  Klinkt lekker!

 • Eva
  apr 7, 2016 at 20:48

  Oeh dit klinkt echt heerlijk!

 • Yvonne
  apr 6, 2016 at 16:18

  Lijkt me heerlijk en ziet er ook prachtig uit!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com