Riemann P20 Sun Protection Spray’s

Op een gemakkelijke manier jezelf en je gezin beschermen tegen UV-stralen. Laten we heel eerlijk ziin, met dit weer is dit iets wat je snel vergeet. Aan een goede bescherming stellen we toch best wat eisen tegenwoordig. Je wilt dat je geen overbodige schadelijke stoffen op je huid smeert, een product dat huid goed hydrateert, toch zorgt voor dat mooie kleurtje, niet heel de dag met een overdreven parfum lucht rondloopt en uiteraard niet om het uur moet smeren, helemaal niet als je een fris duikje neemt. Mag ik je dan bij deze kennis laten maken met Riemann P20 Sun Protection Spray’s

Riemann P20 Sun Protection Spray's

Stukje historie:

Het Deense bedrijf Riemann ontwikkelt en produceert P20 en heeft 37 jaar ervaring in de zonbescherming. Claus Riemann heeft in 1979 P20 ontwikkeld. P20 staat voor ‘Protection 20’ (deze factor was toen erg uniek, er bestond alleen lage spf). Riemann ontwikkelde dit product voor een goede vriend van hem. Deze vriend, een arts, heeft een lichte huid en is roodharig maar ging in de jaren 70 naar Afrika voor Malaria studie. Hij had de hele dag bescherming tegen de zon nodig. En daarbij moest het product een langdurige werking hebben.

 

Ik testte deze ideale spray’s en de handige continuous spray, die vrijwel geurloos zijn, makkelijk in gebruik en die daadwerkelijk je huid beschermen. Ik heb niet een huid die snel verbrand maar wel in Nederland (en uiteraard België ;-)), waarom, op vakantie smeer ik me in en niet hier in het dagelijkse zonnetje, best gek eigenlijk als je er over nadenkt.

Ik merk dat het snel intrekt en mijn huid meteen verzorgt, er blijft meteen een mooi glansje achter. Makkelijk dus om je na de ochtend douche meteen in te smeren zodat je heel de dag beschermt blijft. Door de gemakkelijke spray, (vooral de continuous spray, die net zo goed ondersteboven zijn werk doet) heb je niet die extra handen nodig om je in te smeren. Het is een lichte olieachtige substantie die prettig en niet plakkerig aanvoelt en bovendien waterproef is, ook dat is bij mij goed door de test gekomen.

Als je het mij vraagt is dit een product die ook goed bij mannen en kids in de smaak valt. Handig, geurloos en de hele dag beschermt. Je hebt vaak de neiging om snel de deur uit te gaan en halverwege de dag je huidje bloot te stellen aan de zon. Wat dacht je van kinderen die niet houden van continu gesmeer maar je wel wilt beschermen tijdens het middaguurtje op het schoolplein, een waterfeestje en een duik in de zee.

Voor mij een groot voordeel: De producten van P20 bevatten geen parfum, kleurstoffen of kunstmatige conserveringsmiddelen.

Waarom P20:

Zonbescherming van P20 beschermt de huid tot wel 10 uur effectief tegen zowel UVA- als UVB-straling. UVB zorgt voor het bruiner worden én verbranden van de huid. Echter, UVA dringt dieper door in de huid dan UVB en beschadigt daar de textuur van de huid. Om de huid te beschermen tegen beschadiging door de zon en huidveroudering, is het verstandig om te kiezen voor een zonproduct met een hoge UVA bescherming. Alle producten van P20 hebben een significant hogere UVA-bescherming dan het minimale vereiste van de EU. UVA: de A staat voor Aging effect, UVB: de B staat voor Burning effect.

Wist je dat zon is nodig en gezond, zorgt dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt. Maar 3x per week 10 min in de zon met bescherming is al voldoende voor deze inname!

P20 blijft de huid beschermen bij blootstelling aan water. Zelfs na 80 minuten in het water is bewezen dat het de huid even goed beschermt als buiten het water! Hierdoor behoort P20 tot de topcategorie van Cosmetics Europe’s water resistant classification. (cosmeticseurope.eu)

 

Riemann P20 Sun Protection Spray's

Feitjes over de zonbescherming van P20:

– Tot 10 uur zonbescherming met maar 1 keer smeren per dag – P20 heeft haar roots in Scandinavië en de formule is speciaal ontwikkeld voor de huid die extra bescherming nodig heeft.

– Super waterresistent – P20 geeft maximaal 80 minuten bescherming in het water! Dit is uniek voor een zonnebrand product en ook de reden waarom P20 behoort tot de hoogste klasse van Europese cosmetica op het gebied van waterresistentie.

– Heldere niet-vette formule – De formule is licht en daarom makkelijk aan te brengen. De transparante gel wordt snel door de huid opgenomen.

– Hoogwaardig UVA-filter tegen veroudering – Dit is uniek voor een zonnebrand product. Naast de hoge UVB factor tegen verbranding zorgt P20 door de hoge UVA factor ervoor dat je minder snel een verouderde huid krijgt door de zon.

– Zonder parfum –  P20 bevat geen parfum, oxybenzone, kleurstoffen of conserveermiddelen.

 

Riemann P20 Sun Protection Spray's Riemann P20 Sun Protection Spray's

P20 bestaat uit een brede collectie producten met factor 20, 30 en 50+ en is verkrijgbaar in de vorm van een lotion, spray en continuous spray, verkrijgbaar bij o.a. Etos en Kruidvat.

P20 voldoet aan de eisen die de EU stelt aan zonbeschermingsproducten en is verkrijgbaar in de vorm van een lotion, spray en continuous spray.

De adviesprijs van deze continuous spray: v.a. €30,21 per 150 ml. Na opening 12 maanden houdbaar.

Voor meer informatie en een productoverzicht kijk op p20.nl

Wat doe jij aan het beschermen van je huid tegen UV-stralen en had je al eens van de producten van P20 gehoord?

Liefs Heidi

 

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com