Review Paula’s Choice The Nude Mattes palette | Swatch en Look

 

 

Top

 

Ik ontving laatst dit prachtige palette van Paula’s Choice, The Nude Mattes eyeshadow palette. Ik vind ‘m een soort tegenhanger van de welbekende naked palette maar dan met matte tinten. Hierbij mijn review, swatch en look als eerste impressie van dit musthave palette!

2

 

Wat ik zo prettig vind aan dit palette is juist de matte tinten. Mijn huid is wat grover qua structuur en dan zie ik met teveel shimmers dat de grove structuur juist opvallender kan worden. Ik ben dus een fan van matte shadows! Nu ben ik al redelijk bekend met de fijne producten van Paula’s Choice maar nog niet echt met de make-up producten. Ik ben nu een aantal producten aan het testen en ik vind ze zeer prettig!

1

Van links naar rechts:  Chantilly, Light Cream, Shimmering Shell Pink, Caramel, Café au Lait, Chestnut, Clay, Plum Taupe, Gunmetal Gray, Chocolate Truffle, Coffee en Onyx.

4

De pigmentatie is goed, altijd iets anders dan een shimmerend palette maar dat is logisch naar mijn mening. Het heeft een wat meer poederachtige look en feel.

6

Ik heb eerste de basis aangebracht, een CC cream en een powder, de powder (Resist Instant Smooting Satin Finish Powder) is ook van Paula’s Choice, deze zal ik later nog uitgebreid reviews. Ik raad wel aan een basis te gebruiken en deze af te poederen omdat het poederachtige matte tinten zijn, anders heb je kans dat het iets gaat vlekken en niet fijn aanbrengt.

Ik heb eerst wimperstukjes aangebracht, niet te vol, ik vind dat persoonlijk niet zo mooi met losse stukjes. Dit doe ik vooraf i.v.m. het type lijm.  Ze blijven namelijk 1-2 weken zitten.

9

 

Op mijn bewegend ooglid bracht ik de Café au Lait aan en vervolgens op mijn arcadeboog bracht ik de Gunmetal Gray welke wel mat is maar een heel licht glittertje heeft. Tevens bracht ik ‘m ook heel soft aan onder de onderste wimperrand.

11

20

 

Na ‘m met de Light Cream geblend te hebben bracht ik nog lichte shimmer aan, de Shimmering Shell Pink, (dit is de enige shimmerende tint) en tikte ik deze ligt onder mijn wenkbrauw, ooghoek en in het midden op mijn bewegend ooglid aan. Dit geeft een wat frissere en meer stralendere look. Op mijn wenkbrauwen gebruikte ik ook 1 van het palette, de Chocolate Truffle. Door de matte tinten kan je dit echt goed gebruiken in plaats van een wenkbrauwpoeder. Handig toch 🙂

12

 

Nog een beetje mascara, eyeliner met wing en je hebt een rustige en toch mooie nudelook! Van dichtbij zie je wel ietwat de wimperstukjes zitten maar als je het wat goed opvult met eyeliner zie je er uiteindelijk nog weinig van, beetje gelijk aan een hele kunstwimper rand.

13

Vandaag ging ik ook met mijn haar voor een “node” look, ik heb lekker de krul er in gelaten voor een beetje messy curls look. Ik heb van mezelf een redelijke bos krullen.

19

 

Ik heb de look nog afgemaakt met een blush, beetje bronzer en een beetje rode lipgloss.

Wat ik ook erg prettig vind aan dit palette is dat je weinig fall out hebt. Wat een beetje jammer is is de uitstraling van de verpakking maar dan nog het product op zich is naar mijn mening echt goed. De shadows zijn 100% geur vrij. Ook zit er een mooi kwastje bij en spiegeltje in het palette.

Je kunt je look zo zacht of smokey maken als je wilt. Ik vind ‘m echt een aanwinst van mijn stash en wil bij deze het geweldige PR bureau weer bedanken!

Het Limited Edition palette is te koop in de webshop van Paula’s Choice voor € 40,00

Heb jij al eens make-up van Paula’s Choice uitgetest?

4 Comments

 • Deb
  jun 9, 2014 at 21:44

  Wat een mooie look!! En wimper stukjes die 1 a 2 WEKEN blijven zitten.. OMG! Nooit geweten dat deze bestaan. Ik heb van die eendagsvliegen.. die ik wel recycle maar niet langer dan 1 dag draag. Weer wat geleerd. Ik vind de kleurtjes mooi, maar wel iets aan de brave kant. Ik houd zelf wat meer van kleur en matte staat mij niet zo vind ik zelf.

  • Heidi
   jun 10, 2014 at 11:02

   Thx Deb! Nou de losse stukjes zet je vast met een speciale lijm, die lijm zorgt ervoor dat ze 2 weken blijven zitten (zeg maar wimperextensions). Ik kan me voorstelen dat jij voor meer kleur zal gaan, jij kan denk ik ook meer hebben dan ik 🙂

 • Julie
  jun 9, 2014 at 11:57

  Je hebt er een mooie look mee gemaakt! De pigmentatie is niet verbluffend goed, maar dat is wel vaker bij matte kleuren! 🙂
  Ik vind het wel vrij duur, maar ik snap dat je er blij mee bent!

  • Heidi
   jun 10, 2014 at 11:06

   Dank je wel Julie! Klopt maar inderdaad, het zijn matte tinten. De pigmentatie is gewoon goed, je kunt ‘m wel zo donker aanzetten als je wilt uiteraard. Qua prijs.. ja ook hierin kan ik me voorstellen dat je het te duur vind maar voor een goed product vind ik de prijs/kwaliteit verhouding dan wel weer ok. Ik heb palettes die nog duurder zijn hihi 😀

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com