Review producten Chi Aromatherapie

Vorige week zaterdag ging ik met mijn moeder naar de open dag/winkel van chi aromatherapie. Ik kocht daar een aantal producten, een tweetal etherische oliën, een douchemousse en een voetcrème. Èn ik heb me meteen aangemeld voor een nieuwe cursus!
Topkopie

Aromatherapie wordt toch vaak onderschat. Er zijn best wel wat bedrijven die etherische oliën aanbieden en ergens krijg ik weleens het idee dat het te gemakkelijk oogt om wat olietjes bij elkaar te mengen. Ik zie bijvoorbeeld enkele oliën bij de drogist staan en tuurlijk is het ene merk puurder dan het ander maar goed geïnformeerd wordt je niet. Niet alle oliën zijn geschikt om bij elkaar te mengen, sowieso nooit meer dan 3 bij elkaar gebruiken. Er zijn oliën die je niet puur op je huid kan gebruiken. Wat ik weleens om me heen zie is dat er vaak gemengd wordt met veel te veel etherische olie, terwijl dit helemaal niet nodig is, less is more en 2-3 druppels van 1 etherische olie is vaak al voldoende. 

Een van de duurste etherische oliën is die van de roos, waar ook verschil in is. Zo is er 1 kg rozenblaadjes nodig voor 1 druppel olie. Kun je nagaan hoe krachtig 1 zo’n druppeltje is! Wat bijvoorbeeld ook dure oliën zijn is Jasmijn, Ambretta zaad (muskus), Melisse, Tuberose en Neroli. Voor een 2,5 ml van deze olietjes betaal je tussen 40 en 110 euro. Uiteraard zijn er veel goedkopere oliën omdat er dan minder grondstof nodig is om olie te verkrijgen. Daar ga ik je er 2 van laten zien.

Mijn favoriete merk op het gebied van essentiële oliën is echt Chi Aromatherapie. Ik ben van huis uit al bekend geraakt met het merk, wat vroeger werd verkocht onder het bedrijf Masteco en sinds enkele jaren heeft het bedrijf een nieuwe eigenaar en is het merk Chi tevens de naam van het gehele bedrijf geworden. Toevallig was er afgelopen zaterdag een interview met de eigenaar te zien op RTL 4 programma “Lifestyle Xperience”. Het merk gebruikt echt alleen 100% pure ingrediënten wat het zeker bijzonder maakt maar met de Nederlandse wetgeving ook weer lastig maakt. Rapporten en boekwerken vol om aan te tonen of het echt puur is. Goed ik ga hier langzaamaan ’s meer over vertellen en recepten geven maar voor nu het review!

 

Deze Happiness douchemousse, zegt het al “Een vrolijk, energiek begin van de dag” Tijdens het inzepen onder de douche ruik je de zoete geur van de sinaasappel, mandarijn en de pure geur van vanille. Vaak vind ik dat synthetische vanille geuren niet helemaal de echte geur weergeven, ik was even goed aan het snuffelen onder de douche omdat de pure geur zo lekker is! Tijdens het afdrogen en daarna rook ik nog steeds de geuren van deze mousse en wat zo fijn is is dat het je huid niet uitdroogt.

2

Drie pompjes Happiness zijn genoeg om je huid al lekker in te “zepen”. Met een puf schuimt het nog beter en heb je vaak nog minder van het product nodig.

13

Deze Happiness douchemousse is te koop voor €8,95 – inhoud 115 ml

 

Als je dan geen genoeg van deze Happiness geur kunt krijgen, zoals ik,  is er ook nog een spray, de Happiness Air spray. Niet om op je huid te spuiten maar gewoon lekker in huis, in de badkamer of je slaapkamer.

Door de geur van zoete sinaasappeltjes en mandarijntjes tezamen met de vanille zorgt dat je in een happy mood komt, geuren hebben erg veel invloed op emoties ondanks dat dit vaak onbewust is.

De specifieke oliën die gebruikt zijn helpen dan ook om stress te verminderen, je een warm en liefdevol gevoel geven en veel vrolijkheid! Dat is iets wat je toch graag wilt in je geliefde huisje.

Wat je ook bijvoorbeeld kunt doen als er iemand op bezoek komt of manlief komt thuis van een zware dag werken dat je deze spray subtiel in je huis rond laat gaan, kan de boel een stuk verlichten!

11

De Happiness Air spray 50ml is koop voor € 7,95.

Uit de Happiness collectie is ook nog een compositie verkrijgbaar die je bijvoorbeeld in je bad, huidolie of massageolie kan toevoegen.

 

Ik bracht ook deze heerlijke voetcrème mee. De La Reine honing crème.

Een kleine omschrijving van Chi:

Met propolis. In de Griekse oudheid geloofde men al in de geneeskrachtige en bacterie- en schimmeldodende werking van propolis en werd het als antibioticum gebruikt.

Honing verzacht een droge en gevoelige huid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Bijenwas beschermt de huid tegen uitdroging en weersinvloeden.

Sheabutter voedt de huid, houdt de huid soepel en geeft een bijzonder comfortabel gevoel.

Met vitamine A en E en de frisse geur van lavendel en citroengras.

Geen parabenen, geen siliconen, geen kleurstoffen, geen minerale oliën.

 

8

Deze voetcrème ruikt echt heerlijk! Het verfrist meteen en mijn voetjes voelen zacht aan. Mijn droge voetjes worden al steeds minder droog gelukkig. Ik smeer het ’s avonds voor het slapen gaan op en als ik ’s morgens wakker wordt en onder de douche spring, voelt het nog steeds als een filmpje op mijn huid die is blijven liggen. Uiteraard zorgt het niet dat het eelt minder wordt maar het zorgt wel dat je voeten niet droog meer zijn. Heerlijk voor nu je je voetjes weer bloot gaat stellen aan de buitenlucht met het lekkere weer. Je hebt er weinig van nodig, ook een pluspunt! De geur van citroengras overheerst wat, wat ik zelf wel prettig vindt.

12

 

 

Als laatste van de producten kocht ik 2 etherische olietjes, de Jeneverbes bes en de Ceder Atlas wild.

4

Een kleine omschrijving van Chi:

De Jeneverbes is olie die gedestilleerd wordt uit de jonge twijgen, naalden en bessen van de gewone jeneverbes. Het werkt desinfecterend als verdampingsolie en effectief bij neusverkoudheid en griep; opwekkend bij mensen die moe en uitgeput zijn; zuiverend bij een vette huid of onreine huid met verstopte poriën. Jeneverbes versterkt (spat) aderen en voert vocht af bij oedeem. Door de urinedrijvende werking werkt de olie verlichtend bij reumatische klachten en jicht. Bij gebruik op de huid dient u de essentiële olie wel te mengen met een massage- of vette plantolie.

Wat ook leuk is is dat als je ‘m gaat verwerken in een tandpasta of mondspoeling het een blekende werking voor je tandjes heeft, dat ga ik binnenkort uitproberen.

Verder is het goed voor een vette en gevoelige huid, bij spierpijn. Niet te gebruiken bij zwangerschap of nierproblemen.

Deze olie gaat goed samen met benzoë, cypres, lavendel en sandelhout oliën.

Deze olie van 5ml is te koop voor € 9,95

5

Een kleine omschrijving van Chi:

De Cederolie is een zachte houtolie met een warme, houtige geur die lang in de kamer blijft hangen. Een echte verdampingsolie voor de koude winterdagen om bij weg te dromen. In de huidverzorging past atlasceder bij acne en vette huid. Ook bij seborroe (verhoogde talgafscheiding) past deze olie zeer goed. Een klassieke olie bij cellulite en cellulitis en een tonicum voor de lymfe. Huidschimmeltjes worden bestreden door gebruik van atlasceder. 

Als je last van roos hebt of andere “haarstoornissen” is deze olie perfect. Gebruik je ‘m voor je handen en je hebt eczeem dan is deze zeker geschikt, het helpt ook tegen de jeuk en huiduitslag. Ook is ie goed tegen rimpeltjes :-). De olie is een goede olie om te gebruiken om te masseren tezamen met een basisolie.

Deze olie gaat goed samen met citroen, rozemarijn, pepermunt en terpentijn oliën.

Deze olie van 10ml is te koop voor € 5,50

 

De cursus die ik binnenkort ga volgen bij Chi is de Honingmassage en cellulite behandeling. Ik wil daar uiteraard dan meer over gaan vertellen en filmpjes gaan maken, “how to do it”! Daarnaast zal ik wat recepten gaan plaatsten (wat ik al aangaf) zodat jullie wellicht een lekker product zelf kunnen maken 😀

Belangrijk om te weten, de producten van Chi worden niet op dieren getest. Wil je meer weten van Chi? Kijk eens op de website: www.chi.nl

Wat ook leuk is.. binnenkort ga ik 2 van de producten (die ik extra meenam) weer weggeven in een winactie! So stay tuned!

 

 

4 Comments

 • Kiss & Make-up
  jun 3, 2014 at 15:19

  Ik ben echt een sucker voor aromatherapie en lekkere geurtjes, dus dit was echt interessant om te lezen! Die Happiness douchegel klinkt heerlijk, echt mijn soort geur.

  • Heidi
   jun 3, 2014 at 20:59

   Dank je wel voor je leuke reactie! Leuk om te “horen” dat je het interessant vindt! Ik ga uiteraard meer over aromatherapie plaatsten, ik ben ook echt een suiker hiervoor haha! Nou wie weet, binnenkort ga ik de douchemousse weggeven.. 🙂

 • Deb
  jun 3, 2014 at 10:00

  Wat veel interessante informatie! Ik heb je review in 1 adem uitgelezen. Ik ben zelf ook zoveel mogelijk van de natuurlijke producten nadat ik een keer een eczeem aanval in mijn gezicht heb gehad. Als je jong bent sta je wat minder stil bij ingredienten maar naarmate je ouder wordt en van die nasty rimpels krijgt word je toch kritischer is mijn ervaring! Ben benieuwd naar hoe je cursus is en lijkt me leuk en interessant als je er iets over met ons deelt 😉
  De douche mousse lijkt me qua geur heerlijk. Ik ben zowieso dol op frisse citrus geuren, word ik altijd vrolijk van!

  • Heidi
   jun 3, 2014 at 21:03

   Ik wordt helemaal blij van deze leuke reacties, fijn dat je het ook echt interessant vindt! Oww eczeem is zeker een lastige en helaas ook herkenbaar voor mij, ik heb echt een vreselijk lastige huid en inderdaad als je jong bent kijk je er niet zo naar maar als je ouder wordt… sjaaaa die rimpels haha, volgend probleem! Ik ben ook erg benieuwd naar de cursus, ik hoop dat ik dan ook echt leuke en nuttige tips kan geven. Hihi ja en deze mousse Debby… daar wordt je echt happy van, net als de spray, ik koop ‘m vaker en hij blijft zalig!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com