Review | L’OR Espresso

Onlangs ontving ik een groot koffiepakket van the Insiders. Ik heb nu al zo’n 2 jaar een Nespresso apparaat en gebruik ik iedere dag met liefde. Ik ben echt een koffieleut!

Eigenlijk al vanaf toen ik klein was, ik dronk dan al koffie met mijn ouders mee en kon dan niet wachten om in het weeken snel mijn bed uit te komen om gezellig koffie te drinken (dat wilde ik echt niet overslaan).

Op mijn 19e was ik alleen voor 2 weken naar Amerika vertrokken om een rondreis te maken en echt het eerste plekje wat ik destijds bezocht in San Francisco was de Starbucks. Toen voor mij nog niet zo bekend.

Overal waar ik ben waar een Starbucks is moet ik dan ook naartoe. Ok vandaag ga ik het niet hebben over de Starbucks maar over L’OR Espresso, de cupjes variant van Douwe Egberts.

4

Er zijn inmiddels zo’n 19 varianten verkrijgbaar, waarvan 1 nieuwe soort de Ristretto. I’m really a Ristretto kinda girl! Ik houd wel van een pittig bakkie op z’n tijd.

In de box zaten 6 verschillende soorten, sommige wat milder en “fruitiger” van smaak, de ander wat puurder en pittiger. Ik kreeg er een aantal om te delen maar de enige die op dit moment een apparaat heeft is mijn moeder, dus we hebben het omgedraaid, ik heb een aantal van mijn friends op de koffie gevraagd. Zij vinden deze koffiesoorten erg lekker!

Senseo of filterkoffie komen er bij mij echt niet meer in. Ik vind dat (ondanks mijn Starbucksliefde, want die zijn wat slapper over het algemeen) het gewoon een goed bakkie moet zijn met een volle koffiesmaak. Daar voldoen deze koffie’s echt prima aan! Als ik heel eerlijk ben kan ik niet zeggen welke ik van de andere soorten nou echt lekkerder vind, eigenlijk allemaal wel, ok met name de Lungo Profondo (paarse variant). Later op de dag drink ik ze minder sterk en ’s avonds na het eten weer een lekker pittig kopje.

3

2

De nieuwe variant de Ristretto is een krachtige variant gemaakt van klassieke Arabica bonen. Het heeft een soepele en intense smaak. Ik vind ‘m erg lekker!

Volgens de consumentenbond is zijn broertje de Fortissimo het beste uit de test gekomen.

5

Ik kreeg er een grappige doos bij om de cupjes in te doen. Hij opent alleen een beetje moeilijk haha! Koffie is echt heel persoonlijk, eigenlijk zal je er zelf een aantal uit moeten testen welke smaak bij jou past.

Een apparaat heb je al voor zo’n € 100 euro (misschien nog wel voor minder) maar de cupjes zijn in verhouding wel wat duur. 1 doosje betaal je al zo’n €3,00 euro voor, das dus 30 cent voor een bakje koffie, maar dan heb je ook wat. Overigens heeft L’or tegenwoordig ook losse bonen koffie, voor diegene die een bonen apparaat hebben. Later als ik groot ben wil ik dan ook nog steeds een echt bonen apparaat. 🙂

Dat koffie niet goed voor je schijnt te zijn is een fabeltje, het is juist wel goed alleen zo’n 2 tot 3 per dag.

6

Pro’s:

Goedkoper dan de originele Nespresso cupjes, deze kosten rond de €4,00 euro.

De smaak is erg goed, hij doet echt totaal niet onder voor de Nespresso.

Ze zijn overal verkrijgbaar.

Voor de puntenspaarders van Douwe Egberts, er zitten punten op de verpakkingen.

 

Con’s:

Soms blijft er wat drab achter in het kopje.

Ze hebben geen heerlijke varianten met smaakjes zoals bijvoorbeeld de vanille van Nespresso.

Ik vind de verpakking mooi maar niet echt handig, zo’n extra zakje die je moet openscheuren.

Ik houd ook niet van het plastic cupje qua uitstraling, waarom weer plastic, niet echt milieu verantwoord.

 

Niet echt een con maar ik vind het echt leuk cupjes in een Nespresso winkel te kopen, het heeft altijd wel iets. Goed deze van L’OR koop je bij wijze van om de hoek in de supermarkt en dat is echt een dikke pluspunt.

8

Wil je meer weten van de L’OR Espresso? Kijk dan op lorespresso.nl, ze hebben leuke acties op de site en vind je veel meer over  de varianten cups (capsules) en bonen.

Heb jij een espresso apparaat? En welke smaak vind jij het lekkerste?

 

 

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com