Markthal Rotterdam

Review | Markthal Rotterdam

Een weekje geleden opende Koningin Maxima het prachtige Markthal te Rotterdam. Ik wilde hier dolgraag zelf een kijkje nemen en dat was zeker de moeite waard! Wat een bijzonder en toch wel uniek concept! Al zal ik niet zo snel naar Rotterdam verhuizen, hier zal ik toch graag boven willen wonen! 😀

Markthal Rotterdam

Het foodwalhalla van Nederland, zo wordt de Markthal omschreven… nou dat klopt helemaal! In iedere wereldstad bevindt zich een overdekte marktplaats en Rotterdam heeft zichzelf een boost gegeven door dit enorme gebouw te plaatsten. De meest mooie en lekkere ingrediënten uit alle hoeken van de wereld maar vooral met een hoge dosis NL food. Van lekkere kazen tot brood en stroopwafels en voor de gewone snacker… er zit ook een chique Bram Ladage.. ok die loop ik even voorbij 😉

Verse vis en vlees, groentes en patisserie. Alles wat je nodig hebt onder 1 dak. Ik zeg perfect! Nu nog dat penthouse van 300 m2 erboven en woon letterlijk in de 7e hemel!

Het doet me een beetje denken aan luxe beursstands waar iedereen zijn koopwaar presenteert, en wat handig is, je kunt meteen lekker smullen en heb je meer tijd dan kun je bij enkele “winkels” de trap op om boven rustig een hapje te eten en te genieten van het uitzicht. Aan de rand van de hal zitten ook shops zoals een wijn- en koffiewinkel, een drankhandel, een Aziatische supermarkt en een kookwinkel (prachtige winkel).

 

Ik zeg laat je inspireren door de foto’s!

1

2

 

Leuk, die verbaasde gezichten als je een foto maakt… duh 😉

3

4

5

6

7

Er liepen veel mensen foto’s te maken, my guess… veel bloggers…

 

8

Zie ik daar een kaal bolletje? Yep mijn grote knuffelbeer was ook aanwezig met zijn shop… hoe kan het ook anders als ras-Rotterdammer. Later die dag presenteerde hij zijn nieuwe boek, ik ving een glimp ervan op toen ik van mijn wijntje en verrukkelijke pasta zat te smikkelen.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Ik wilde graag bonen hebben om op de ouderwetse manier koffie te zetten, de dame hier maalde de bonen alvast voor me, handig toch!

18

23

22

21

20

19

 

24

 

Bloemetjes kunnen natuurlijk niet ontbreken aan de markt! 🙂

25

26

27

Uiteraard bracht ik nog allerlei lekkers mee zoals kazen, cannoli en macarons… my guilty pleasures!

Mocht je een keer in Rotterdam zijn, dan moet je echt even een kijkje gaan nemen in deze prachtige Markthal! Als je richting Blaak loopt kun je er bijna niet meer omheen. Je kunt er ook onder parkeren, de kosten zijn ±3,50 per uur. Wil je meer weten, check de site!

8 Comments

 • Luca
  jul 20, 2015 at 13:39

  Heel gaaf gebouw hoor, van harte rotterdam….
  Alleen jammer dat het gebouw veelste klein is voor al die drukte, en wat ik nog erger vind is dat er totaal geen rekening is gehouden met mensen die slecht ter been zijn…zo kwam ik afgelopen zaterdag met een vriend in een rolstoel en ja hoor, alle eet/drink en zit gelegenheden zijn op een bovenverdieping en als ze op de beganegrond zijn, dan zijn ze op een podium geplaatst, zijn we eindelijk op de eerste verdieping, konden we niet door de ingang omdat er tafels langs de route stonden, we zijn uitendelijk weer weggegaan en in de parkeergarage moesten we 6,20 aftikken…..
  Conclusie: Hou je niet van wringen in drukte en ben je slecht ter been of met een rolstoel: GA NIET DAAR NIET HEEN….IS ZONDE VAN JE DAG!!!!

 • Smitha623
  mei 23, 2015 at 00:29

  I loved your post.Much thanks again. dekdkdacgcfkkdak

 • Myrthe
  okt 13, 2014 at 14:04

  Oeh daar moet ik echt naar toe! Ben nog nooit in Rdam geweest, goede reden om er een keer naar toe te gaan 😛

  • Heidi
   okt 14, 2014 at 07:09

   Zeker een goede reden! Je kunt sowieso heerlijk shoppen in Rotterdam!

 • Deb
  okt 13, 2014 at 09:08

  Ohhh hier zou ik wat graag naartoe willen!! Maar kom ik eigenlijk nooit in Rotterdam omdat ik het te ver vind om ff heen te gaan.

  • Heidi
   okt 14, 2014 at 07:08

   Is zeker wel de moeite waard Deb, maar ik kan me voorstellen dat je hier niet apart voor zal rijden. Als je een keer in de buurt bent, zeker gaan!

 • Larissa
  okt 10, 2014 at 12:52

  Het ziet er super leuk uit zeg!!! Echt een goed idee geweest!!
  Hadden ze geen bahbahhs?! Blehkkk dat jullie die naar binnen kregen man!! Hihi

  • Heidi
   okt 10, 2014 at 13:00

   Ja echt top he! Het duurde even maar toen viel ie… hahaha! Jaaaa lekker waren die LOL

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com