Recept: Zalige hartige taart met kip, feta en tomaat

Onder het mom van de makkelijke maaltijd die ook verantwoord is, vandaag een recept van een hartige taart ofwel quiche. Snel, makkelijk en lekker, wat wil je nog meer! Een healthy hartig taartje die je als lunch kunt serveren maar ook als maaltijd met een salade erbij. Een hartige taart maken is iets wat iedereen eigenlijk wel kan en het voordeel is dat je het met zoveel ingrediënten kan afwisselen dat je bijna je koelkast in kunt duiken om ’s te kijken wat er nog in je koelkast aantreft (ok wat nog houdbaar is ;-)). Ik maakte deze taart met o.a. kip, feta en kaas. Uiteraard ging er nog meer lekkers in… kijk en bak je mee?

1

 

Wat heb je nodig:

springvorm 24 cm

6 vellen bladerdeeg (roomboter)

2 kipfilets (biologisch)

2 uien

1 teentje knoflook

3 (roma)tomaten

3-4 zongedroogde tomaatjes op olie

half pakje feta

4 eieren

100 gram crème fraîche

30-40 gram jonge kaas (optioneel)

zout

peper

kerriepoeder of kurkuma

boter om mee in te vetten en te bakken

Optioneel: Sla, (gele) paprika en balsamico azijn/cream

8

Leg de vellen bladerdeeg alvast klaar zodat ze kunnen ontdooien.

Snijd de uien en kip in blokjes/kleine stukjes en bak ze gaar met wat (room)boter. Kruid naar smaak met zout, peper en de kerrie. Voeg uitgeperste of gehakte knoflook toe.

Vet de springvorm in en bekleed ‘m met de ontdooide bladerdeeg vellen, zorg dat alles bedekt is, ook de randen.

7

Snijd de tomaten in plakjes, snijd tevens de feta en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Verdeel de gebakken kip en ui over de springvorm, leg daar de plakjes tomaat over en verdeel vervolgens de feta en zongedroogde tomaatjes.
6

5

Snijd de jonge kaas in kleinde stukjes en meng dit met de eieren en de crème fraîche.

Giet dit mengsel uit over de rest van de ingrediënten.

Zet de springvorm in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak ‘m af in 35 minuten.

4

 

3

Voila de hartige taart is klaar! Snijd in de tussentijd eventueel nog wat sla en paprika (ik nam een gele paprika) en garneer met balsamico azijn of cream. Je haalt er 4 van deze stukken uit. Koud is de taart ook heel goed te doen als bijvoorbeeld een lekkere lunch. Wij hebben er met z’n 2en heerlijk van zitten smullen :-).2

Heb jij nog leuke variatie tips voor een hartige taart?

Liefs Heidi

 

4 Comments

  • Mariska
    dec 15, 2015 at 10:51

    Ziet eruit om op te eten! Deze wil ik zeker een keer proberen 🙂

    • FabulousHeidi
      dec 15, 2015 at 11:50

      Hihi ow en smullen dat het was! Let me know als het gelukt is en ie ju ook zo smaakte Mariska!

  • Judith van de Graaf
    dec 15, 2015 at 10:26

    Die quiche ziet er lekker uit. Ga het ook een keer proberen.

    • FabulousHeidi
      dec 15, 2015 at 11:49

      Echt zalig was ie, zeker een aanrader Judith!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong en sinds kort mag ik mij een NederBelg noemen. Ik schrijf dan ook voor de Nederlandse en Vlaamse lezers! Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over beauty, lifestyle en food. Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!
250x250 promotie_1

Abonneer je op FBLS Blog

FBLS on bloglovin

Follow
Affiliate-Geuren-250x250

Blogger voor Social Deal

BlogSociety

mytastenld.com