Review Kruidvat Professional | Make-up Kwastenreiniger

Vandaag heb ik een lekker budgettopper voor jullie. De make-up kwasten reiniger van de Kruitvat (eigen merk) Professional. Enkele weekjes geleden bracht ik ‘m mee en hierbij mijn review.

Top

Als je natuurlijk dagelijks je kwasten gebruikt is het echt wel van belang ze regelmatig te reinigen, niet alleen door de resten make-up wat er achterblijft waardoor het aanbrengen uiteindelijk gemakkelijker maakt maar ook voor de hygiëne. Ik reinig nu echt wel mijn kwasten regelmatig, voorheen met een een zachte shampoo (of zelfs met de reiniger van BeautyBlender). Maar dit product is toch wel een uitkomst om snel en regelmatig je kwasten te verfrissen.

Ik had eigenlijk al even de kwastenreiniger van MAC cosmetics op mijn lijstje staan, ook al even met de Hema versie in mijn handen gestaan maar ergens toch nooit meegenomen. Deze versie van de Kruidvat lijkt qua uiterlijk behoorlijk op die van MAC maar is een stukje goedkoper. Je haalt ‘m al voor € 2,99. Koopje dus 🙂 Ik kan ‘m helaas niet als vergelijk bieden.

1

Je gaat als volgt te werk, sprenkel wat van de reiniger op een tissue, ik heb er 2 genomen en dep dit op je kwast. Ik heb behoorlijk gedept en ook gewreven, er komen geen haartjes los van mijn goede kwasten (Sigma en adesign) van de goedkopere wel iets maar echt nihil. Ik merk dat ook tijdens het aanbrengen van mijn make-up dus ik vind het geen ramp. De kwasten zijn snel droog en weer klaar voor gebruik, wat je dus niet hebt als je ze gaat wassen. Als je de kwasten hebt gereinigd gewoon aan de lucht laten drogen, niet naspoelen met water.

2

Ik merk wel dat als ik mijn Sigma foundationkwast was dat ie net iets schoner wordt maar ik moet wel zeggen dat ik deze heel veel gebruik ook voor een blush aan te brengen, daar vind ik ‘m handig voor. Ik heb de reiniger ook gebruikt om mijn BeautyBlender mee te wassen, normaliter moet je de kwasten niet met de reiniger wassen maar in dit geval deed ik het wel met de blender. Ik moet eerlijk zeggen, het werkt beter dan de reiniger van BeautyBlender zelf (oeps).

3

Mijn kwasten ruiken fris en zijn weer zacht, ik heb ‘m al even in gebruik en ik vind het een fijn product. Fijne geur en niet duur. Ik ben wel een wat grootverbruiker dus ik verwacht niet lang met deze reiniger te doen, hooguit 2 maanden.

In de flacon zit zo’n 200 ml en is uiteraard te koop bij de Kruidvat bij het Kruidvat Professional schap. Hij hangt daar in een zwart doosje. Je ziet dat ie al in gebruik is vandaar de lichte slijtage aan de fles.

6

Nog een kleine opbergtip, ik heb mijn kwasten in een vaas gezet met kraaltjes op de bodem. Je kunt ook zand gebruiken maar ik vind dit makkelijker en leuker staan in mijn badkamer. Als je zand gebruikt kun je dat niet zo gemakkelijk schoonmaken en blijft er weleens wat zand aan je kwast hangen, met de kralen heb ik daar geen last van. Ik heb een doos vol met kralen en deze gemixt en matched in de vaas. De vaas is overigens van H&M Home.

4 5

Heb jij de reiniger al uitgetest?

4 Comments

 • Shirley Ann
  aug 18, 2014 at 20:46

  Dit lijkt me een hele fijne kwasten reiniger. Morgen maar even langs kruidvat gaan.

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

 • Deb
  jun 29, 2014 at 15:33

  Handige budget tip! Zelf gebruik ik altijd baby shampoo om mijn kwasten mee te reinigen. Ik zou dat echt veel vaker moeten doen *oops* !

 • Janneke | Beautyroad
  jun 18, 2014 at 14:38

  Wat een koopje! Ik ga ‘m halen als ik weer bij de kruidvat kom. 🙂

 • femketje
  jun 14, 2014 at 18:36

  ik heb er zelf eentje van de hema die ideaal is!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com