Sophisticated Homewear van Woody, Lords & Lilies & Manned

In Hollywood kom ik nog regelmatig celebs tegen die gehuld zijn in Juicy Couture (wat ik overigens best kan waarderen). De campingcelebs hier in ons kikkerlandje kom je eerder tegen in een pakkie van Roy Donders (mocht je er 1 in de kast hebben hangen, sorry… maar anders kan ik het niet omschrijven), in België en gelukkig ook al in Nederland dragen ze liever een kwalitatief mooi en sophisticated set in huis. Niet alleen voor de vrouwen maar zeker ook voor mannen en voornamelijk kinderen. Dat is waar het eigenlijk allemaal mee begon; merk Woody. Als je nog niet eerder gehoord hebt van deze merken (ik heb wel eerder een klein glimpje ervan vrijgegeven) dan wordt dat hoog tijd! Voor mij even een vergeten maar heel mooi kindje (of eigenlijk 3 kindje) die ik alsnog met je wil delen. Meet Woody, Lord & Lilies en Manned. 3 merken van het mooie Gentse bedrijf Jellycoe. Kijk je mee?

LordsandLilies_10 MANNED_02 Woody_WorldSleepDay_01

Een stukje historie over Jellycoe

Toen informaticus Michel Van de Velde in 1993 papa werd van zijn dochter Florence was hij tevergeefs op zoek naar originele en kwalitatieve pyjama’s. Hij kwam helaas van een kale zoektocht terug en besloot toen maar zelf een collectie op de markt te brengen die dit gat in de markt kon dichten. Om de pyjama’s een speelse, originele maar toch herkenbare look mee te geven ging hij een samenwerking aan met de Britse illustrator van kinderboeken David Woodworth, vandaar de naam Woody. Al bijna 45 seizoenen lang tekent David een trio van guitige diertjes en samen met Michel verzinnen ze samen dito grappige verhalen. Uniek bij Woody zijn de grote, schele ogen en de lichtgevende details in het donker (“glow in the dark”). Nu 22 jaar later is de collectie sterk uitgebreid en ook de styling kent een evolutie waardoor ze met een diverse waaier en merken ook adolescenten en volwassenen aanspreken. Het merk Woody heeft ondertussen een uitgebreide fanclub van kleine ukjes tot actieve oma’s en opa’s. En ook het productassortiment breidde mee uit van pyjama’s over bodywear en homewear tot footwear, swimwear en bedtextiel.Woody Woody2 Woody3

Bovendien is kwaliteit een “conditio sine qua non” waarbij niet enkel draagcomfort prioritair is maar ook het behoud van vorm en het gemak in onderhoud.

Terwijl 20 jaar geleden nachtkledij helemaal niet fashionable was, heeft Woody de term “nachtmode” geïntroduceerd. De baseline van Woody “ook als je slaapt wil je goed ogen” is ondertussen een evidentie.

In 2009 werd Lords & Lilies gelanceerd en in 2015 Manned.

LordsandLilies_02 LordsandLilies_12 LordsandLilies_07 LordsandLilies_04 MANNED_05 MANNED_04

Zijn benoemen het nachtmode, ik vind homewear eigenlijk toepasselijker. Een poos geleden waren we aanwezig bij werkelijk prachtige lancering van de nieuwe collecties en tevens opening van nieuwe pand. Alles van top tot teen verzorgd en nu maak ik leuke persfeestjes mee, onze zuiderburen snappen het goede leven maar al te goed. Een walking dinner van zeer goede kwaliteit met bijpassende wijnen die rijkelijk vloeiden. Humor, gezelligheid en blazen niet hoog van de toorn. Een volk naar mijn hart! Wat ze ook goed begrijpen is oog voor kwaliteit. Ik heb weleens het idee dat wij meer van de weggooi mentaliteit zijn en minder eisen aan kwaliteit wensen en in België zie je dat beduidend een stuk minder. Deze merken van Jellycoe bewijzen zich dat weer voor me. Ik laat je bij deze graag een greep uit de collectie zien en omdat ik het zo naar mijn zin had deze avond, een stukje van de opening.

11 12 10 9 1 7 2 3 4 6 8 13 5

In België zijn de producten (zoals ik ook echt heb begrepen van klanten) een begrip. Ik heb enkele winkels gevonden waar het in Nederland verkocht wordt, maar alsnog wordt het meer tijd dat het tijd wordt dat deze mooie en verfijnde producten ook bekendheid moet krijgen in Nederland. Grappig feitje vind ik dan ook dat voor elk seizoen een nieuw drietal diertjes worden ontworpen wat steeds weer een groot mysterie oplevert onder de fans en dan ook steeds gissen wat het deze keer weer zal zijn. Leuke stuffed animals die tevens te koop zijn. Cute he!

Voor meer info en waar te koop, check de websites: Woody, Lords &Lilies, Manned

Heb jij al eens van deze merken gehoord en wat vind je van de huidige collecties?

Liefs Heidi

 

One Comment

  • Deb
    sep 8, 2015 at 20:18

    Deze merken kende ik nog niet! Vooral Lord & Lillies vind ik leuk. Ik heb even gekeken, maar dit merk wordt hier in de buurt verkocht dus ik zal eens kijken zodra ik de kans zie!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com