Top locatie | Restaurant De Schone Lei

Het is alweer even geleden dat ik aanwezig mocht zijn bij een letterlijk heerlijk persdiner. Zoals je wellicht heb gezien ben ik alles lekker aan het inhalen en dit pareltje van een restaurant wil ik dus zeker ook niet van je onthouden. Midden in het Kralingse bos te Rotterdam kun je fantastisch eten en genieten van de skyline van Rotterdam. Vandaag vertel ik je meer hierover: Top locatie | Restaurant De Schone Lei

Het bijzondere “Minang Kabauhui” gebouw ligt, wat ik al zei, midden in het bos aan de Plaszoom 500, aan de noordoever van de Kralingse plas. De inrichting is precies als een ontzettend gezellige huiskamer, sfeervol en warm. Van alle persdiners die ik heb mogen beleven vond ik dit echt wel een van de leukste! Het eten was zalig, de bediening top en uiteraard mijn tafelgenoten waren ook erg gezellig! Ronduit sfeervol!

 

Top locatie | Restaurant De Schone Lei

 

Het heeft bijna een Eftelings-achtig uiterlijk. De Havelaar zoals je hier op het bordje ziet is een ruimte waar je bijvoorbeeld een vergadering kunt houden maar wat dacht je als je je huwelijk wilt vieren, hoe mooi is deze locatie als trouwlocatie!

 

 

Jammer dat de zon niet scheen deze dag, ik denk dat het uitzicht dan helemaal fenomenaal zal zijn! Heerlijk op het terras genieten van een drankje of een heerlijke lunch of diner. Je kunt ook een sloep huren om het feestje nog completer te maken.

 

 

Nu nog leeg, maar snel waren de 2 tafels al gevuld met genietende bloggers en journalisten.

 

 

Alvast een voorproefje van het diner, we mochten kiezen uit dit lekkers, viel niet mee, alles zag er zo lekker uit!

 

 

Uiteraard heerlijk verse broodjes met smeersels. Daarnaast nam ik (uiteraard, ik ben helemaal fan van dit drankje de laatste tijd) een gin-tonic. Grappig detail de sinaasappel met kruidnagels er in. Geeft het extra flavour.

 

Top locatie | Restaurant De Schone Lei

Het voorgerecht: Risotto bitterballen met gamba’s. Geloof me, 3 waren er eigenlijk te weinig, zo lekker! Maar we kregen nog meer voorgeschoteld en ging ik echt compleet gevuld de deur uit!

 

Top locatie | Restaurant De Schone Lei

 

Het hoofdgerecht: Zwaarvis met antiboise van tomaat. Zo perfect bereid, zo smaakvol! Ik heb meerdere malen in een Michelin sterren restaurant gegeten maar dit doet er zeker niet voor onder.

Leuk weetje: Een antiboise is een soort dressing is genoemd naar de stad Antibes aan de Franse zuidkust. Het wordt gemaakt van tomaat en knoflook, gebakken in olijfolie.

 

Uiteraard horen daar ook frietjes en salade bij. Wel een goede om te weten, De Schone Lei is een voorstander van no-foodwaste. Je krijgt dit dus niet meer standaard bij je hoofdgerecht, gezien er zo vaak veel weggegooid moet worden. Mooi initiatief!

 

Nog even een kiekje van al het lekkers! Ik zit nu weer te watertanden. Prachtige opgemaakte borden!

 

Top locatie | Restaurant De Schone Lei

 

Het nagerecht: Ik koos voor de Crème Brûlée. Ik kan niet anders zeggen als net zo goed als de rest. Wie mijn foodverhalen volgt weet dat ik dol ben dit Franse nagerecht. Precies zoals ie hoort, ik lepel de kommetjes altijd uit haha, deze keer dus weer! Lekker bolletje uit met een choco-dakje en verse aardbeien.

 

Ja een lekker espresso’tje hoort er wel bij na zo’n feestelijk diner!

 

Een paar handige feitjes over De Schone Lei:

De chef-kok stelt meerdere keren per jaar een seizoensgebonden lunch- en dinerkaart samen in samenwerking met diverse locale (Rotterdamse) slagers, vishandels, groente- en fruitbedrijven en groothandels.

Naast de reguliere menukaart organiseert De Schone Lei ook maandelijks een culinair thema. Voor het actuele thema klik hier.

Je kunt tevens terecht voor een High Tea, dat lijkt mij ook leuk om hier eens te doen!

Voor alle informatie over de menukaarten, activiteiten, faciliteiten en adresgegevens, neem een kijkje op de site.

Ik wil De Schone Lei en PR bureau Today’s Specials bedanken voor deze topavond! Tot in de puntjes verzorgt, ik heb werkelijk overal van genoten! Ik ga hier zeker naar terug!

 

Heb jij al eens van dit unieke restaurant gehoord?

Liefs Heidi

6 Comments

 • Anne-Marie
  sep 14, 2017 at 06:24

  Lekker hè, gin-tonic. Drink ik de laatste tijd ook vaak.
  Anne-Marie onlangs geplaatst…Laat je verrassen tijdens de Bio10daagse!My Profile

  • FabulousHeidi
   sep 15, 2017 at 09:18

   Jaaaa heerlijk! Er zijn ook zoveel varianten qua smaakjes tegenwoordig. Ik had er laatst 1 met rozensmaak, zo lekker!

 • bychristiana
  sep 13, 2017 at 20:41

  Ah, wat een gezellige en sfeervolle locatie zeg, heel leuk om dit te bekijken in een artikel. En dat eten, hoe krijgen ze dat zo mooi??? Ik ben al blij als ik iets op tafel zet wat echt lekker is, dat ziet er alleen lang niet zo geniaal uit;-)

  • FabulousHeidi
   sep 15, 2017 at 09:22

   Echt een aanrader! Eten was echt fantastisch! Mooi he het hoe ze dat doen, volgens mij leert een chefkok dat al in opleiding, er zijn zelfs boeken voor hoe je dat kan doen 😀

 • Deb
  sep 13, 2017 at 19:35

  Klinkt goed! Ik ben ook zo dol op lekker eten! Die Crème Brûlée ziet er heerlijk uit. Ik vind ze het lekkerste (en volgens mij hoort het gewoon ook zo) wanneer de bovenkant hard en krokant is omdat te testen, tik ik er met mijn lepel tegenaan. Ideale trouwlocatie uhm uhm… plannen? Ik ben écht niet nieuwsgierig hoor.
  Deb onlangs geplaatst…Lancôme Matte shaker & Le lip linerMy Profile

  • FabulousHeidi
   sep 15, 2017 at 09:23

   Die was ook echt lekker, ja precies, een klein tikje en dan breekt ie… oehh krijg weer trek..
   Haha nee hoor, helaas niet, maar een meisje mag altijd dromen LOL

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com